Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2011 - Anul XVI, nr. 180 (4778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie!

Tot mai mulţi escroci bat la uşile sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de suceveni au căzut de la începutul acestui an în plasa unor escroci care le-au bătut la uşă şi sub fel de fel de pretexte i-au înşelat sau le-au furat din casă diferite sume de bani.

Poliţia trage un semnal de alarmă în privinţa acestor indivizi care dau dovadă de un tupeu ieşit din comun şi folosesc diverse scenarii pentru a face noi şi noi victime. De cele mai multe ori, însă, aceştia profită şi de naivitatea victimelor, de regulă persoane vârstnice.

 

Au venit să-i vândă detergenţi şi l-au „curăţat” de toţi banii din casă

Zilele trecute, vă avertizam asupra falsului angajat al firmei de metrologie care susţine că a venit să verifice apometrele, iar apoi pretinde o taxă de câteva zeci de lei pentru serviciile sale, eliberând chiar şi o chitanţă falsă. Scenariul cel mai des folosit de escroci este cel al aşa-zişilor comercianţi ambulanţi, oferind spre vânzare diferite produse.

Cu astfel de personaje s-a întâlnit, pe 17 iulie, Ştefan G., în vârstă de 60 de ani, care locuieşte în cartierul George Enescu. Dimineaţă, în jurul orei 9:30, două femei au bătut la uşa apartamentului său. I-au spus că au spre vânzare detergenţi la preţuri promoţionale şi l-au rugat pe bărbat să le primească în bucătărie să-i facă o prezentare. În timp ce una dintre femei îi prezenta produsele, iar cealaltă curăţa demonstrativ geamul de la uşa bucătăriei, prin interior, un complice al celor două „comerciante” a intrat în apartament şi a sustras 1.800 de lei şi 150 de euro.

 

I-au furat 17.000 de lei

Un alt exemplu este cel al lui Aurelian L., în vârstă de 88 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Acesta s-a trezit la uşă cu doi bărbaţi care i-au oferit spre vânzare o drujbă, la un preţ foarte avantajos, 200 de lei. Când bătrânul s-a dus să le dea banii, cei doi falşi vânzători au observat unde îşi ţine economiile, iar ulterior, profitând de neatenţia octogenarului, i-au luat nu mai puţin de 17.000 de lei.

 

Ţeapa cu angajatul de la dezinsecţie

Un alt scenariu întâlnit este cel al angajatului de la firma de dezinsecţie. Virginia C., din municipiul Suceava, în vârstă de 49 de ani, este una dintre victimele înşelate prin această metodă.

La începutul lunii iunie, la uşa femeii a venit un individ care a spus că a fost trimis să facă dezinsecţie în imobil, la cererea asociaţiei de proprietari, întrucât în zonă sunt gândaci. După ce a dat cu soluţie (n.r. – apă chioară) prin camere, escrocul a cerut o taxă 50 de lei şi, chipurile, i-a dat şi chitanţă femeii.

 

„Cadou” din partea primarului

Un bărbat din comuna Marginea, Constantin B., a căzut şi el victimă escrocilor.

La sfârşitul lunii aprilie, la poarta bărbatului au venit doi indivizi care i-au spus că sunt angajaţi de la primăria din localitate şi i-au adus un cadou din partea primarului: două motoferăstraie. Gratis. Au cerut doar 100 de lei, contravaloarea transportului.

Pentru a se asigura că spun adevărul, păgubitul le-a cerut să meargă împreună la primărie. Zis şi făcut. S-au dus la primărie, iar când Constantin B. s-a dat jos din autoturism, „angajaţii” cu pricina au demarat în trombă. Când s-a întors, păgubitul a observat că îi lipseau din casă 1.300 de lei.

 

A „plătit” aproape 6.000 de lei factura la energie

Un alt scenariu întâlnit în ultima perioadă este şi cel al falsului angajat „de la Consiliu”, venit să încaseze factura la energie. Aşa s-a recomandat o femeie care a bătut la uşa Silviei R., din municipiul Vatra Dornei. I-a spus că are de plătit 14 lei, observând că păgubita a luat banii dintr-un şifonier cu haine.

Sub pretextul că trebuie să verifice câte becuri are în locuinţă, individa a început să umble prin apartament. A fost nevoie de un moment de neatenţie din partea Silviei R., pentru ca „angajata de la Consiliu” să-i sustragă nu mai puţin de 5.940 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai mulţi escroci bat la uşile sucevenilor.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Tot mai mulţi escroci bat la uşile sucevenilor4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :-j trimis de
( 2 aug 2011, 12:55:52
Romania este o sursa inepuizabila de apa, aer si fraieri. Dupa cum spunea si Mircea Badea, "romanii au o memorie de scurta durata. Se trezesc dimineata si uita ce li s-a intamplat cu o zi inainte." Daca in toate ziarele scrie de tepele pe care si le-au luat unii fraieri, de ce alti fraieri insista in prostie ? Asa le trebuie !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei