Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2011 - Anul XVI, nr. 151 (4749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De vineri

Abonamentele la transportul în comun din Suceava se scumpesc cu 20%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătoriile cu mijloacele de transport în comun aparţinând TPL vor fi mai scumpe cu 20%, de vineri, pentru cei care aleg varianta de a-şi achiziţiona abonamente.

Astfel, noul preţ al unui abonament lunar valabil pe toate traseele acoperite de autobuzele şi microbuzele TPL va fi de 60 de lei, în loc de 50 de lei, cât este în prezent. Pentru cei care au nevoie de abonamente pentru perioade mai scurte de timp, există varianta de abonament valabil 15 zile, la un preţ de 36 de lei, în loc de 30 de lei cât era până acum, în vreme ce preţul unui abonament valabil o săptămână va fi de 22 de lei, în loc de 18 lei.

Decizia de creştere a tarifelor TPL pentru abonamentele de călătorie va fi discutată în şedinţa de mâine a Consiliului Local Suceava, iar dacă solicitarea TPL, de majorare cu 20%, va fi aprobată, noile preţuri vor fi valabile de vineri, 1 iulie.

Preţul biletelor de călătorie, care a fost majorat de la 1 ianuarie 2011 de la 1,5 la doi lei, rămâne acelaşi.

“Din păcate, cei de la TPL înregistrează lunar pierderi de 150.000 de  lei. Şi în 2010, TPL a vrut să mărească preţul abonamentului, dar atunci am considerat că nu este oportună şi justificată majorarea de preţ la abonamente. Anul acesta au revenit cu o solicitare de majorare a tarifului la abonamente, iar în urma calculelor noastre, majorarea la 60 de lei la abonamente este suficientă pentru ca TPL să îşi acopere pierderile”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

Abonamentele TPL care sunt încheiate astăzi şi mâine vor fi achiziţionate la vechile preţuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentele la transportul în comun din Suceava se scumpesc cu 20%.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Abonamentele la transportul în comun din Suceava se scumpesc cu 20%2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(29 iun 2011, 11:04:31
Obrazul administrativ bucovinean neregenerat
Se hrăneşte c-o zeamă lungă de vorbe , d’aia nu crapă
Nouă ne aplică urinoterapie nefiltrată , n-aţi aflat ?
De aceea din tabăra neprietenilor nimeni nu scapă

Ca o reptilă ( cu burta pe pământ ) administraţia
Ar avea nevoie de-o doză de .. demnitate , dar . . .
E ilegal la noi , n-o stipulează Constituţia
Aşa că moralitatea se reportează ... iar

Lucrurile aluvionează continuu , la fel şi sărăcia
Suntem contemporani cu ghinionul ( şi cu Flutur , deopotrivă )
Ni se spune că datorită lor nu suntem ,,ca Grecia ’’
Dar nu ni se spune că datorită lor democraţia’i captivă
2.   Comentariu trimis de
(29 iun 2011, 11:39:05
TOT SCUMPESC ABONAMENTE LA CAMBUZELE ALEA..SI VOR SA MAI AIBA CLIENTI..
3.   Progrese trimis de
(29 iun 2011, 11:42:50
Ma bucur sa aud ca se pot cumpara si abonamente pe 15 zile , respectiv 1 saptamana. Acum 2 ani cand am intrebat de un astfel de abonament, lucratoarea TPL de la casa de bilete din centru a sarit ca arsa ca cica sunt in Romania si nu este posibil asa ceva (vroiam un abonament pe o saptamana). Nu mai vorbesc de 'amabilitatea' ei...
4.   HAHA trimis de
(29 iun 2011, 11:57:57
Se scumpesc toate. Haha ! Sa traiti bine, fraierilor ! PDL e de partea voastra, PDL va ajuta !
5.   Amabilitate trimis de
(29 iun 2011, 11:58:40
La doamna care lucreaza la casa de bilete din centru nu vom gasi niciodata amabiliatte . In fond nu-i gasesc rostul pe acest post atat timp cat nu poate intretine o relatie de socializare placuta cu clientii . Am avut n discutii in contradictoriu cu aceasta femeie . " Face gat " pentru o folie de plastic care in mod normal ar trebui data la fiecare abonament , cand nu-i convine ceva incepe sa tipe . cineva poate va merge in audienta la directorul TPL ..
5.1  RE: Amabilitate trimis de
(29 iun 2011, 12:52:37
Da, aia nu e pe treaba ei. Eu i-am spus odata ca nu-s eu de vina pt. ca ea lucreaza in 1x1 metri patrati. Poate daca nu era asa sociopata, o lasau sloboda prin autobuz, sa fie casa de bilete ambulanta.
6.   Bullşit trimis de
(29 iun 2011, 12:57:46
Nu exista ca TPL sa inregistreze pierderi. In Sv, aceasta regie detine monopolul pe piata transportului municipal de calatori. Maxi-taxi aproape ca nici nu mai exista. Daca inregistreaza pierderi este pt. ca sunt extrem de retardati mintal si Darie ala ar trebui sa-si dea demisia pt. ca nu este un bun manager. Dar eu nu cred ca ei inregistreaza pierderi, sau cel putin nu ar trebui. Ba din contra, fiindca numai ei se ocupa cu asa ceva in SV, biletele si abonamentele ar trebui sa fie cu mult mai ieftine. Cat despre comportamentul pachidermelor si bovinelor pe care le au drept angajati (fie ei soferi, case de bilete ambulante etc.), nici nu mai vb.
7.   Harsovschi - complicele marelui furt de la TPL trimis de
(29 iun 2011, 13:27:36
Bai Luciane, tu ori esti prost ori te faci! Daca in toate orasele din tarile europene civilizate se urmareste incurajarea transportului in comun pentru a reduce poluarea si cheltuielile cu intretinerea strazilor, te trezesti tu un cretinoid care nu are pic de viziune (ca si tartorele Lungu Minciuna), sa declari sus si tare ca "în urma calculelor noastre, majorarea la 60 de lei la abonamente este suficientă pentru ca TPL să îşi acopere pierderile". Asa vrei tu sa incurajezi oamenii sa circule cu autobuzele unei societati care dintotdeauna a fost o vaca de muls pentru cei care o conduc si pentru cei din CL Suceava?! Se vede de la o posta ca sunteti mana in mana si ca luati tainul fiecare in parte! Spagari mai mari ca voi nu cred sa fi avut Suceava in toata epoca asta moderna. Daca TPL-ul merge in pierdere inseamna ca are parte de un management defectuos. In consecinta concediati conducerea societatii si aduceti oameni capabili de a aduce profit si nu pierderi. Sunteti niste lepre daca ati ajuns sa recunoasteti indirect ca sunteti incompetenti.
8.   TPL vaca de muls trimis de
(29 iun 2011, 13:42:50
cum sa nu castige TPL-ul frate? cei care au fost la maxi taxi pe vremuri castigau f bine si isi ridicau averi cu o singura masina. ei cu atatea autobuze nu castiga. Normal daca taxatorii baga banul in buzunar..ori de cate ori nu dau bilete. iar cei mari fura la greu. hai sa fim seriosi.. acolo se mulg zilnic mii de euro
8.1  RE: TPL vaca de muls trimis de
(29 iun 2011, 17:42:52
In Bucuresti de cateva luni e implementat un sistem nou de taxare sub denumirea de portofel electronic. Fiecare calator isi cumpara o cartela pe care are de la 2 calatorii in sus. De ce in Suceava nu se implementeaza asa ceva? Pai alfel cum sa fure de la cei mici (taxatorii in cardasie cu soferii) pana la cei mari din fruntea TPL-ului?! Cand o sa puneti la punct un sistem de taxare asemanator celor din marile orase europene atunci sigur veti avea profit. Pana atunci furati fratilor ca Romanica e o vaca de muls...
9.   Incompetenta ? trimis de
(29 iun 2011, 23:09:23
"Tovarase" Ion din Prelipca,de ce aceasta societate functioneaza pe pierderi,aaaaiiii! Daca nu este rentabila,aducatoare de profit,privatizati sau inchideti si cautati o alta solutie.Cam asa vreti sa faceti cu Termica, pe care o falimentati de la o luna la alta."Tovarase" Ion din Prelipca,decapitalizarea unei societati cu 50% din sumele pe care le datorati catre acea societate,se poate face legal in Romanica ? Ati spus ca s-a facut 'la limita legii si taman fina dvs "doamna directoare" a pus avizul.Asteptati,cei de la DNA in viitorul apropiat vor da verdictul,nu CL si dvs.
10.   Da, intradevăr ! trimis de
(30 iun 2011, 06:45:48
Da, intradevăr ! Dacă inregistrează pierderi : ori e prostie(menagement prost ) - ori e hotie ! Ma-xi taxi scoteau castig - TPS de ce nu are câştig ...e aproape singur pe piaţă ?
11.   Greseala trimis de
(30 iun 2011, 09:18:10
Nici pana acu domnii de la TPL nu au invatat ca odata cu scumpirea biletelor pierd clienti, astfel ca vor avea pierderi si mai mari. Dar asa e la stat te faci ca muncesti(gandesti), maresti preturile si iar stai. Cu asa conducere si specialisti sigur vor intra in faliment.
12.   Ce urmeaza la TPS ? trimis de
(30 iun 2011, 09:54:54
Fac un scurt rezumat din tot ceea ce s-a scris/spus ;Monitor. Obiectiv ,posturi tv locale etc in legaturĂ cu TPS in ultimile luni.La inceput - anul trecut -domnul primar a anunţat că scoate cursele gratuite spre/dinspre MALL ,REAL fiindcă acestea fură clienţii TPS si din aceast CAUZĂ ,TPS merge in pierdere .După câteva luni si-au dat cică seama că nu aceasta a fost problema si că tot merg in pierdere- aşa că au scos o parte din maxi .Iar şi-au dat seama că nu e asta cauza si au scumpit biletele( desi ştiu si curcile că in alte orase , cu 2 ron se circulă pe distanţe duble sau chiar triple faţă de cele din Suceava ).Nici aşa nu a mers bine TPS ! Atunci ,hai să eliminam aproape toate maxi taxi de pe traseele din municipiu si sa nu punem nimic in loc! N-a mers nici asa ! HAI să scumpim abonamentele !Oare va" merge" TPS ? Ce URMEAZA ?
12.1  RE: Ce urmeaza la TPS ? trimis de
(30 iun 2011, 21:09:47
Ce urmeaa ? Sa nu-l mai votam pe acest 'rotofei" numit Ion din Prelipca.Doar atat cer sucevenilor,sa nu se lase pacaliti iar de acest "rotofei".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei