Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2011 - Anul XVI, nr. 214 (4812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Locuinţe

Finanţare de 512 mii de lei pentru un bloc social din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a semnat, la mijlocul acestei săptămâni, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), un contract de finanţare pentru construcţia de locuinţe sociale. Obiectul contractului îl constituie alocarea din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pe anul 2011 a sumei de 512 mii de lei pentru realizarea obiectivelor de investiţii în construcţia de locuinţe sociale incluse în lista cuprinzând locuinţele sociale destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele retrocedate propuse a fi finanţate în anul 2011 – Program 2011 – aprobată prin Ordinul MDRT nr.1232/29.03.2011 cu modificările ulterioare, în completarea surselor proprii ale primăriei.

„În ultimii 20 de ani, în municipiul Rădăuţi nu s-a construit decât un singur bloc de locuinţe sociale, în condiţiile în care în această localitate sunt mai mult de 30 de mii de suflete. La această dată avem trei sute de solicitări pentru locuinţe sociale şi alte 26 de familii care au rămas în drum pentru că locuinţele lor au fost revendicate de foştii proprietari. Până acum am reuşit să încep lucrările la un bloc social şi mai sunt încă trei în procedură. Am reuşit prin acest contract să atrag peste cinci miliarde de lei vechi pentru blocul în execuţie. Vreau să menţionez că în centrul istoric sunt mai multe familii care locuiesc în condiţii insalubre în clădirile vechi de acolo, fără nici un fel de utilităţi, ceea ce nu este de acceptat în vremurile actuale. Mi-am propus să mut acele familii în noile locuinţe sociale şi în acelaşi timp să pot reabilita şi centrul istoric”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

 

Locatarii noului bloc social se vor muta în apartamente anul viitor

Locatarii noului bloc social se vor muta în apartamente anul viitor, cel mai probabil, la sfârşitul primăverii. Inginerul Lucia Ruscior, de la biroul Spaţiu Locativ din primăria rădăuţeană, a făcut unele precizări: „Contractul pe care domnul primar Olărean a reuşit să-l semneze la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vizează  finanţarea lucrărilor la blocul de locuinţe sociale situat în strada 1 Mai, la numărul 83. Cu această sumă, e vorba de 512 mii de lei, vor fi achitate o serie de lucrări, valoarea lucrărilor executate până acum fiind de circa 860 de mii de lei din, care primăria a achitat aproape 200 de mii, bani prevăzuţi prin Hotărâre de Consiliu Local, cu menţiunea că acest contract poate fi modificat prin act adiţional. Sperăm că primarul Aurel Olărean va mai reuşi să atragă şi alte fonduri de la minister, în condiţiile în care valoarea totală a lucrărilor se va ridica la aproximativ 2,6 milioane de lei. Blocul care va fi finalizat anul viitor, la sfârşitul primăverii, are 20 de apartamente”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare de 512 mii de lei pentru un bloc social din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Finanţare de 512 mii de lei pentru un bloc social din Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei