Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2011 - Anul XVI, nr. 180 (4778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestare de anvergură

Suceveni, la un festival mondial cu 1.500 de participanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O formaţie din Suceava a participat la o manifestare care a reunit oameni din 42 de ţări de pe întreg mapamondul. Ansamblul „Sołonczanka”, din Soloneţu Nou, a făcut parte dintre invitaţii celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Mondial al Ansamblurilor Folclorice din Diaspora Poloneză. Manifestarea, care se desfăşoară o dată la trei ani, a atras peste 1.500 de polonezi din întreaga lume.

Iniţial, la această manifestare de anvergură urmau să participe 35 de ansambluri, dar în final numărul lor a ajuns la 42, din ţări de pe patru continente: Europa, America de Nord, America de Sud şi Australia.

Ca de fiecare dată, festivalul a avut loc în oraşul Rzeszow, iar membrii Ansamblului „Sołonczanka” au parcurs străzile oraşului situat în sudul Poloniei într-un cortegiu viu colorat.

În centrul oraşului li s-a urat bun venit tuturor participanţilor de către conducerea Voievodatului şi a filialei Asociaţiei “Wspolnota Polska” din Rzeszow. Ansamblul „Pistowie” din Suedia a primit, în numele tuturor participanţilor, cheia simbolică a oraşului, precum şi lanţul, simbol al autorităţii preşedintelui. Manifestarea a continuat pe tot parcursul nopţii la cantina orăşelului, unde reprezentantele Cercului Gospodinelor de la Ţară au servit preparatele lor.

După o noapte scurtă, participanţii au plecat în excursie la Muzeul Satului din Kolbuszowa şi la castelul din Lancut, iar seara au evoluat în concertul de deschidere din piaţa centrală a oraşului. 

Manifestările au mai cuprins Sfânta Liturghie solemnă, oficiată în Catedrala oraşului, după care ansamblurile au plecat să prezinte spectacole în mai multe localităţi.

Partea finală a cuprins spectacolul „Dansuri şi cântece ale ţărilor în care locuim”, în care artiştii din diaspora poloneză au prezentat cultura legată de ţările în care trăiesc. Miercuri a avut loc Spectacolul de Gală „Nuntă poloneză”, în care motivele care făceau legătura între evoluţiile diferitelor ansambluri au fost obiceiurile şi ritualurile nunţii. 

“Acest festival polonez, care se desfăşoară de peste 40 de ani, are un rol foarte important pentru următoarele generaţii de polonezii din diasporă, precum şi pentru polonezii din toată lumea. Ne-am simţit mândri că am putut participa la această manifestare de amploare şi am strâns legăturile sau am format altele noi cu polonezii aflaţi în patria mamă sau în diferite colţuri ale lumii”, a declarat Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni, la un festival mondial cu 1.500 de participanţi.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceveni, la un festival mondial cu 1.500 de participanţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei