Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Centrul Sucevei va fi pavat cu granit de săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Sucevei se va schimba la faţă în scurt timp, odată cu demararea ultimei etape de modernizare a porţiunii cuprinse între strada Curtea Domnească şi strada Nicolae Bălcescu. Mai exact, zona pietonală va fi pavată cu plăci de granit, de două culori şi cu texturi diferite. Plăcile de granit, importate din China, au două nuanţe diferite de gri, una mai închisă şi alta mai deschisă, aceasta fiind culoarea asupra căreia s-a convenit în urma discuţiilor dintre firma General Construct şi conducerea Primăriei Suceava.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri că plăcile de granit comandate au ajuns deja la Suceava, în gară, urmând să fie descărcate.

“De săptămâna viitoare vrem să ne apucăm de reabilitarea pavajului pietonal în zona Hotelului Central, către Curtea Domnească”, a precizat edilul sucevean.

Acelaşi tip de pavaj va fi folosit şi pentru refacerea esplanadei din faţa Casei de Cultură, după finalizarea parcărilor subterane, care vor asigura 155 de locuri de parcare.

Lucrările de pavare a zonei centrale cu plăci de granit fac parte dintr-un amplu proiect cu finanţare europeană de peste 9 milioane de euro, bani obţinuţi prin Programul Operaţional Regional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Sucevei va fi pavat cu granit de săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 2426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 8 voturi
Centrul Sucevei va fi pavat cu granit de săptămâna viitoare2.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 3 aug 2011, 11:04:49
Pentru a descrie ce-i la noi trebuiesc inventate noi cuvinte
În budana asta prăfuită plină de .. promisiuni
Lungu e şi la putere , şi-n opoziţie ( bine că nu ne minte )
Efectiv e ca-ntr’un imens ospiciu de nebuni

Se-nchid spitale ,se lărgesc cimitire şi se construiesc puşcării
Trăim un proces continuu de mizerabilizare
Nu ştim un’ să mergem , stăm p’acilea ( cică ) pentru copii
Când , de fapt , pentru ei tre’ s-o tirăm în alte ţărişoare

Ne-am anesteziat obiceiurile şi portul , jucăm ţurca
Scriem cu oi pe dealuri ode … alchoolice raised eyebrows
Suntem umiliţi (şi) de istorie , mai rău ca-n Africa
Şi n-o să fie altfel până când prostia n-o să abdice
1.1  RE: * trimis de
( 3 aug 2011, 20:03:54
Maestre ABCDAR, te-ai gândit mult înainte sa scrii ultimul vers? Ca eu nu cred sa traiesc sa vad abdicând prostia pomenita de matale... Da' la 2500 de km de Suceava ma afecteaza mai putin chestia asta!winking
În alta ordine de idei, suntem umiliti de propria prostie mai mult decât îti poti dumneata imagina: cine i-a votat pe-astia de pun granit din China, aud?
Bine c-a trompetat deja dom' primar c-au ajuns pavelele în gara, pot unii sa-nceapa sa fure, c-asa-i pe la noi...
1.2  RE: * trimis de
( 3 aug 2011, 21:22:39
domnu RTRMHL , la 2500 Km de tine şpaga începe la maternitate şi se termină la cimitir.Am învăţat să ,,trăim'' cu asta dar cu prostia de turmă unii dintre noi nu se pot obişnui...ca mâine o limbă bifurcată va da vina pe comuniştii de la psd şi GATA ! oraşul e distrus şi vândut , vinovaţii deconspiraţi ... veniţi ( iar ) pdl să votaţi (îţi sună fals ? mie ...real )
1.3  RE: * trimis de
( 3 aug 2011, 22:49:10
Am lucrat la "maternitate" fo 20 de ani, nu ca medic; spaga la asistente era benevola dar stiu ca mai erau si nesimtite pe ici pe colo... Cu cimitirul înca n-am avut a face, parintii au spre 80 de ani dar sunt înca vigurosi. Prefer incinerarea la 2500 km de Suceava când o veni vremea. Nu mai votez în veci pe nimeni! Votez la mine la 2500 km candidatii locali care nu-s cu mult mai buni decât aia de la Suceava dar macar aici unde locuiesc eu exista niste legi care-s si respectate de majoritatea populatiei.
2.   Ilona trimis de
( 3 aug 2011, 11:50:05
la ce foloseste acel frumos granit daca totul va fi ocupat de masini, noi tot prin mijlocul strazii, daca vom avea loc, vom merge.......
centrul orasului va trebui refacut cu verdeata, , flori, copaci, multe banci, si restrictie totala de circulatie si de stationare a masinilor......se face parcare subterana, nu?
3.   Întrebare. trimis de
( 3 aug 2011, 14:21:23
Cum de n-aţi ales culoarea portocalie ?
4.   Multa logoree iar treaba-i de mintuiala... trimis de
( 3 aug 2011, 15:51:49
Inconjurati-va de arhitecti competenti si luati ca exemplu municipiile Piatra Neamt si chiar vecinii nostri botosaneni. Veti avea ce invata de la ei in special cum trebuie sa arate un oras civilizat, sub toate aspectele. De subliniat ca si acolo se lucreaza la greu, la refacerea soselelor, trotuarelor, etc

La ei, la tot pasul, gasesti curatenie, soselele frumos marcate, occidental, strazile si trotuarele cu multa diversitate de culori, unde te poti plimba, banci multe, parcuri multe si frumos amenajate, florile, verdeata…. in general este o incîntare si-ti creează confort si buna dispozitie.

4.1  RE: Multa logoree iar treaba-i de mintuiala... trimis de
( 3 aug 2011, 20:11:13
Curatenia, parcurile, bancile, florile si ce mai pomenesti dumneata trebuie sa fie respectate si de cetatean ca altfel e munca în zadar. Niste sanctiuni strasnice (jumate de salariu amenda pentru rupt o floare de pe spatiul verde + afisarea pozei gutzulanului în centrul orasului), asa cum punea primarul Artenie acum vreo 30 de ani la Falticeni ar mentine multa curatenie...
4.2  RE: Multa logoree iar treaba-i de mintuiala... trimis de
( 3 aug 2011, 20:47:51
Si tot din "ispravile" primarului Artenie: pensionarii erau abilitati (prin rotatie, un numar de ore pe luna) sa verifice starea de curatenie a orasului si sa semnaleze eventualele comportamente necivilizate (si cine ar putea fi mai atent la detaliile astea decât un pensionar?)! Ieseau si pensionarii la plimbare cu ecusonul în piept, se simteau utili, mogâldanii îi respectau... ce vremuri Doamne! Sa nu ma-ntelegeti gresit: nu regret perioada comunista dar putina ordine si curatenie, fie si impusa prin amenzi, n-ar strica orasului Suceava!
5.   Buna afacere trimis de
( 3 aug 2011, 18:09:39
bine ca au scos toata piatra cubica si au exportat-o in austria , germania si aiurea !acum i-a apucat dragostea de granit ! sigur va fi scos si granitul si vor fi puse pavele marca primarului iubit ! la mai mare ! cat , cat ??????
6.   Firma trimis de
( 3 aug 2011, 18:32:28
Firma care se ocupa de punerea granitului e a familiei Lungu.Parerea mea e ca o sa arate ca niste placi de cavou....ca si in cimitir.
6.1  RE: Firma trimis de
( 3 aug 2011, 22:11:34
Super! Versiunea 2.0 a Cimitirului Pacea taman in centrul orasului?laughing De-abia asteptlaughing
7.   Da trimis de
( 4 aug 2011, 06:11:19
vai de capul matale nea primaru'...granit? ...ce culoare?....2 nuante de gri...cine este comunist sa faca un pas in fata...:)) mari prosti mai suntem daca suportam un asa "fenomen" precum badita Lungu....dar cum se spune la noi...."NOI SA FIM SANATOSI"....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei