Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lansare

„Ascultă-i sufletul”, o nouă campanie împotriva violenţei asupra copiilor, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cinci oraşe din ţară, Suceava, Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, va fi lansată concomitent, mâine, la ora 11:00, Campania „Ascultă-i sufletul”, care se adresează părinţilor şi specialiştilor care interacţionează cu copiii (cadre didactice, psihologi, medici, asistenţi sociali).

Sub sloganul „Trupul se vindecă repede. Sufletul nu”, campania, organizată de Organizaţie Salvaţi Copiii, se va derula, la Suceava, în perioada septembrie – decembrie anul acesta. Mâine, cu prilejul lansării campaniei, la ora 11:00, la sediul Centrului de Consiliere pentru Părinţi (str. Armenească, nr. 41), va avea loc şi o conferinţă de presă cu tema „Violenţa fizică şi emoţională asupra copiilor de astăzi: cum îi formăm pe adulţii de mâine?”, la care vor vorbi despre violenţa fizică şi emoţională asupra copiilor Camelia Iordache, preşedinte Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, şi psihologul clinician Doina Fîntînariu. În cadrul conferinţei, se va discuta şi despre consecinţele violenţei fizice şi emoţionale asupra copiilor, precum şi despre importanţa pe care o are modul în care ne educăm copiii asupra întregii societăţi, pe termen lung.

 

Campanie împotriva bătăii

Studiile arată că 80% dintre copiii victime ale abuzului, indiferent de forma în care se manifestă acesta, fizic sau emoţional, devin tineri adulţi care pot fi diagnosticaţi cu cel puţin o suferinţă mentală înainte de a împlini 21 de ani. Este vorba de tulburări de ataşament, sindrom de stres posttraumatic, depresie, anxietate, tulburări de alimentaţie, comportament dependent.

În aceste condiţii, Organizaţia Salvaţi Copiii lansează campania de educare şi de conştientizare a adulţilor asupra consecinţelor pe care violenţa le are asupra dezvoltării psiho-emoţionale a copilului. După cum ne-au spus organizatorii, „campania îşi propune să combată utilizarea bătăii şi a diverselor forme de violenţă asupra copiilor şi să promoveze modele de parenting care respectă nevoile afective şi de dezvoltare ale acestora”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ascultă-i sufletul”, o nouă campanie împotriva violenţei asupra copiilor, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Ascultă-i sufletul”, o nouă campanie împotriva violenţei asupra copiilor, la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca una trimis de
(19 sep 2011, 12:50:27
Nu stiu ce se rezolva cu aceste campanii! Bani si timp cheltuit degeaba!
Mentalitatea romanului e ALTA
Chestiile alea * Bataia e rupta din rai, unde da mama creste .. etc le auzi mereu, mai ales in mediul rural
E greu sa schimbi acest tip de gindire!
1.1  RE: Inca una trimis de
(19 sep 2011, 16:00:22
Ai uitat una.

De ce sa plang eu (parintele) cand poate plange el (copilul)!
2.   Oare? trimis de
(19 sep 2011, 17:52:22
De bataia guvernantilor cine-i mai apara pe copii si pe parintii lor? Sunteti ONG si ar trebui sa vedeti cauzele si nu doar efectele....Dar stati bine si voi,din cand in cand mai aruncati si cate o pastila de preocupari,asa ca sa va justificati activitatea,dar in realitate,VI SE RUPE! EDUCATI-I VOI SI CONSTIENTIZATI-I PE TOTI PARINTII AMARATI SA TRAIASCA FARA BANI.Nemernicii au distrus locurile de munca si cu tupeu le spun celor multi si slabi sa-si caute un job.Unde ? in padure-la bureti(doar cand si daca se fac) sau la furat...Va mai mirati ca am ajuns atat de rau?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei