Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2011 - Anul XVI, nr. 150 (4748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Biserica ucraineană „Sf. Petru şi Pavel”

Un fragment din moaştele Sf. Iov de la Poceaev va fi adus astăzi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fragment din moaştele Sf. Iov de la Mănăstirea ortodoxă Poceaev - Ucraina va fi adus astăzi la Suceava, la Biserica misionară ucraineană „Sf. Petru şi Pavel”, construită în vecinătatea Protopopiatului şi Mănăstirii Zamca, biserică ortodoxă ce aparţine de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. La ora 17:00, delegaţia din Ucraina va ajunge la Suceava şi va dona Bisericii „Sf. Petru şi Pavel” icoana în care se află un fragment din moaştele Sf. Iov.

„Bucuria de a primi în dar această icoană se datorează Preasfinţitului Meletie, Episcopul Hotinului – Ucraina, care a hotărât să trimită în ţară un fragment din moaştele Sf. Iov, mai ales pentru cei care nu pot ajunge la Lavra Poceaevului (un ansamblu monastic de mari dimensiuni construit în oraşul Poceaev, regiunea Tarnopol, Ucraina). Este de fapt un dar din partea ortodocşilor din Ucraina pentru românii şi ucrainenii care trăiesc în Bucovina”, ne-a spus preotul Mihai Maghiar, parohul bisericii ucrainene.

El a mai completat că primirea icoanei din Ucraina se va face cu „arhiereasca binecuvântare a ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care va oficia astăzi, începând cu ora 17:00, slujba Vecerniei”.

Icoana va rămâne permanent în Biserica misionară ucraineană „Sf. Petru şi Pavel” şi credincioşii se vor putea ruga în fiecare joi, între orele 17:00 – 19:00, vineri, când în biserică se oficiază Sfânta Liturghie, între orele 7:30 – 9:00, şi Sfântul Maslu, între orele 17:00 – 19:00, duminica şi în sărbătorile religioase.

Miercuri, pe 29 iunie, când biserica ortodoxă misionară ucraineană îşi sărbătoreşte hramul, programul liturgic va începe la ora 8:00, cu Utrenia, şi va continua cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi.

 

Trupul Sfântului Iov a stat în pământ 7 ani şi 9 luni, fără a avea semne de descompunere

Lavra Poceaev este una dintre cele mai mari mănăstiri ale Ucrainei. Cupolele aurite ale turlelor bisericilor din Lavra Poceaev atrag atenţia pelerinilor de la câţiva kilometri, în drumul acestora dinspre oraşul Kremenetz, localitate situată la aproximativ 250 de kilometri distanţă de Cernăuţi în direcţia nord.

Sfântul Iov de la Poceaev a trăit 100 de ani (1551-1651). 40 de ani i-a petrecut într-o peşteră săpată în pământ. Se spune că sfântul se ruga acolo împreună cu îngerii şi uneori din peştera sa ieşea o lumină intensă. Cu o săptămână înainte de moarte şi-a cunoscut exact ziua trecerii la cele veşnice.
Trupul Sfântului Iov a stat în pământ 7 ani şi 9 luni, fără a avea semne de descompunere. Chiar imediat după moartea sa au fost semnalate minuni. Ucenicul sau, nevoitorul Dositei, s-a vindecat de o boală doar atingând hainele Sfântului Iov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fragment din moaştele Sf. Iov de la Poceaev va fi adus astăzi la Suceava.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Un fragment din moaştele Sf. Iov de la Poceaev va fi adus astăzi la Suceava3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traim in anul 1000 I.de H. trimis de
(28 iun 2011, 11:53:31
pana mea lume nebuna... moaste si iar moaste..sangele lu papa ioan la sticluta..frate ori suntem canibali ori nebuni. cica..citez..Se spune că sfântul se ruga acolo împreună cu îngerii ..doar se spune.. din povesti.. pana mea cata lume nebuna frate.. nu stiu frate cum poti sa te rogi la ciolan
1.1  RE: Traim in anul 1000 I.de H. trimis de
(28 iun 2011, 13:35:27
Mai baiatule tu nu poti dormi noaptea de SFINTELE MOASTE ia niste fenobarbital si vezi de treaba ta. Vezi barna din ochiul tau!!!
1.2  RE: Traim in anul 1000 I.de H. trimis de
(28 iun 2011, 15:06:39
Bre lukane, bre !!! Ce te freaca pe tine grija la cine se roaga X sau Y ? Bine ca are un Dumnezeu pe care-l iubeste si-l respecta, in comparaţie cu tine si cu rapanosul de alex (rapanos dpdv sufletesc), care prin atitudinea voastra nu aveţi elementarul bun simt sa-i respectati pe cei de lângă voi . Probabil etnobotanicile si-au "făcut" treaba in usoarele urme de creier cu care sunt unse cutiile voastre craniene . Sau detergentul pe care l-ati tras pe nara îşi spune cuvântul...
2.   Pentru LUKANU trimis de
(28 iun 2011, 12:51:13
mai inconstientule, daca nu te duce capu de ce nu stai in banca ta, cand o sa putrezeasca carnea pe tine sau o sa ai niste boli incurabile sau alte necazuri mari, o sa vezi tu cum ai sa te duci pe la biserici si ai sa te rogi la Sfintele moaste, icoane etc.... Am mai vazut eu destepti si viteji ca tine, si dupa aia vorbeau singuri pe strada..., deci ai grija ce spui. Roagate Sfintilor sa te ierte. Nu te supara.
3.   =)) iar ciolane? trimis de
(28 iun 2011, 12:54:23
LUKANE AM SA SCRIU UN TESTAMENT ..:) Ati dau voie dupa ce dau coltul sa-mi tai instrumentul aducator de fericire sa-l usuci la microunde si sal expui in fata la MC sa vezi tu cum se scoala si dupa moarte si face minuni celor cel puparolling on the floor
3.1  RE: =)) iar ciolane? trimis de
(28 iun 2011, 14:58:30
bravo desteptule! un comentariu de om fara creier... si agramat pe deasupra!
3.2  RE: =)) iar ciolane? trimis de
(28 iun 2011, 15:12:42
alex sa nu uiti sa atasezi si o lupa pentru a îţi (sau ati) admirarolling on the floor=))=)) bărbaţiarolling on the floor=))=)) . Pentru mine nu reprezinti decât un agramat prost si infatuat . Atât si nimic mai mult . Nici măcar o flegma nu dau pe cei ca tine .
3.3  RE: =)) iar ciolane? trimis de
(28 iun 2011, 15:19:28
Iata si primi mei apostoli..=)) Ca drept multumire am sa va permit sa lustruiti umilul meu instrument. Poate o sa va stropeasca vre-o minune si vi se albesc dinti
3.4  RE: =)) iar ciolane? trimis de
(28 iun 2011, 16:45:56
Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul !!! Tu in prostia si in micimea ta trebuie sa-ţi faci simţita prezenta printre oameni . Dacă nu te duce "mansarda" sa apari cu ceva frumos, obligatoriu trebuie sa ieşi cu ceva in evidenta . In cazul nostru cu faptul ca eşti agramat. Defapt ce sa ceri unuia ale cărui celule nervoase in loc sa se numeasca NEURONI ca la toţi ceilalţi oameni se numesc MATERII FECALE ? Pentru tine s-a inventat proverbul : "de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere" ."vre-o"=vreo ??? "dinti"=dintii ??? Fiecare se mandreste cu ce are mai mare . In cazul meu cu iq-ul, in cazul tau cu sparcutul. Insist sa ne dotezi si cu o lupa imensa sa vedem si noi cu ce te mandresti atât de tare...=))=))=))
3.5  RE: =)) iar ciolane? trimis de
(28 iun 2011, 17:02:03
yoyo viteazule fi atent ca nu cumva sa o vezi atat de aproape incat sa nu ai nevoie de luparolling on the floor
3.6  RE: =)) iar ciolane? trimis de
(29 iun 2011, 10:33:45
Bah paduche !!! Tu chiar nu realizezi cât de prost si penibil eşti . Hmm... mi-e mila de ratati ca tine... Chiar sa stau la 2 mm de tine si sa-ţi suport mirosul de HOIT (ca doar asta eşti) tot nu voi reuşi sa vad . Lucrurile milimetrice se vad cu ajutorul lupei . Stau si mă gândesc... Dacă oare nu ţi-o vad cu lupa de unde fac rost de un microscop ???
4.   Oase garf de "porc sfant"! trimis de
(28 iun 2011, 13:12:06
Ce sa mai zici?Parca suntem ramasi in urma cu aproape doua mii de ani,si alta nu,cand vezi ca mai exista crestini care in loc sa se roage la Dumnezeu,"in Duh si in Adevar",se roaga la ciolane si...alte acareturi "sfinte"!Mare prostie,mare!Cu vreo doi -trei ani in urma,la o manastire de prin Constanta,fiindca cineva sutise moastele a nu mai stiu ce sfant,maica le-a inlocuit cu niste oase de porc,pana cineva a aflat de o asemenea facatura!Si uite-asa,au pupat romanii nostri la oase garf de le-au sarit plombele...si ce de minuni s-au mai facut,cati au mai scapat de cancere,de SIDA,de tot ce vrei,dar numai de ...prostie,nu!Nu ,frate,nu-i nici o gluma proasta sau inventata!Cautati pe "you tube"...si va veti convinge!De asta iarasi zic:mare-i prostia mare!Si tragedia este ca nu vrem in ruptu' capului sa scapam de ea!
5.   Parere! trimis de
(28 iun 2011, 13:12:53
Nu stiu ce-i gresit in a cinsti niste moaste sfinte? Omagiem cu jerbe si coroane de flori mormintele eroilor, martirilor, cinstim cu rugaciuni trupurile sfintilor si dreptilor. Cinstim memoria parintilor, bunicilor si a strabunilor nostri. Cinstirea celor trecuti dincolo o intalnim si la alte religii nu numai in crestinimsul ortodox si catolic. Ce-i asa gresit? Nu inteleg ce-i rau sa te intalnesti in rugaciune cu cei adormiti, sfinti, parinti, frati si surori! Numai niste schizofrenici ca Lukanu si Alex12 pot ar putea sa arunce trupurile parintilor lor la WC si sa traga apa! Schizofrenie curata!
5.1  RE: Parere! trimis de
(28 iun 2011, 13:27:11
Prietene,dormi in pace!Crestinuismul este doar de un singur fel,daca ai mai citit cate ceva despre acest subiect!Dumnezeu ne-a lasat sa fim crestini,adica,urmasi ai lui Hristos,implicit,practicanti DOAR ai invataturilor Lui,intelegi?Aici nu-i vorba de "a cinsti niste moaste",asa cum spui ci, de...a te ruga ,efectiv, la acele moaste in loc de a te ruga la Cel care creat acele "moaste",adica ,la Unicul Dumnezeu!A te ruga la altceva in afara de Dumnezeu este o erezie si o blasfemie curata,intelegi? Fiecare are dreptul sa creada cum doreste dar chestia cu moastele n-are nimic in comun cu crestinismul!Stop.
6.   Mantuirea vine doar prin Iisus Hristos trimis de
(28 iun 2011, 13:23:36
Mai preotilor nu mai amagiti oamenii cu moastele nustiu a cui ,pentru ca totul este o minciuna.Voi duceti lumea in ratacire pentru ca sa va imbogatiti.Nici voi nu o sa ajungeti in rai nici pe alti nu-i lasati.Eu ma intreb garda financiara ii verifica pe preoti ce fac cu banii care se castiga de pe urma unei sarbatorii .Preotii dau chitanta?Eu nu prea cred ca dau.Si in Biblie ,poruncile spun in felul urmator:
1.Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine
2.Sa nu-ti faci chip cioplit,nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri,sau jos pe pamant,sau in apele mai de jos decat pamantul.
Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu-i slujesti;caci Eu Domnul,Dumnezeul tau sunt un Dumnezeu gelos...
3.Sa nu iei in desert Numele Domnului,Dumnezeului tau;Caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.
Daca cititi in Sfanta Scritura cand oamenii au vrut sa se inchine inaintea apostolilor,apostolii nu-i i-auu dat voie si le-a zis sa se inchine doar Domnului.Si noi ce facem azi ne inchinam la toate infatisarile pictate in loc sane inchinam lui Dumnezeu.In ce ratacire traieste poporul nostru.Am luat totul din paganism si am amestecat cu crestinismul,dar Dumnezeu nu accepta asa ceva.Nu este nici o deosebire intre noi si indieni care au peste 200 000 de zei,pentru ca la cati "sfinti"ne inchinam si noi.Asa duce Satan oamenii in rataciresi-i amageste.Haideti sa ne venim in fire cum si-a venit si fiul risipitor si sa ne intoarcem la Dumnezeu caci numai prin Domnul Iisus Hristos avem iertare de pacate,El pentru aceasta a venit pe pamant si a murit ca cei care cred in El si-L accepta ca Mantuitor sa aiba viata vesnica.Ioan17:3"Si viata vesnica este aceasta:sa Te cunoasca pe Tine,Singurul Dumnezeu si pe Iisus Hristos ,pe care L-ai trimis Tu"
Faptele Apostolilor4:12"In nimeni altul nu este mantuire :caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor in care sa fie mantuiti,decat in Numele lui Iisus Hristos."
6.1  RE: Mantuirea vine doar prin Iisus Hristos trimis de
(28 iun 2011, 13:34:24
Da. Foarte corect si cu fundament Biblic comentariul tau.De asta e bine sa dam crezare lui Dumnezeu si nu oamenilor,asa dupa cum zice si Sf. Petru, undeva prin Faptele Apostolilor,daca nu ma insel.
7.   Tarnopol ??? trimis de
(28 iun 2011, 14:44:21
Poate Ternopol sau Ternopil !!!
8.   Pentru necredinciosi trimis de
(28 iun 2011, 15:59:21
mai "comunistilor" daca nu stiti bine cum sta treaba de ce discutati sau dati cu parerea. Cum explicati voi faptul ca doar la ortodocsi si mai ales in randul slujitorilor bisericii, sau a martirilor pentru cedinta ortodoxa, apare acest "fenomen" ca dupa moarte la un anumit timp trupurile nu putrezesc, sau ramasitele (osemintele), au o mireasma placuta, si se intampla tot felul de minuni in preajma lor? Insusi marii oamenii de stiinta atei nu pot da un raspuns, si comentati voi. Cititi despre prigoana comunista din lume si de la noi, caci li se faceau minuni in fata de cei prigoniti, si se mirau, dar de ipocrizie tot isi sustineau ideea. De curiozitate cititi despre martirii temnitelor comuniste, si despre Pr. Arsenie Boca , care le facea la comunisti minuni in fata (disparea din celula, din lagar, i se deschideau usile inchisorii....etc), si astea nu marturii de la lume, ci de la insusi ateii de comunisti, care sunt inscrise si in dosarul de securitate. A intrebat un comunist "unde este Dumnezeu?'" , si i sa raspuns ca la Patriarhie unde sunt moastele Sf Dimitrie, care a stat 200 de ani sub apa si nu a putrezit (cred ca de el este vorba) , CUM EXPLICATI VOI ASTA? Mai Biserica Ortodoxa a rezistat de 2000 de ani, si o sa reziste pana la sfarsit, restul ereziilor au cazut si o sa cada, si MOASTELE sunt o marturie a lui Dumnezeu, ca sfinteste inca din lumea asta pe cei ce cred in EL. Si cei ce se roaga nu se roaga la Moaste ci la Sfantul respectiv ca sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu pt. ei, astfel sfintii sunt cinstiti, nu facuti "dumnezei". Iar cei ce zic ca cred in Dumnezeu , dar nu cred in Maica Domnului si Sfinti sunt inselati de dracu, conform spuselor unui parinte. Iertatima si Dumnezeu sa va lumineze.
8.1  RE: Pentru necredinciosi trimis de
(28 iun 2011, 19:43:27
Ioane,las-o mai moale cu "comunistii" si cu "nestiutorii"!Postarea ta este atat de hilara,de nefondata,venita parca din partea unui copil de 10 ani care se bucura de nu mai poate povestindu-ne un basm cu feti frumosi si zmei diabolici...Ui-te cum explic eu nedumeririle tale:cunosc n cazuri de oameni simpli care au fost gasiti neputreziti dupa 7,15 sau mai multi ani,un asemenea "sfant" a fost pe deasupra un mare betivan,curvar si-si mardea nevasta de-o snopea...Concluzia,orice cadavru in anumite conditii fizica-chimice nu putrezeste!Asta-i o mare vrajeala popeasca cu care se face bai buni din partea naivilor...'nteles? Asa ca,"acest fenomen"(cu care se castiga lovele grase)a intrat "numai" in ortodoxie ...prin biserica catolica in anul 688 d. H.,deci,n-are nici o treaba cu crestinismul lasat de Iisus Hristos!Marele "minuni" ale acestor moaste se vad si in ziua de azi,cand zeci si sute de naivi pacaliti se calca in picioare si altii chiar isi dau obstescul sfarsit,pt. a vedea "minunea"
8.2  RE: Pentru necredinciosi trimis de
(28 iun 2011, 20:05:00
Sa prostesti atata lume este intr-adevar o mare "minune"...Cat priveste pe acel preot ninja care disparea la comanda, i se deschideau singure usile si o tivea cand vroia muschii lui din parnaie,chiar ca le intrece pe toate, si-ti vine sa mori de ras!Nu stiu de unde scoti asemenea trasnai,fiindca n-am mai auzit asa ceva de nicaieri...Probabil ca esti singurul, si asta inseamna ca ai o mare problema cu sanatatea...Ioane,am mai citit si eu cate ceva la viata mea,printre care si Sfanta Scriptura de mai multe ori,dar n-am gasit nicaieri ca omul trebuie sa se roage la moaste si la sfinti !Chiar sunt tare curios,tu unde ai gasit asa ceva? Invata-ma si pe mine nestiutorul si-ti foarte tare multumesc!Si pe tine...Dumnezeu sa te lumineze!
9.   :)) trimis de
(28 iun 2011, 18:32:50
Oh, cum se injura credinciosii la un asa articol...cum incearca ei sa se convinga unii pe altii intr-ale religiei crestine, cum inchinarea trebuie sa fie asa, ba nu, altfel...ba nu, cum nici stiinta nu gaseste raspuns de ce nu se periseaza niste..morti. Cum altii spun ca e corect, cum altii, sa moara antena de bulgari, ca nu e corect. Vorbele zboara incoace si incolo, opinii si credinte. Roman'lor, va aplaud la scena deschisa pt. show-ul grotesc si umoristic pe care reusiti sa-l faceti zi de zi, mai nou, mai vulgar laughing Da, nu suntem buni la nimic ca tara, dar la acest tip de mizerie suntem experti. Romania este o tara crestina, DA! Nu se vede din faptele oamenilor, ci din injuraturile de pe forumuri si articole de zear. Cel care crede diferit fata de altul, este un porc!, un mizer si un sectar, pupator de oase etc etc... Doar la noi exista acest paradox: opinia personala trebuie fie colectiva! Sau dracii va ia, de eretici nesimtiti, care nu credeti ce cred eu, pentru ca...asa! Oh..more please laughing
10.   Azi nu am chef sa spun destule asa ca : trimis de
(28 iun 2011, 20:13:50
plin de retardati ! voi "trebuie sa va iubiti aproapele" asa ca bagati mare. "sfintii parinti sunt ciobani crescuti cu oile" care nu au nici o treaba cu realitatea, la fel ca si voi. succes. ma bucur cand vad atatia p.rosti, sansele reusitei in viata cresc considerabil.
11.   Religie? trimis de
(28 iun 2011, 23:02:15
In Romania religia inseamna, de fapt: superstitie, frica de pedeapsa, ipocrizie (hai sa uitam ca, in tinerete, ne-am distrat de n-am mai putut si sa ii comentam pe toti cei care indraznesc sa faca fix cum faceam noi odinioara sau hai sa ne imbracam cat mai tipator la biserica pentru ca toata lumea trebuie sa vada ca "am cu ce") si, uneori, chiar paganism (omul se inchina mai mult catre icoane si catre tot felul de sfinti in loc sa se axeze pe Dumnezeu), etc etc etc.
Numai aici gasesti ineptii precum "hai sa purtam mortul cu alai pana la cimitir de parca ar mai conta pentru el" sau "sa facem pomeni peste pomeni, de parca viata de apoi se poate cumpara prin paine sau bautura". De fapt multe astfel de "traditii" sunt un simplu prilej de a se aduna oamenii, de a "inchina un paharel" (iar pe aici asta inseamna automat mai multe paharele), etc. Mai bine ne-am invita la un gratarel din start, am sti una si buna.
In biserica multi stau, chipurile, piosi, mai degraba ca sa vada lumea cat de afectati sunt, nu pentru ca ar simti ca trebuie sa isi plece capul in fata lui Dumnezeu. Pentru multi Dumnezeu inseamna mersul la biserica, batutul de cruci cand trece pe langa o biserica si cam atat. In schimb, cand se imbata sau cand se enerveaza, multi il pomenesc pe Dumnezeu si ii aduc in discutie pe toti ingerii si arhanghelii mai ceva decat o face preotul la slujba. Dar presupun ca nu se considera pacat daca se duc duminica la biserica, cumpara cateva lumanari si baga 10-20 lei la preot (caruia ii spun popa uitand ca de fapt popa era cel care oficia slujbe catre zei, nu catre Dumnezeu) sperand si crezand ca astfel si-au cumparat linistea.

Nu e o critica, e doar o foarte trista constatare a realitatii. Stiu cat de pacatos sunt dar macar incerc sa nu fiu ipocrit si cred ca lucrurile ar sta cu totul altfel daca am recunoaste cu totii adevarul despre noi. Dar pentru multi adevarul ar durea prea tare.
12.   Azi am chef si nu prea trimis de
(29 iun 2011, 07:47:41
1.salbatici incuiati, la care dumnezeu va referiti ? sunt 200 de religii pe terra,au fost in jur de 2000 si viitorul "suna bine", deci ?
2. Barbatul are acelasi nr de coaste ca femeia (Daca ati lectura biblia observati ca femeia este facuta din coasata lu' adam)
3. pamantul nu e vechi de 7000-8000 de ani
4.pamantul este a3-a planeta de la soare, nu se afla in centrul galaxiei,universului
5.pe princiupiul "dumnezeu ne-a dat pamantul asta frumos", cu tot cu bacterii, virusi, boli incurabile si o viata lunga de numai 80 de ani
6. Voi va testati copii sa vedeti daca va iubesc, in acelasi mod in care va"testeaza dumnezeu"(boli,foamete,pierder celor apropiati cand nu e cazul,600 de ron pe luna) ?
12.1  RE: Azi am chef si nu prea trimis de
( 9 iul 2011, 02:28:08
1. Exista un singur Dumnezeu adevarat. Ca sa-l cunosti trebuie sa studiezi Biblia. Multitudinea religiilor nu demontreaza neexistenta lui Dumnezeu ci dimpotriva. Trebuie doar identificat, atat adevarata religie cat si adevaratul Dumnezeu. e nevoie de timp, rabdare si de onestitate si umilinta morala si intelectuala.
2. Nu inseamna neaparat ca barbatul ar trebui sa aiba o coasta in minus. Nicaieri nu se zice asta. Mi se pare o interpretare cel putin superficiala si puerila. Daca tot preferati latura stiintifica, faceti o cautare asupra tesutului osos din coaste si veti ramane surprins.
3. Nicaieri in Biblie e zis ca pamantul are doar 7-8000 de ani de existenta. Relatarea despre creatie din prima carte a Bibliei nu trebuie interpretata literar ci la o analiza mai atenta e surprinzator de exacta stiintific. (zilele de creere nu au fost zile literare de 24 de ore ar fi imposibili si in contrast cu insasi logica Bibliei)
4. Perfecta dreptate. Ati vazut vreodata in Biblie scris asa ceva?? Dimpotriva , pe vremea cand oamenii de stiinta sustineau emiteau diferite teorii haioase despre forma pamantului sau gravitatie, erau deja sute de ani de cand Biblia spunea in mod simplu si clar ca pamantul e sustinut pe NIMIC si ca e ROTUND (cartile Isaia si Iov). Surprinzator...
12.2  RE: Azi am chef si nu prea trimis de
( 9 iul 2011, 02:29:56
5. Dumnezeu nu ne-a dat pamantul in felul asta, Dumnezeu ni l-a dat in perfecte conditii de viata. Suntem noi oamenii (incepand cu Adam si Eva...) care am ales sa-l distrugem. dar Dumnezeu nu va permite asta la nesfarsit. Cartea Apocalipsa spune:''...vine timpul sa-i distrugi pe cei ce distrug pamantul''
6. In nici un caz Dumnezeu e raspunzator de situatia actula si in nici un caz ne pune la incercare prin lucruri rele. (Iacov 1:13). Nu e vina Lui pentru rautatea si dezastrele din prezent. Printre cauze se numara: Alegerea personala a omului de a fi independent de Creatorul sau, de a asculta de Satan (asa cum au facut Adam si Eva si ne-au transmis imperfectiunea: boli si moarte) evenimentele neprevazute: proasta administrare a planetei de catre om nu duce decat la dezastru pt ca oamenii sunt: invidiosi, egoisti si imorali.
In curand Dumnezeu va pune capat suferintei. E promis in Biblie.

Biblia trebuie studiata ca sa vezi intr-adevar ce are de zis. Din pacate cei care ar trebui sa-i invete pe altii, spun si fac o gramada de inselatorii ( de genul moaste ecc) care nu fac altceva decat sa-i indeparteze pe oameni de Dumnezeu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei