Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O zi favorabilă

Pedepse reduse pentru traficanţii de canabis de la Frasin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care opt tineri din judeţul Suceava sunt judecaţi pentru că au vrut să vândă 1,718 kg de canabis se apropie de final. Ieri a fost pus punct şi celei de-a doua faze a procesului, consumată la Curtea de Apel Suceava, iar ultimul act se va consuma la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cei opt indivizi puşi sub acuzare de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au motive de bucurie. Magistraţii Curţii de Apel au decis reducerea pedepselor în majoritatea cazurilor, cele mai semnificative fiind în cazul celor condamnaţi cu executare.

Marius Lucaciuc, din Stroieşti, individul considerat a fi principalul responsabil pentru introducerea ilegală în ţară a drogurilor de risc, a primit cinci ani de închisoare, în loc de şase ani şi opt luni, cât prevedea condamnarea de la Tribunalul Suceava. În calea de atac, judecătorii Curţii de Apel Suceava i-au redus la câte un an şi zece luni şi condamnările pentru trafic de droguri, dar şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, faţă de cinci, respectiv trei ani, la cât fusese condamnat iniţial.

Veşti bune sunt şi pentru Bogdan Emanoil Răscol, care va sta după gratii doar un an şi zece luni, faţă de cinci ani cât hotărâse Tribunalul Suceava. Tânărul fusese condamnat la trei ani pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi la cinci ani închisoare pentru trafic de droguri, ambele pedepse fiind diminuate la câte un an şi zece luni.

O situaţie similară se înregistrează şi în cazul lui Ionuţ Dumitru Macovei, zis „Cuchi”, respectiv Lucian Alexandru Flutur. Iniţial, cei doi au fost condamnaţi la câte un an şi 11 luni de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi la câte patru ani pentru trafic de droguri. În urma apelului de la Curtea de Apel Suceava vor trebui să stea după gratii câte un an şi zece luni.

 

Pedepse reduse şi pentru tinerii condamnaţi cu suspendare

Judecătorii au considerat că sunt exagerate şi condamnările cu suspendare aplicate în dosar. Dacă Tribunalul Suceava a decis să-i condamne pe Constantin Viorel Lucaciuc, Daniel Răscol şi Flavius Răscol la câte doi ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi câte doi ani pentru complicitate la trafic de droguri de risc, Curtea de Apel Suceava a ajuns la concluzia că este suficientă o condamnare de un an şi zece luni cu suspendare. Adrian Lucian Lucaciuc este singurul care nu a fost afectat de soluţia de ieri, el rămânând cu o condamnare de 11 luni cu suspendare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi tot atât pentru complicitate la trafic de droguri de risc.

Toţi cei opt tineri şi-au recunoscut faptele, iar cei nemulţumiţi de soluţia pronunţată de Curtea de Apel Suceava pot înainta recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Au vândut canabisul unor poliţişti sub acoperire

Cei opt au fost prinşi la sfârşitul anului trecut, la Frasin, în timp ce vindeau 1,718 kg de canabis unor poliţişti sub acoperire.

Marfa fusese introdusă în România de Marius Lucaciuc, din Stroieşti, care i-a atras de partea sa pe câţiva amici pentru a găsi un client căruia să-i plaseze marfa. Este vorba de fraţii Flavius Răscol, Daniel Răscol, Bogdan Emanoil Răscol, zis „Manu”, Constantin Viorel Lucaciuc şi Adrian Lucian Lucaciuc, rude cu Marius Lucaciuc. Din grupare mai făceau parte Lucian Alexandru Flutur şi Ionuţ Dumitru Macovei, zis „Cuchi”.

Pentru a fi siguri că nu vor cădea în mâna poliţiştilor sau a altor grupări, cei opt au tatonat terenul mai mult timp, iar când a venit momentul tranzacţiei au „asigurat” zona, ca în filmele cu spioni.

Aşa se face că posesorii drogurilor au stabilit întâlniri în anumite locuri, au filat persoanele care au apărut în zonă şi şi-au luat şi alte măsuri de siguranţă. Toate acestea s-au dovedit în zadar, şi asta pentru că în cele din urmă drumul lor s-a sfârşit tot în arestul Poliţiei Suceava.

Mai întâi, cumpărătorul a fost chemat la Frasin, unde a primit o mostră din drog. Analizele de laborator au confirmat că este vorba de canabis, iar poliţistul sub acoperire s-a arătat interesat să cumpere toată marfa. Tranzacţia a fost stabilită pentru ziua de 22 decembrie, la pensiunea Voichiţa, din Frasin. În timp ce se deplasa cu „clientul” spre locul unde urma să fie livrate drogurile, Alexandru Lucian Flutur a vrut să vadă banii. După ce a observat că suma era în lire sterline, i-a cerut poliţistului sub acoperire să schimbe banii în euro şi să-i aducă chitanţa de la casa de schimb valutar. De asemenea, „clientului” i s-a cerut să vină singur. În timp ce Flutur îl plimba pe „client”, la locul tranzacţiei „spionii” erau deja pe poziţii. Bogdan Emanoil Răscol a fost trimis la pensiune cu misiunea de a observa curtea şi interiorul restaurantului pentru a se asigura că nu erau urmăriţi. O altă misiune pe care Răscol trebuia s-o îndeplinească era aceea de a-l urmări pe „client”, mai exact să vadă dacă acesta era singur şi dacă vorbea în mod suspect la telefon. Lucian Alexandru Flutur nu a stat nici el cu mâinile în sân şi a urmărit toate maşinile aflate în apropierea locului tranzacţiei şi care i se păreau suspecte.

În momentul în care tranzacţia era pe punctul de a se încheia, oamenii legii au intervenit şi i-au reţinut pe toţi cei opt indivizi care sperau să câştige bani frumoşi din vânzarea drogurilor. Aşa se face că în loc de câteva mii de euro, tinerii s-au ales cu dosare penale şi mai nou şi cu condamnări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse reduse pentru traficanţii de canabis de la Frasin.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedepse reduse pentru traficanţii de canabis de la Frasin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei