Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Şase fraţi, abandonaţi la rude de părinţii plecaţi în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase fraţi, abandonaţi la rude de părinţii plecaţi în străinătate, au ajuns în grija statului, după ce familia în grija căreia au fost lăsaţi nu mai făcea faţă lipsurilor. Familia mai avea şi alţi copii în îngrijire şi o situaţie financiară precară.

Cei şase fraţi ajunseseră să trăiască din cerşit. Copiii au fost luaţi de la rude în regim de urgenţă, după care au fost daţi în îngrijire unor asistenţi maternali profesionişti, numiţi şi „părinţi de profesie”.

 

La mila publică

Directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că cei şase fraţi erau în evidenţa instituţiei de protecţie a copilului de aproximativ un an de zile, situaţia lor fiind monitorizată şi de Serviciul de asistenţă socială din cadrul primăriei de domiciliu.

„Deoarece în evoluţia cazului au apărut modificări care au impus intervenţia noastră şi a autorităţilor locale, cei şase copilaşi au fost daţi spre îngrijire unor asistenţi maternali. Părinţii copiilor au plecat în străinătate, iar aceştia au rămas în grija unei rude care mai avea şi alţi copii, dar care nu mai făcea faţă nevoilor acestora, cei mici fiind văzuţi deseori apelând la mila publică”, ne-a spus Margareta Isăilă.

 

Rămaşi în grija unui tată alcoolic

În perioada 1 iulie -20 august, Serviciul de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a propus instanţei judecătoreşti instituirea măsurii de plasament în regim de urgenţă pentru 11 copii de pe raza judeţului, proveniţi din patru familii diferite. Este şi cazul a trei fraţi rămaşi în grija tatălui, consumator de băuturi alcoolice, după ce mama acestora a plecat în străinătate. La fel ca în multe alte cazuri, femeia a plecat în occident cu gândul de a rămâne o perioadă scurtă, însă aceasta s-a prelungit, astfel că în familie s-a instalat o ruptură puternică între ea şi copii. Cu atât mai mult cu cât femeia a ştiut pe mâna cui lasă copiii, “în grija unui tată alcoolic”. Deşi Protecţia Copilului Suceava cunoştea situaţia celor trei minori şi a vrut de mai multe ori să ia copiii de lângă tată, să-i interneze într-un centru de plasament, bărbatul a refuzat vehement.„Tatăl copiilor a refuzat sprijinul nostru, deoarece, periodic, mama copiilor suna şi promitea că se va întoarce în ţară şi va lua copiii cu ea în străinătate.

Conştientizând faptul că nu face faţă în procesul de creştere şi îngrijirea copiilor, tatăl acestora a fost de acord, ca până la revenirea mamei în ţară, copiii să fie instituţionalizaţi”, a completat Magda Isăilă.

O măsură specială de protecţie s-a instituit şi pentru alţi doi minori, la cererea bunicii materne, în grija căreia se aflau de mai multă vreme. Mama copiilor nu se mai interesa de soarta micuţilor, iar bunica, fiind foarte bolnavă, nu se mai putea ocupa de creşterea şi îngrijirea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase fraţi, abandonaţi la rude de părinţii plecaţi în străinătate.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şase fraţi, abandonaţi la rude de părinţii plecaţi în străinătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei