Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2011 - Anul XVI, nr. 165 (4763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestare

Astăzi debutează proiectul european „Pelerin în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul european „Pelerin în Bucovina” debutează astăzi din piaţa „Sf. Ştefan” din Viena, loc de unde, la ora 11, un grup de biciclişti va porni spre Suceava pe traseul Bratislava-Budapesta-Oradea-Cluj. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care va fi prezent şi el la Viena, pelerinii pe biciclete sunt aşteptaţi pe 23 iulie în Pasul Tihuţa, de unde îşi vor urma cursul spre Gura Humorului, Cacica şi Putna.

„<Pelerin în Bucovina> este un program de turism ecumenic. Pelerinajul e o formă de turism care se practică în lume, iar Suceava este recunoscută prin pelerinajul la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou. Ceea ce dorim noi este să încurajăm tinerii să vină în pelerinaj la mănăstirile din judeţ”, a spus Flutur.

El a adăugat că azi, de la Casa Pelerinului din Gura Humorului trei echipe de tineri studenţi la facultăţile de geografie şi turism vor pleca pe trasele de pelerinaj ecumenic denumite „drumuri ale smereniei” pentru a fi instruiţi să devină ghizi pentru turiştii ce vor dori să le parcurgă. Este vorba de traseele spre Mănăstirea Putna, Basilica Minor de la Cacica şi Mănăstirea Hagigadar.

„Vrem ca pelerinii care vin la noi să fie în siguranţă, de aceea tinerii ghizi vor fi instruiţi atât cu privire la traseele ecumenice, cât şi cu privire la punctele de prim-ajutor în cazul că e nevoie de medic sau asistentă sau cu privire la sursele de apă”, a precizat Flutur. Şeful administraţiei judeţene a menţionat că doreşte să permanentizeze această formă de turism ecumenic.

 

Întâlniri cu oamenii de afaceri austrieci la Ambasada României din Viena

„Deocamdată am dat un start, dar sper că Suceava se va face cunoscută pentru grupuri care vor să parcurgă sub diverse forme aceste trasee de pelerinaj. Avem şi motociclişti care s-au înscris, avem biciclişti de la Roma care doresc să vină la Cacica pe 14-15 august la slujbă. Avem şi un tren pregătit să meargă cu pelerinii de la Gura Humorului, Cacica şi Putna”, a subliniat Flutur.

El a mai spus că ieri, de la ora 18, a avut loc o discuţie la Ambasada României din Viena cu operatori în turism, reprezentanţi ai Ministerului Turismului din Austria, oameni de afaceri austrieci, cărora le-a prezentat oferta turistică a judeţului Suceava, dar şi oportunităţile de afaceri.

„20 de oameni de afaceri au fost prezenţi la discuţii despre legea parteneriatului public-privat, despre oportunităţile de investiţii în diferite domenii. Ne interesează să facem câteva parteneriate în sănătate, cultură, turism, dar pentru crearea de locuri de muncă”, a încheiat preşedintele Consiliului Judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi debutează proiectul european „Pelerin în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi debutează proiectul european „Pelerin în Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei