Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2011 - Anul XVI, nr. 200 (4798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dorna Arini

S-a încheiat „Cântecul cetinii”, ediţia a XV-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zilele de 20 şi 21 august, în comuna suceveană Dorna Arini a avut loc cea de-a XV-a ediţie a Festivalului „Cântecul cetinii“, un eveniment organizat de Consiliul Local al comunei Dorna Arini, Căminul Cultural „Savin Alexievici“ şi Centrul Cultural „Bucovina“ Suceava.

La manifestările dedicate acestui eveniment au participat ansambluri folclorice şi interpreţi de renume din Bucovina, dar şi din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul manifestărilor a avut loc o expoziţie de sculptură în lemn, realizată de prof. Mihai Vleju, de la Clubul Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei.

Sâmbătă, au urcat pe scenă trupa Intensiv din Suceava, Mădălina Candrea, Aurel Moldoveanu, cel care a interpretat câteva melodii şi în mijlocul spectatorilor, cântând urcat pe un scaun. La solicitarea publicului, Aurel Moldoveanu şi-a  prelungit spectacolul cu mult peste o oră, după care pe scenă a urcat Adelina, o voce promovată intens de Aurel Moldoveanu şi Bordo. Momentele vesele şi prezentarea spectacolului de sâmbătă au aparţinut băieţilor de la "Spitalul 9". Seara s-a încheiat cu discotecă în aer liber.

 

O zi dedicată folclorului

Spectacolul de duminică a fost deschis de formaţia "Flori de primăvară" de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Vatra Dornei. Au urcat pe scenă, mai apoi, membrii Ansamblului „Brăduleţul” din Dorna Arini, ansamblu fanion al comunei, condus de către învăţătorii Paraschiva şi Florin Lateş, care au primit în cadrul festivalului diplome de onoare din partea organizatorilor. Tot „Diplomă de onoare” a primit şi profesorul Mihai Vleju de la Clubul Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei, cel care împreună cu copiii pe care-i îndrumă la cercul de sculptură a prezentat o expoziţie la Dorna Arini.

Spectacolul folcloric, prezentat de Doru Bighiu, a continuat pe scena amenajată pe terenul de sport al Şcolii cu clasele I-VIIII, în program evoluând Iulia Rusu, Teodora Buculei, Daiana Ivaşcu, Roxana Sava, soliste care au reprezentat Bucovina şi au obţinut premii importante la Festivalul Internaţional "Armonia" de la Cluj, organizat de Radio Cluj.

 

Aurel Tămaş, solişti din zonă şi din Republica Moldova au încântat publicul

În aplauzele publicului a fost primită Andreea Negrea, în vârstă de 6 ani, din Panaci, îndrumată de prof. Marian Proboteanu, dar şi Ionuţ Candrea, Ansamblul “Trandafirul” din Calafindeşti, Ilioara Ştefănel, Ansamblul “Dorna Dorului”, proaspăt întors dintr-un turneu în Belgia, Alexandru Brădăţan, însoţit de Ansamblul “Străjerii Bucovinei” din Pojorâta, Ansamblul “Busuioc” din Sărata-Galbenă, Republica Moldova, comună cu care Dorna Arini este înfrăţită, şi Angelica Flutur.

Recitalul lui Aurel Tămaş, o oră de spectacol live 100%, cu cele mai cunoscute piese din repertoriul său, a fost foarte apreciat de public,  solistul fiind într-un dialog continuu cu publicul şi chemând copiii pe scenă să danseze alături de el. Mădălina Candrea, fiică a comunei, a oferit un spectacol cu piese populare, după ce, cu o seară înainte, a impresionat publicul cu şlagăre internaţionale.

Spectacolul a fost încheiat de Viorica Macovei, “o prezenţă permanentă la festivalul de la Arini”, primarul Ioan Moraru declarându-se un fan înfocat al solistei. Focurile de artificii au brăzdat cerul pentru un sfert de ceas, trăgând cortina peste ediţia a XV-a a Festivalului „Cântecul cetinii“.

 

Stână cu produse tradiţionale şi lansare de păstrăv în apele Bistriţei

În cadrul festivalului, primarul din Sărata-Galbenă a primit în cadru festiv diploma de Cetăţean de onoare al comunei Dorna Arini, preotul Valentin Ştefănel a organizat, şi anul acesta, o stână cu produse tradiţionale şi, la fel ca şi anul trecut, doctorul Petrea Dulgheru, împreună cu membrii Clubului ECO DORNA, a lansat puiet de păstrăv în apele Bistriţei, păstrăv provenit de la o păstrăvărie de pe teritoriul comunei, din satul Rusca.

„După o vară de muncă, cred că oamenii s-au bucurat din plin pentru această sărbătoare a satului. Am reuşit să ne respectăm tradiţia şi să avem vreme perfectă şi anul acesta. Mă bucur că totul a ieşit aşa cum ne-am propus şi am avut parte de un spectacol de înaltă ţinută. Le mulţumesc celor care au reuşit prin eforturi proprii să îl aducă pe Aurel Tămaş, oameni de afaceri din comună, pentru că a fost, de departe, cel mai gustat moment al acestor două zile. Am un gând de apreciere şi pentru gospodarii comunei care au înţeles că trebuie să ne aşteptăm oaspeţii aşa cum se cuvine şi şi-au înfrumuseţat curţile şi grădinile. Începând cu ediţia viitoare îi vom şi premia pe cei mai harnici dintre ei”, a declarat Ioan Moraru, primarul comunei Dorna Arini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a încheiat „Cântecul cetinii”, ediţia a XV-a.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
S-a încheiat „Cântecul cetinii”, ediţia a XV-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei