Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2011 - Anul XVI, nr. 180 (4778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Lungu vrea ca noua centrală termică a Sucevei să furnizeze apă caldă şi vara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu mai beneficiază de apă caldă pentru o lună de zile, timp în care la Termica vor fi făcute lucrări de revizie, reparaţii şi întreţinere.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că această situaţie este regretabilă, dar necesară, pentru ca centrala termică să funcţioneze fără probleme pe timp de iarnă.

“Ştiu că acum este o situaţie de disconfort pentru o mulţime de suceveni, faţă de care îmi cer scuze că nu vor beneficia de apă caldă în luna august, dar, în acelaşi timp, faptul că de câţiva ani nu s-au înregistrat probleme majore la furnizarea căldurii în timpul iernii demonstrează că lucrările de reparaţii şi întreţinere din perioada de revizie dau rezultate. Totuşi, voi discuta cu conducerea Termica să vadă dacă nu este posibil să reia mai devreme furnizarea apei calde”, a spus Ion Lungu.

Pe de altă parte, şeful municipalităţii sucevene a spus că se aşteaptă ca din toamna acestui an să înceapă lucrările la noua centrală termică a Sucevei, care va fi realizată de Adrem Invest.

“Voi solicita celor de la Adrem ca la proiectarea noii centrale termice să ia în calcul varianta de a furniza agent termic întreaga vară, fără întreruperi. Înţeleg necesitatea reviziei tehnice de la Termica, dar o lună de zile fără apă caldă mi se pare cam greu de suportat. Îmi doresc ca măcar noua centrală să elimine acest inconvenient”, a declarat primarul Sucevei.

Privatizarea activităţii de furnizare a energiei termice a fost decisă în primăvara acestui an, când municipalitatea suceveană a semnat contractul de concesionare a acestui serviciu firmei bucureştene Adrem Invest, care trebuie să investească zeci de milioane de euro în construirea unei noi centrale termice, care să furnizeze gigacalorii folosind biomasa şi gazul metan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea ca noua centrală termică a Sucevei să furnizeze apă caldă şi vara.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 9 voturi
Lungu vrea ca noua centrală termică a Sucevei să furnizeze apă caldă şi vara2.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 aug 2011, 11:01:59
În capitalismul care a murit înainte de’a se naşte
În Mall-ul nost’ şi’a făcut loc un băruleţ
Într’un miros mofturos de cafea un pian se cuibăreşte
Alintându-I urechea unui patron plin de dispreţ

E’n proximitatea ,,înmatriculărilor auto’’ … e ,, la zonă ’’
Sigur , printr’o competiţie cinstită a fost dobândit
Tânărul Lungu , cu aere de dezdemonă
Îşi ,, dojeneşte ’’ angajaţii ţanţoş ca un curcan opărit

Câte’un plic se mai strecoară , uneori , printre clape
Degetele sale de pianist curg armonios după el
Pentru muzica banului pianu’ ăla-I aproape
Se cântă tot mai des un singur .. cântecel winking
2.   Mai sa fie ... trimis de
( 2 aug 2011, 11:22:35
Frica de alegeri ingrasa porcii. Altfel nu vad de ce pt prima oara in nu stiu cati ani de mandat, tovarasul Lungu isi cere scuze sucevenilor si sesizeaza si el ca o luna nu o sa fie apa calda in sat !

ps: la cum put unii suceveni am impresia ca lipsa apei calde nu va fi un impediment pentru desfasurarea activitatilor zilnice. Cei care circula cu mijloacele de transport in comun stiu ce spunwinking
2.1  RE: Mai sa fie ... trimis de
( 2 aug 2011, 14:17:30


Ceausecu a golit satele pentru ,,marea industrie”. ..si a si gasit cu cine!?
Acesti oameni si altii ca ei, n-au opinie, sunt multumiti cu orice si cit de putin.
Lor le ajunge si un lighean pentru imbaiere,… de acolo vin si mirosurile pestilentiale.
3.   Disconfort trimis de
( 2 aug 2011, 11:38:17
dl.Lungu chiar asta promitea in campanie : nu se va intrerupe apa calda vara, curatenia orasului, asfaltarea strazilor si mai ales aleile dintre blocuri care sunt distruse 100%, maruntisuri pt. ei, lucruri f.f.f.importante pt.noi.......
de ce dl.Lungu prin asa- zisele refaceri de parcuri,etc., distruge vegetatia orasului, garduri vii, taie in masa toti copacii, indiferent de locul unde sunt plantati, flori nu mai exista pe strazile laterale..........multe,multe nemultumiri sunt......ce putem face.....nimic.......
3.1  RE: Disconfort trimis de
( 2 aug 2011, 14:21:30


Este absurd, pentru un oraş înconjurat de dealuri şi verdeaţă, să fie lipsit aproape cu desăvârşire de spaţii verzi!

În spaţiul de la Cartodrom trebuia să se construiască un parc de distracţii şi zonă de agrement pentru suceveni şi mai ales pentru copii, Dar, s-a construit vilute si blocuri, asa este!?
Se stie ca persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de beton. Persoanele care locuiesc aproape de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli la inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.

La noi pentru ca lipseste cultura si civilizatia, luam in deridere tocmai lucrurile elementare pentru cei cu educatie!
4.   Diversiune? trimis de
( 2 aug 2011, 12:00:36
Din cate am auzit eu, oprirea apei calde se face pentru revizia retelelor de transport si distributie. Noua centrala va folosi aceleasi retele care vor necesita aceleasi revizii ca si acum. Dar cineva de la Termica ne-ar putea explica mai bine. Asteptam.
5.   Diversiune? trimis de
( 2 aug 2011, 12:05:09
...si sa-i explice si primarului
6.   MOE pdl! trimis de
( 2 aug 2011, 13:00:04
Prelipcane, ce-ai facut in ultimii ani? Ce actiuni ai intreprins pentru ca sucevenii sa aiba apa calda si in luna august??? NICIUNA!!!!!!!! De aceea, o sa ti-o iei la C A C A ! ! !!!
7.   Odihna de care ai nevoie pentru a rezista vietii trimis de
( 2 aug 2011, 13:43:47
De doua luni, a aparut in ,,frumosul,, nostru oras, in zona centrala o frumoasa terasa, in fata localurilor ,,Oscar Wilde,, si ,,Parisienne crepes,,. Faptul ca a mai aparut una si tocmai in centru nu deranjeaza. Ce deranjeaza, sunt petrecerile care se tin sistematic 3-4 zile pa saptamana cu volumul cit mai tare, si la ore inaintate din noapte intre 23-4 facand parca concurenta cu santierul de alaturi care functioneaza de la 6.30-20. Apare o intrebare de bun simt : vecinii de vizavi cand mai pot dormi? La repetatele rugaminti adresate proprietarului de drept Lungu jr. nu s-a luat nici o masura de reducere a volumului muzicii. Facem apel catre dl primar Lungu sr, invocand legea care prevede inchiderea localurilor pe timpul noptii dupa ora 23, iar atunci cand se aproba o petrecere (caz special) un anumit numar de decibeli. Faptul ca santem fortati sa ascultam muzica in loc sa ne odihnim omeneste asa cum faceti si dvs cand ajungeti acasa, e inuman. VREM LINISTE!!!
8.   De ce doar ,la SUCEAVA ? trimis de
( 2 aug 2011, 16:40:33
Că si-a cerut scuze domnul primar e un gest de om civilizat plus "apropiatele alegeri". Două intrebări tot o să pun .Una s-a pus deja , o repet ; dacă oprirea apei calde se face pentru revizia reţelelor de transport si distribuţie iar noua centrala va folosi aceleasi retele care vor necesita aceleasi revizii ca si acum, unde-i avantajul pe timp de vara cu apa calda _caci se va opri iar _A doua intrebarebig grine ce in unele oraşe aceste revizii se fac altfel. Se opreste intradevăr apa caldă, dar eşalonat astfel incât doar 3 4 zile nu ai apă caldă .Se face revizie intr+o zonă si se opreste 3+4 zile acolo apa caldă ,se mută apoi lucrarile in alt cartier si se opreste doar in acea zonă apa cală.. restul oraşului -are apă caldă..si tot aşa pâna se termină revizia ...De ce la noi se opreşte deodată in tot oraşul ..si in multe cazuri din anii trecuţi , la noi nici măcar nu s-a terminat intr-o lună_ ca nu s+au incadrat in timp ...De ce suntem pedepsiti aşa ...menagerul de la Termica nu are soluţii pt a rezolva problema ?
9.   Doar o observatie trimis de
( 2 aug 2011, 17:52:41
Daca in Suceava anului 2011 inca se puna problema daca sa fie sau nu apa calda....e rusinos. Problemele nevoile fiziologice ce stau la baza piramidei lui Maslow sunt cele de care se cramponeaza primaria.Deci primaria inca nu a depasit acest nivel. Asta spune la ce nivel sunt cei pe care voi le-ati dat un vot.
Romanul stie de toate, dar de ce o duce greu......nu stie.
10.   Termica ultimul bastion de dinainte de 89 trimis de
( 2 aug 2011, 19:30:03
ma uit la ei si vad un singur slogan " dupa mine potopul".
oare ce vom face cand noua centrala va apartine unor persoane care detin monopolul si care vor stabili pretul cum vor dori?
desigur atunci astia se vor scuza ca este societate comnerciala cu capital in totalitate privat si nu pot interveni in nici un fel.
si in consecinta tot noi muritorii vom plati si greseala distrugerii centralei comuniste si mofturile noilor centalisti care sa nu uitam vor avea MONOPOL.
CONDUCATORII NE IUBESC.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei