Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regrete împărtăşite

Lungu: “Suntem în şantier, nu are cum să arate oraşul frumos”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opinia sucevenilor nemulţumiţi de felul în care arată municipiul Suceava, mutilat de lucrările desfăşurate în ultimii cinci ani, de la cele de termoficare, apă potabilă, canalizare, la cele mai recente, de amenajare a parcărilor subterane în zona centrală şi cele de modernizare a iluminatului public, care au dus la distrugerea trotuarelor şi spaţiilor verzi, este împărtăşită şi de primarul Ion Lungu.

“Regret şi eu că oraşul nu arată frumos, dar nu are cum, pentru că este un şantier peste tot, dar sunt speranţe ca în anii viitori oraşul să arate foarte bine”, a declarat ieri Ion Lungu.

Acesta a spus că este conştient de faptul că sucevenii au ajuns la limita răbdării cu lucrările care s-au tot derulat în ultimii ani, dar consideră că dacă nu se făceau acum, erau ratate oportunităţi care altă dată nu ar mai fi apărut.

“Astăzi suntem în şantier şi nu are cum să arate oraşul frumos, pentru că au fost afectate inclusiv trotuarele şi spaţiile verzi. Este un risc pe care mi-l asum şi cred că am avut dreptate, pentru că strategia Europa 2014 – 2020 prevede cu totul altfel de finanţări decât cele pe infrastructură. Nu o să se mai acorde fonduri pentru străzi, iluminat, parcaje, ci pe altfel de proiecte, de creştere a nivelului de trai, de reducere a discrepanţelor care există pe linie economică între regiunile mai dezvoltate din Europa şi cele mai puţin dezvoltate, precum cele de la noi, în special Moldova. Eu cred că am procedat bine pentru că nu ne vom mai întâlni niciodată cu aceşti bani. Istoria ne va judeca, dar acest tren al Uniunii Europene, cu bani alocaţi pentru infrastructură, nu o să-l mai prindem”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Lucrările edilitare demarcate până în prezent de municipalitatea suceveană pe proiecte de infrastructură vor mai crea disconfort sucevenilor inclusiv în 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: “Suntem în şantier, nu are cum să arate oraşul frumos”.
 Vizualizări articol: 2144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 11 voturi
Lungu: “Suntem în şantier, nu are cum să arate oraşul frumos”3.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 3 aug 2011, 11:06:46
La fiecare 5 metri de şosea se taie o panglică
Pentru fiecare pavelă pusă se cheamă presa
Pentru fiece bloc ANL io zic să-l chemăm pe Bănică
Să cânte ,,omu’ bun şi pomu-nalt’’ ( sau cum dreq’i piesa )

Tot răul pe care-l faceţi îl faceţi foarte bine
Unii ziarişti fac prostituţie intelectuală ( astfel vă vedem )
Cioburi de cuvinte’n conferinţe ( şi pahare pline )
Şi astfel ( spre progres ) înaintăm straight face laughing

Aţi îndepărtat chirurgical România de civilizaţie
Ne mulţumim cu blonde gătite la flăcări violet
De-atâtea ştiri ,,gătite’’ n-avem timp de c o  ☭  ţ i e
Vă mulţumim , tovarăşi , CĂ NE TRAGEŢI ÎN PIEPT ! ! !
2.   Auzi vrajeala la prelipcar .... trimis de
( 3 aug 2011, 11:21:12
Spatiile verzi au fost afectate de toate tarabele si chioscurile care au aparut peste noapte fara nici o noima. S-au dat autorizatii de construire cu acordul d-lui Lungu si implicit a Mafiei din Primaria Suceava.
Cat priveste infrastructura tot ce stiu este ca noua canalizare la standarde europene, pute pe toate strazile. Oricum nu aveam mari pretentii de la bochetarii ce lucraru poriectele ISPA cu PET-ul de bere la picior.
Si in vest se fac asemenea "modernizari" insa cetatenii nici nu simt ca se intampla ceva.
Cat priveste celelalte zone ale orasului in care nu s-a modenrizat nimic si totusi arata ca drac-u, prelipcarul ce mai spune ?

Treci la coada vacii idiotule. Cu tine, Suceava a ajuns un sat de toata jena.
3.   Mizerie trimis de
( 3 aug 2011, 11:46:40
da, orasul este mutilat, desfigurat, nu avem ce face, sunt lucrari ce trebuiau facute, dar......dar........ sunt strazi unde s-au incheiat aceste lucrari si arata mai rau decit inainte....... s-au asfaltat,mai bine zis cirpit, unele strazi ,trotuarele in schimb tot asa au ramas, pe unde a fost distrus gardul viu, copacii smulsi din radacina, asa a ramas totul pustiu.......
ieri,trecind pe strada Marasesti, la acel mizerabil bar de la parterul unei case(linga aleea care se mergea la evidenta populatiei), pur si simplu s-a taiat gardul viu, s-au pus scinduri peste pamint, 3 mese, si bine mersi s-a transformat totul intr-o mica terasa exact in mijlocul trotuarului, ce spuneti este corect asa? am ris singura mergind pe strada....chiar nu vede nimeni? cum a putut primi asa o aprobare de la Primarie acel individ?
4.   MOE pdl! trimis de
( 3 aug 2011, 12:06:23
De aproximativ 5 ani, Suceava tot este in santier!!! Ambuteiaje, mizerie, discomfort, iar despre infrastructura nici nu poate fi vorba in Suceava! Ai distrus tot orasul asta cu lucrari de mantuiala, numai ca sa-ti iasa tie bani! Pleaca tarane la prelipca!
5.   Frumos? trimis de
( 3 aug 2011, 13:32:03
frumos nefrumos dar ce-s cu craterele de pe strazi? parca suntem pe luna.... alea tot in santier sunt?
6.   Multa logoree iar treaba-i de mintuiala... trimis de
( 3 aug 2011, 15:23:18
Inconjurati-va de arhitecti competenti si luati ca exemplu municipiile Piatra Neamt si chiar vecinii nostri botosaneni. Veti avea ce invata de la ei in special cum trebuie sa arate un oras civilizat, sub toate aspectele. De subliniat ca si acolo se lucreaza la greu, la refacerea soselelor, trotuarelor, etc

La ei, la tot pasul, gasesti curatenie, soselele frumos marcate, occidental, strazile si trotuarele cu multa diversitate de culori, unde te poti plimba, banci multe, parcuri multe si frumos amenajate, florile, verdeata…. in general este o incîntare si-ti creează confort si buna dispozitie.
7.   Spatiile verzi sunt mai mult decat “un bun de lux” trimis de
( 3 aug 2011, 15:35:51
Să nu aveţi impresia că sunt hiper-critic. Chiar ieri vorbeam cu un prieten, care îmi spunea dezamăgit că nu are unde să îşi ducă copilul să se distreze. Să se dea pe leagăn în spatele blocului, între maşinile parcate? Este absurd, pentru un oraş înconjurat de dealuri şi verdeaţă, să fie lipsit aproape cu desăvârşire de spaţii verzi!

În spaţiul de la Cartodrom trebuia să se construiască un parc de distracţii şi zonă de agrement pentru suceveni şi mai ales pentru copii! Dar uite, s-au construit vilute si blocuri, asa este?
Se stie ca persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de beton. Persoanele care locuiesc aproape de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli la inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.

La noi pentru ca lipseste cultura si civilizatia, luam in deridere tocmai lucrurile elementare pentru cei cu educatie!

În Suceava se construieşte aiurea, spaţiile verzi sunt din ce mai puţine, iar aerul pe care îl respirăm devine de nerespirat. Spaţiul din fata Petrom, unde este statuia din lemn a arhitectului Porumbescu, pe 1 Mai, se poate amenaja un loc în care îţi doreşti să stai pe o bancă sau să te plimbi”.
Spaţiile verzi ar trebui sa fie o prioritate pentru Primăria Suceava. Fiecarui locuitor ii revine 26m2 de spaţiu verde care sunt prevăzuţi de norma europeană se reflectă în aerul viciat pe care îl respirăm zi de zi.
Botosanenii sunt gospodari, la ei se vorbeste ca s-a nascut proiectul “Adoptă un spaţiu verde!” si ei, ati vazut ce parcuri au!

Si problema wc-urilor este o mare problema in Suceava, oamenii nici nu mai ştiau ce să facă, umbla prin parcuri, pe unde apuca pe aici, ca să îşi facă nevoile.
8.   Vesnic in constructie trimis de
( 3 aug 2011, 16:32:34
Mereu in Suceava se construieste, se repara cate ceva..de parca am fi cine stie ce metro ☭ ..
9.   Am și eu o completare... trimis de
( 3 aug 2011, 17:56:05
Lungu.. dă-te-n gâtu mă-tii !
10.   Vine, vine,......distractia trimis de
( 3 aug 2011, 19:40:31
cu multa ,,bucurie,, in suflet si inima am privit astazi noile anunturi de la Oscar Wilde. vom avea ca in basme trei zile feerice, in care vrem s-au nu vom participa la ele. de ce sa mai dormim acum cand avem si noi niste ani. dl primar repet apelul catre bunul dvs simt. lamuriti-va odrasla ca suntem oameni nu masini. sa nu editam o DETA locala.
11.   Oras de 3 parale trimis de
( 4 aug 2011, 00:10:26
dom' primar, anul trecut parca, sub indrumarea inspectorilor meseriasi ai primariei, niste tovarasi de la o firma abonata la banul public, au turnat o mana de asfalt subtire peste calea ferata industriala de langa depozitele petrom din burdujeni. baietii astia destepti au respectat intru totul standardele de calitate stabilite in ultimii 7 ani in suceava, astfel incat in primavara deja erau cratere langa sinele alea dezafectate. e un cosmar sa treci cu masina peste gropile alea. si totusi e ulita principala a comunei suceava, se putea acorda ceva atentie macar pe bucata de la torino la metro, dar nu. pavele asfalt pe care imediat baietii il sfarma ca sa mai bage o tzeava de care uitasera, denivelari, cai ferate fara rost. dom' primar, vara asta am trecut cu masina prin orasele de pe traseul suceava - focsani - braila - constanta. atata bataie de joc la ulite numai in falticeni am vazut. insa si aia sunt in urma, ca nu au bagat rahaturi de pavele. ati auzit de un oras numit Bacau? mergeti in pelerinaj acolo si vedeti de ce e in stare un primar gospodar. eu unul m-am tot saturat ca in ziarele locale sa va tot vad solicitand rabdare sucevenilor si explicand importanta maretelor realizari. deocamdata suceava e un oras oribil, mult sub botosani. praf, gropi, asfaltari cu cantec, denivelari. dumneavoastra nu circulati cu masina proprie spre salcea? nu vedeti transeele din burdujeni.... si dumneavoastra cereti rabdare....n-as avea nimic de comentat daca s-ar sparge asfaltul, s-ar baga nenorocitele alea de tevi si cabluri, as inghiti in sec o luna, dar apoi as aprecia pe primar daca strada s-ar asfalta corespunzator. cel mai bun exemplu e str. Gheorghe Doja, laudata kkklau in conferinte de presa pentru modul in care "constructorul a reparat-o". o caricatura de reparatie, deja sunt gropi, denivelarile sunt peste tot, santurile transversale astupate aiurea...toata suceava e un circ prafuit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei