Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2011 - Anul XVI, nr. 151 (4749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IMM-urile vor putea contracta credite de 125.000 lei cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată

Miercuri, 29 Iunie 2011 (16:32:32)

 Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) vor putea contracta credite bancare în valoare de până la 125.000 lei pe an garantate de stat în proporţie de 80% şi cu o dobândă subvenţionată de până la 70%, măsură decisă de Guvern pentru depăşirea dificultăţilor financiare cauzate de criză.

Procedura de sprijin a IMM a fost reglementată prin ordonanţă de urgenţă adoptată, miercuri, de Guvern.

Actul normativ instituie o schemă în baza căreia Fondul Naţional de Garantare a Creditelor IMM-uri va garanta, în numele şi în contul statului, creditele ce urmează să fie contractate de întreprinderile mici şi mijlocii.

Garanţia statului va acoperi maximum 80% din valoarea creditului solicitat, exclusiv dobânzi, comisioane şi alte speze datorate de beneficiar instituţiei de credit, însă nu va trece de 100.000 de lei. Dobânda va fi subvenţionată în proporţie de 70%, în limita a 6,5% pe an.

Bugetul alocat acestui program în acest an se ridică la 24 milioane lei pentru subvenţionarea dobânzii şi la 400 milioane lei pentru garantarea creditelor, cu un număr estimat de 4.000 firme beneficiare.

Pentru perioada 2011-2013, Guvernul estimează că aproximativ 12.000 de întreprinderi mici şi mijlocii vor benefia de acest program, bugetul total ridicându-se la 165 milioane lei.

Pentru a putea aplica la acest program, beneficiarul trebuie să să constituie în favoarea finanţatorului şi a statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, proporţional cu procentul de garantare, o garanţie reală mobiliară asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor curente deschise la instituţia de credit finanţatoare, valabilă până la stingerea creanţelor datorate de beneficiar în baza contractelor de credit şi de garantare.

Premierul Emil Boc a solicitat conducerii Ministerului Economiei să transfere o parte dintre angajaţii instituţiei la Agenţia pentru IMM, pentru a derula acest program. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IMM-urile vor putea contracta credite de 125.000 lei cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IMM-urile vor putea contracta credite de 125.000 lei cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei