Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2011 - Anul XVI, nr. 151 (4749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Arătări televizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un prieten stabilit în străinătate m-a întrebat pe cale electronică de Ion Cristoiu, prin ce canale se mai televizează. I-am zis că nu ştiu. Apoi m-a întrebat de Stelian Tănase şi de Mircea Dinescu. I-am dat acelaşi răspuns: nu mai am habar de nici una dintre arătările sus-citate. Dacă te înghesuie interesul pentru ei, pune-ţi parabolică la tine, pe casa unde îţi este hogeagul.

Eu împlinesc mâine-poimâine doi ani de când nu mă mai uit la posturile româneşti de televiziune, decât la maxim vreun meci de futbol, şi zău dacă regret ceva. Sunt mai vesel şi mai sănătos de când nu mai ştiu prin ce canale îşi fac veacul alde Cristoiu, Tănase şi Dinescu. Pentru ei, ar fi bun un canal Dunăre - Marea Neagră, să facă acolo tocşouri. Mi s-a acrit de toţi pelticii, gângavii, fornăiţii şi rârâiţii care au ocupat televiziunile, de unde se screm să-şi transmită mesajele către ţară. Şi pe ce parale o fac!

Căci televiziunile române îşi ilustrează gustul pentru absurd, desemnând o pleiadă de fonfi, peltici şi bolborosiţi pentru rolurile principale de pe scena tocşourilor. Temele sunt majore, dar vocile par ale unor împiedicaţi la limbă, împrumutaţi parcă din teatrul lui Beckett.

Am mai zis-o, cred: Ion Cristoiu vorbeşte ca un galoş care înoată prin clisă; Stelian Tănase vorbeşte de parcă i-ar băga cineva un deget în fund; Valentin Stan vânează octavele unei femei vizitate de frustrări sexuale, iar lui Mircea Dinescu i-ar fi necesară o rezecţie de limbă. Mai sunt şi alţii, dar mă bucur că am început să îi uit.

Se ştie că marele orator atenian Demostene era şi el un bâlbâit. Dar s-a muncit, vorbind singur, săracul, cu pietricele în gură, până s-a corectat şi a ajuns să se laude cu o dicţie perfectă. De ce nu exersează şi gura strâmbă a lui Ion Cristoiu cu nişte pietricele?

Foarte simplu: din dispreţ pentru telespectatorul român. Toţi cei din specia Cristoiu se cred atâta de deştepţi, încât îi doare undeva că lumea face eforturi să descifreze ce le iese lor prin borta gurii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arătări televizate.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Arătări televizate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei