Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La judecată

Şoferi prinşi băuţi la volan, scăpaţi de „mahmureală” de grefiera de la Parchet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul presupuselor şpăgi date la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru măsluirea mai multor dosare penale va ajunge în sfârşit pe rolul instanţelor de judecată, la aproximativ un an şi patru luni de la percheziţia făcută  la domiciliul grefierei pe atunci Angelica Mariana Bulughiană (44 de ani).

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că dosarul a fost finalizat prin rechizitoriu, singura vinovată în toată această încurcată poveste fiind, în opinia procurorilor de caz, fosta grefieră Bulughiană. Aceasta a fost dată pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, fiind acuzată că în perioada 2009-2010, în schimbul unor sume de bani, a promis unor persoane prinse la volan sub influenţa băuturilor alcoolice că le poate rezolva „mahmureala” penală.

Practic, explică sursele noastre, grefiera le spunea că poate interveni la Institutul de Medicină Legală Iaşi, pentru recalcularea alcoolemiilor „clienţilor” ei, astfel încât aceştia săaibăsub limita legală alcoolul din sânge.

În dosarul trimis în instanţă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, se face referire doar la doi şoferi care ar fi apelat la serviciile antimahmureală ale grefierei.

 

DNA: nici un procuror implicat

Încă de la începutul cercetărilor în acest caz, dosarul s-a plimbat de la un etaj la altul în clădirea Parchetelor sucevene, iar ancheta s-a mişcat în ritm de melc, existând voci care susţin că altul ar fi fost mersul investigaţiilor dacă nu ar fi fost vorba de posibila implicare a unui magistrat şi a unor funcţionari ai unităţii de Parchet de la Vatra Dornei.

Ancheta a început cu stângul. Cu puţin timp după percheziţia de la domiciliul grefierei Bulughiană, care între timp şi-a dat demisia, aceasta s-a îmbolnăvit şi s-a internat prin mai multe unităţi medicale, ajungând şi la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc.

După ce a trecut pe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, apoi a urcat un etaj la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, dosarul a ajuns în noiembrie 2010 un nivel mai sus, la Direcţia Naţională Anticorupţie Suceava, existând suspiciuni că grefiera nu făcea toate învârtelile de capul ei şi că ar fi avut în spate un procuror.

În câteva luni, însă, dosarul s-a întors de la DNA la Parchetul Curţii de Apel Suceava, întrucât procurorii anticorupţie au stabilit că nu există indicii că ar fi implicat vreun magistrat în toată această poveste.

Au mai trecut câteva luni de anchetă, iar la începutul acestei săptămâni dosarul a fost trimis la instanţă. Un singur inculpat: fosta grefiera Bulughiană.

 

Soţul grefierei a scăpat de judecată, după ce-a fost prins la volan cu o alcoolemie de 2,40 la mie

În octombrie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a adus din nou în atenţie acest caz şi a trimis în judecată doi dintre indivizii ale căror dosare au fost închise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Unul dintre aceştia este chiar soţul grefierei Bulughiană, Neculai Bulughiană (63 de ani).

Pe 21 martie 2007, la ora 17.15, acesta a fost prins la volanul unui Opel Vectra, pe raza municipiului Vatra Dornei, cu o alcoolemie de 2,40 la mie.

Dosarul a fost trimis de poliţie cu propunere de trimitere în judecată, însă la Parchetul de lângă Judecătoria Vatra Dornei soluţia a fost aceea de scoatere de sub urmărire penală.

După aproape trei ani, odată cu izbucnirea scandalului de corupţie, dosarul a fost redeschis şi preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar anchetatorii au stabilit că, în încercarea de a se sustrage răspunderii penale, Neculai Bulughiană a adus doi martori care au dat declaraţii nesincere şi a solicitat calculul retroactiv al alcoolemiei, recunoscând că cererea sa a fost admisă prin coruperea unor funcţionari publici.

 

Încă un dosar închis

Un alt dosar închis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei îl viza pe un tânăr din comuna Coşna, Adrian Florea (24 de ani), partenerul de afaceri al soţului fostei grefiere Bulughiană.

În februarie 2009, Florea a fost prins pe, DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, la volanul unei maşini neînmatriculate, cu numere false de circulaţie şi cu o alcoolemie de 2,20 grame la mie în sânge.

Dosarul a fost închis, pe baza aceleiaşi “reţete”: martori mincinoşi, o cerere de recalculare a alcoolemiei şi o sumă oferită şpagă unor funcţionari publici.

Din nefericire pentru Adrian Florea, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi redeschis, tânărul fiind trimis în judecată.

Procurorii de la Suceava l-au dat pe Florea pe mâna judecătorilor şi într-un alt dosar preluat de la unitatea de Parchet de la Vatra Dornei, dosar în care tânărul în vârstă de 24 de ani a fost prins pe strada Roşu din municipiul Vatra Dornei, la volanul unui BMW, cu o îmbibaţie alcoolică de 2,35 grame la mie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi prinşi băuţi la volan, scăpaţi de „mahmureală” de grefiera de la Parchet.
 Vizualizări articol: 3696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoferi prinşi băuţi la volan, scăpaţi de „mahmureală” de grefiera de la Parchet5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stupoare... sau nu.... trimis de
( 3 aug 2011, 11:35:19
Ne mai miram de ce se întâmpla atâtea tragedii pe șoselele patriei... pai cu asemenea specimene la volan, care abia dacă mai știu ce-i cu ei, cum sa nu se întâmple accidente peste accidente... câți dintre acești inconștienți, criminali cu premeditare, (ca altfel nu-i poți numi) sunt prinși, câți trec neobservați... conduc în voia cea buna, beți morți (sau mai rău, drogați si beți), cu muzica la refuz, mașini tari, viteza cât merge... si uite rețeta perfecta de ajuns la "SUB PĂMÂNT SRL"...
Si asta n-ar fi o tragedie, ca prostia si inconștienta se plătesc!!! Tragedia e alta: pe lângă specimenele astea mor si oameni nevinovați, care au ghinionul sa treacă la momentul nepotrivit pe lângă astfel de criminali...
Si uite cum, si din cei putini "aleși" de oamenii legii sa plătească pentru astfel de fapte, mai scapă câte unii, culmea, tot cu concursul celor care ar trebui sa pună umărul la pedepsirea acestor gunoaie!!! Alte GUNOAIE, care ajuta gunoaiele sa scape... C-asa-s unii... făcuți sa fie gunoaie, cozi de topor... sa zădărnicească munca altora...
2.   Asa e..din pacate trimis de
( 3 aug 2011, 12:06:04
E greu de crezut ca grefiera putea face toate manariile fara ajutorul unui procuror...judecator. Insa aia au alt statut? Un singur cap, cel al grefierei nu e de ajuns. Oare e gresit sa iti doresti ca un angajat al statului (judecator,procuror,grefier,me care e corupt si contribuie direct la carnagiul de pe sosele, sa aiba si el parte de victime in familie? Oare daca un sofer beat..scapat de ei..le omora o ruda..ce se intampla? Ii mai recalculati alcoolemia? Gunoaielor!!!! Din cauza voastra merg treburile asa. Condamnati unul beat, la 3-5 ani de parnaie, sa vedem atunci cine mai indrazneste sa se urce beat la volan.
3.   Lasam falsul si cruptia la o parte! trimis de
( 3 aug 2011, 14:06:59
Este ceva obisnuit in Romania,facand de mult parte din folclorul nostru aceste "doine"cantate cu multe "succesuri" de foarte multi "rapsozi"...Problema care se pune consa in faptul ca,in iubita noastra tarisoara,ori ca esti treaz la volan, ori ca esti clampa de beat,poti sa omori oameni cat vrea muschii tai,ca nimeni nu-ti spune nimic!Cand mai intra cate unu in parnaie e un mare eveniment de dat la "Actualitati". De ce se intampla asa ceva...adica,ca la noi la nimenea?
4.   ,, Politia-i cu noi”!? trimis de
( 3 aug 2011, 14:39:27
S-a dovedit încă odată, dacă mai era cazul, că poliţiştii sunt prea puţin interesaţi de bunul mers al circulaţiei din municipiu Suceava şi mai mult de aplicarea de amenzi. De obicei stau ascunsi prin boscheti, la ciupeala, la oamenii amarati la care le dau amenzi pentru lucruri de nimic, in loc sa stea unde le este locul la prevenirea si fluidizarea circulatiei.
Spre exemplu trei poliţişti opreau maşinile pentru stiu eu ce ,,verificari”, fără să le pese de claxoanele care răsunau la câţiva metri de ei ( la intersecatia de la Selgross). Poate că mai indicat ar fi fost ca, măcar unul dintre ei, să dirijeze circulaţia la acea intersecţie unde nu funcţioneaza semafoarele de zeci de ani.
Legat de aceasta situatie n-ar trebui sa lipseasca un politist care sa descongestioneze circulatia care este la bunul plac al soferilor!

Din pacate aceasta institutie a statului a ajuns intr-un hal fara de hal! Cauza acestei situatii este angajarea in aceasta institutie a tuturor plafonatilor si puturosilor care au relatii sau a caror parinti au o situatie materiala prospera!!!

Pe actualii politisti nu ii intereseaza atributiile pe care le au in efectuarea meseriei conform fisei postului lor! Ei sunt interesati doar de un serviciu stabil si care in ultima vreme nu le da batai de cap!!!

Asta este politistul roman: un plafonat ratat, fudul, dar care are doua-trei facultati si cel putin un ,,master”!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei