Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2011 - Anul XVI, nr. 180 (4778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

11-15 august

Tabăra de vară a tinerilor armeni, la Zamca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 11-15 august, la Suceava – Zamca, va avea loc o tabără de vară pentru tineri armeni, cu vârsta cuprinsă între 15-35 de ani, motto-ul taberei fiind „Voi o să făuriţi viitorul armenilor, al comunităţii armene din România”.

Din programul taberei de vară, amintim conferinţe cu teme ce vor aborda biserica armeană, istoria Armeniei, cultura armeană, trecutul şi viitorul comunităţii armene din România, proiecţie de filme armeneşti, lecţii de limbă armeană, rugăciuni în limba armeană, cântec şi dans armenesc, vizite la Mănăstirea Zamca, participarea la slujbe religioase – Hramul Mănăstirii Hagigadar (duminică, 14 august).

În fiecare seară, tinerii se vor întâlni în jurul unui foc de tabără şi vor gusta din bucate alese, ascultând muzică armenească.

Vor susţine prelegeri PC Arh. Datev Hagopian, „Rolul şi locul armenilor în viaţa armenilor”, PC Pr. Ezras Bogdan, „Liturghia în viaţa noastră”, senatorul Varujan Vosganian, „Rolul armenilor în civilizaţia românească”, ambasadorul Republicii Armenia în România, Hamlet Gasparyan, „Armenia astăzi. Relaţiile Armenia-Diaspora”.

 

Invitat special, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

Vineri, 12 august, de la ora 11:00, va susţine o conferinţă ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, cu tema „Rolul tinerilor în Biserica Naţională”. Sâmbătă, 13 august, va vorbi despre „Care este drumul spre Hristos?” PS Petru Gherghel, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi.

„Iubiţi tineri armeni din România, astăzi este timpul vostru de a fi armeni, de a rămâne armeni, de a trăi şi munci ca armeni, de a lupta cu suflet armenesc pentru a păstra naţia şi dragostea voastră de neam, deoarece voi sunteţi aceia care veţi făuri viitorul armenilor şi a comunităţii armene din România”, este mesajul transmis de ÎPC Arhimandrit Datev Hagopian, Arhiepiscopul Bisericii Armene din România. Participanţii vor fi cazaţi la Hotel Zamca. Înscrieri se pot face la adresele de e-mail arhiepiscopie@armeni.ro şi redactia@araratonline.com sau la numărul de telefon 0724 936 331 – Vahe Hovaghimian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra de vară a tinerilor armeni, la Zamca.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Tabăra de vară a tinerilor armeni, la Zamca4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei