Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Primarul Olărean doreşte piste pentru bicicliştii din municipiul Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calitatea aerului în municipiu ar putea deveni mai bună, iar rădăuţenii care iubesc mersul pe bicicletă ar putea dispune de o reţea de piste speciale, reţea care va străbate toate zonele localităţii, dacă deliberativul local va aviza pozitiv în şedinţa de astăzi proiectul de hotărâre care prevede „realizare piste pentru biciclişti în municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava”, proiect aplicat prin „Programul de realizare a pistelor pentru biciclişti”, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Aurel Olărean, Consiliul Local al municipiului Rădăuţi se angajează să pună la dispoziţie terenul necesar, o suprafaţă totală de 24.885 mp. Potrivit expunerii de motive, obiectul „Programului de realizare a pistelor pentru biciclişti” îl reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru Mediu a proiectelor care vizează realizarea pistelor pentru biciclişti, iar scopul programului îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului prin înlesnirea transportului mai puţin poluant, în siguranţă.

„Având în vedere că în ultimii ani s-a mărit numărul bicicliştilor din municipiu, deşi reţeaua rutieră nu are amenajări speciale pentru această categorie de participanţi la trafic, pentru a asigura o circulaţie sigură şi fluidă, atât a bicicliştilor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, cred că proiectul va avea un impact pozitiv pentru rădăuţeni”, a declarat primarul Olărean.

 

Reţea de piste cu o lungime de 16,59 km şi cu o lăţime de 1,5 metri

Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane de lei, iar finanţarea maximă acordată de Administraţia Fondului pentru Mediu este de 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului. În vederea obţinerii unui punctaj mai avantajos, municipiul Rădăuţi îşi propune să asigure o contribuţie de 11 procente din valoarea eligibilă.  Prin acest proiect va fi creată o reţea de piste cu o lungime de 16,59 km şi cu o lăţime de 1,5 metri, reţea care va împânzi localitatea cu legături între arterele principale, din zonele periferice spre zona centrală.

Aceste piste vor fi pe amplasamentele preexistente – rutiere sau în cadrul trotuarelor, ori pe amplasamente noi. În acelaşi timp, pe lângă pistele care însoţesc traseele rutiere, vor fi amplasate şi piste de agrement în parcul central al municipiului. Primarul Aurel Olărean a mai arătat că „perioada de depunere a proiectelor în vederea obţinerii finanţării expiră la 20 august 2011, iar pentru depunerea dosarului de finanţare, alături de cererea de finanţare şi celelalte documente, este obligatorie şi anexarea hotărârii de Consiliu Local”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean doreşte piste pentru bicicliştii din municipiul Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primarul Olărean doreşte piste pentru bicicliştii din municipiul Rădăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce urmeaza? trimis de
( 3 aug 2011, 14:27:34
Urmeaza: - canalul Marginea-Radauti-Suceava;
- spital de nebuni, special pentru gasca lui Olareanu Margineanu, unde sef de institutie va fi numit, conform competentelor in domeniu, omul de presa, omul de televiziune, Monikuta Popoviciuka, realizatoarea indragitei emisiuni de talie mondiala, "PUPAZA SHOU";
- un atelier de confectionat troci pentru ferma PD-Latrailor, si asta cat mai urgent, pentru ca astia mananca rahat la greu din troaca mare, mai ales acuma in an preelectoral.
Noi inca nu ne dam seama ce viitor luminos ne asteapta conform guitatului lui Baselu, Boc Mititelu, Leluta Tare-n Clanta, Flutur Cap de Bou Mort si barcagiul nebarbierit, coordonati direct de pe pista pentru biciclisti. Mare-i gradina si plina de bombalai.
2.   Si eu, si eu. si eu!!!!! trimis de
( 3 aug 2011, 15:46:48
Imi doresc o vila cu piscina, un mercedes, un cont de 3 mil euro, un hotel la
3.   Erai beat cand ai scris articolul?????? trimis de
( 3 aug 2011, 21:59:57
bai Luigi,ai scris articolul la o halba de bere cu Olarean????
spui in articol"dacă deliberativul local va aviza pozitiv în şedinţa de astăzi "...eu am trecut azi prin Radauti si deja in centru se lucra la pista pentru biciclisti...s-a votat asta-noapte iar dimineata la prima ora s-a inceput lucru???fara licitatie?inainte de a scrie ce iti dicteaza mai-marele radautiului,mai documenteaza-te,nu strica....sau ai putea sa scrii despre achizitiile de la primaria radautiului care se fac fara licitatie ,doar ca "respectivul agent comercial e prieten cu primarul"...
nu e prima oara cand o dai in bara cu articolul...
a face gazetarie,inseamna in primul rand documentare pe teren..sau ai uitat asta???e mai dulce un ban castigat in afara jobului,nu????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei