Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2011 - Anul XVI, nr. 200 (4798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intenţie

Apartamentele precontractate din blocurile 20, 21 şi 22 ar putea fi vândute în rate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuinţele precontractate din fostele blocuri “Kosovo”, de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, ar putea fi cumpărate şi în rate, această facilitate urmând să fie introdusă pentru a încuraja mai multă lume să se mute acolo.

Mai exact, e vorba de cele 47 de apartamente care au fost precontractate în anii ’90, iar cei care au plătit atunci parţial sau chiar integral contravaloarea lor au rămas cu ochii în soare aproape 20 de ani, după ce banii achitaţi au “dispărut”, iar firma care trebuia să le construiască a dat faliment.

Primarul Ion Lungu a spus că, la solicitarea unora dintre proprietarii care au precontractat acele locuinţe, va introduce şi această facilitate, dar nu înainte de a stabili şi o dobândă care să fie percepută de către municipalitate.

“Din 47 de apartamente precontractate, doar la 13 au fost achitate integral sumele necesare pentru a intra în posesia lor, proprietarii plătind diferenţele de bani rezultate din evaluare. Iarna deja se apropie şi am vrea ca un număr cât mai mare de apartamente din blocurile 20, 21 şi 22 să fie ocupate, pentru că altfel nu există un echilibru termic în clădire şi cheltuielile celor care stau acolo sunt prea mari. Sunt unii care nu vor să achite diferenţa de bani şi ne-au dat în judecată, dar alţii nu au de unde scoate toţi banii odată. De aceea luăm în considerare varianta să le achite în rate”, a explicat Ion Lungu.

Propunerea sa va fi supusă aprobării Consiliului Local, care va decide şi ce dobândă se va percepe la plata în rate.

Municipalitatea suceveană este interesată să recupereze sumele investite în construirea celor trei blocuri, cu atât mai mult cu cât s-a împrumutat din bancă pentru a executa lucrările respective.

Primăria Suceava a fost obligată de instanţele de judecată să continue ridicarea blocurilor 20, 21 şi 22, deşi banii din precontractări nu au ajuns la bugetul local, ci la fosta RAUCL, de unde li s-a pierdut urma. După ce le-a construit, primăria a solicitat proprietarilor să achite diferenţa dintre sumele achitate anterior (actualizate) şi valoarea de construire a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apartamentele precontractate din blocurile 20, 21 şi 22 ar putea fi vândute în rate.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Apartamentele precontractate din blocurile 20, 21 şi 22 ar putea fi vândute în rate3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(25 aug 2011, 13:44:29
d-nul primar spune ca este data in judecata primaria de cei care nu vor sa platesca, dar primaria este data in judecata datorita TVA-ului. Dupa ce am achitat inegral apartamentul la pretul licitat de primaria Suceava am mai asteptat inca doi ani si jumatate finalizarea lucrarilor ca sa pot locui in apartament. In acest timp am platit chirii si rate la banca. Vi se pare normal domnule primar? Asa ca nu dati vina pe cei care au dat in judecata primaria
2.   Rusine! Rusine! Rusine! trimis de
(25 aug 2011, 15:17:18
Rusine ca un ziar care se vrea independet publica in aceasta cauza de ani de zile numai articole in care se explica cit de generoasa este Primaria cu oamenii!! Acest caz a fost cistigat in instanta in Romania! si anume Primaria este obligata sa termine si sa predea apartamentele oamenilor care au platit...fara nici un alt adaos...acest lucru nu a fost nicodata mentionat in multele articole pe aceasta tema...oare de ce?
Permanent este dat vina pe fostul RAUCL...Primaria a preluat si o multime de bunuri nu numai carente de la fostul RAUCL...altfel nici nu l-ar fi preluat...acuma nu le convine, vor inca o data banii...oamenii au platit Statului roman o gramda de bani care au disparut pur si simplu...nu se stie unde si cum...si acum vor tot de la oameni bani.Rusine!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei