Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Sprijin

Lungu a mers cu primele materiale de construcţii pentru refacerea caselor din Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primele ajutoare constând în materiale de construcţie au ajuns ieri la familiile ale căror case au fost inundate în urma deversării apei din iazul de la Lipoveni de către Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), la distribuirea materialelor de construcţie fiind prezenţi primarul şi viceprimarul Sucevei, Ion Lungu, respectiv Viorel Seredenciuc.

Potrivit spuselor lui Ion Lungu, primele ajutoare au constat în 5,6 tone de ciment şi 5 tone de var, donate de firma General Construct, şi 180 de metri pătraţi de plăci OSB, donate de firma Agacon. Lungu a precizat că cimentul şi varulu a fost împărţite la 25 de familii ale căror case au fost afectate de inundaţie, iar plăcile au fost împărţite pentru patru case. „Aşa cum am promis, am ajuns cu primele materiale de construcţie pentru oamenii din Iţcani. Urmează să aducem şi alte materiale, probabil în cel mai scurt timp vom veni cu lemn şi cherestea. De asemenea, vom mai aduce şi balast şi nisip, în cantităţile care vor fi solicitate de către cei ale căror case au fost afectate”, a declarat Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că în cursul zilei de miercuri au fost finalizate anchetele sociale la familiile afectate de deversarea apei din iazul Lipoveni, iar în perioada următoare va fi stabilită valoarea ajutoarelor băneşti care vor fi acordate de primărie. Ion Lungu a precizat că în şedinţa Consiliului Local Suceava din data de 29 septembrie se va supune aprobării proiectul de hotărâre prin care vor fi acordate aceste ajutoare băneşti. „Primăria Suceava nu are nici o vină legat de acest accident regretabil, dar nu vom sta cu mâinile în sân. Vom face şi noi cât putem. Îi vom despăgubi parţial pe aceşti cetăţeni, pentru că nu se poate pune problema despre o despăgubire integrală. Şi spun acest lucru fără a acuza pe cineva. Cei care au greşit să plătească. În măsura în care aceşti oameni nu sunt mulţumiţi, au posibilitatea să se adreseze la Compania Apele Române, pe cale amiabilă sau pe alte căi, aşa cum vor considera de cuviinţă”, a declarat Ion Lungu.

 

Oamenii vor să-şi recupereze pagubele de la SGA

Reamintim că Serviciul de Gospodărire a Apelor Suceava a deversat în cursul săptămânii trecute o parte din apa din iazul Lipoveni, fără a verifica înainte albia pârâului Dragomirna, care era colmatată în mai multe locuri. Din acest motiv, apa a inundat 58 de gospodării, 38 de case fiind afectate de viitură.

De precizat că unul dintre cei afectaţi de deversarea apei din iazul Lipoveni care a primit ieri materiale de construcţii, Adrian Gherasim, a declarat că în ultimii patru ani nu a văzut nici un angajat de la SGA Suceava care să fi curăţat albia acestui pârâu, folosit ca şi canal de deversare. Adrian Gherasim a precizat că aproximativ 95% dintre bunurile pe care le avea, precum şi casa în care locuia au fost afectate în urma inundaţiei. „În mod obligatoriu voi încerca să recuperez pagubele de la SGA. Toată aparatura electrocasnică şi toate bunurile costă bani. Nu mai pot să mai fac o dată rate. De patru ani, de când stau aici, nu am văzut pe cineva să treacă şi să se uite la canalul acesta, dar să mai şi cureţe. Şi au dat drumul la apă cât debitul râului Suceava”, a spus Adrian Gherasim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a mers cu primele materiale de construcţii pentru refacerea caselor din Iţcani.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lungu a mers cu primele materiale de construcţii pentru refacerea caselor din Iţcani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CIne pe cine acopera?! trimis de
(16 sep 2011, 12:57:27
Lungule Minciuna, pe cine incerci sa acoperi scotand ochii oamenilor cu "ajutoarele" tale care oricum sunt din spaga obtinute?! Cumva pe directorul de la SGA care ar trebui demis si nu suspendat pentru gafa facuta?! Oricum in locul lui a fost numit temporar altul de-al casei, care si acesta in trecut a fost suspendat pentru nereguli manageriale. O mana spala pe cealalta. I-ati dat tu si cu Fluturelul ultimatum lui Ungureanu sa vina cu plicul daca nu e demis definitiv din functie? Mi-e scarba de ce se intampla in comuna asta numita Suceava, prelipcar de 2 bani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei