Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2011 - Anul XVI, nr. 150 (4748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nota de plată

Mamă şi fiu, condamnaţi pentru omor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima fază a procesului în care o mamă şi fiul acesteia sunt judecaţi pentru că l-au omorât pe soţul, respectiv tatăl vitreg, s-a încheiat ieri la Tribunalul Suceava. Decizia judecătorilor a fost de condamnare atât pentru mamă, cât şi pentru fiul minor. Ştefănica Cîrjă a primit nouă ani cu executare, iar Benone Andrei Popa patru ani cu executare. De asemenea, cei doi au fost obligaţi să le achite celor doi copii minori ai lui Mihai Cîrjă, bărbatul ucis, câte 336 de lei, iar lunar, până ce aceştia vor ajunge la majorat, câte 112 lei.

Crima s-a petrecut în martie anul acesta, în satul Văleni, din comuna Mălini, Mihai Cîrjă fiind găsit decedat în curtea propriei locuinţe.

Iniţial s-a mers pe varianta unui accident rutier, iar femeia se gândea deja că a scăpat. Ofiţerii anchetatori, însă, nu au renunţat la ipoteza unei crime şi au continuat investigaţiile.

Lucrurile s-au lămurit după testul cu detectorul de minciuni, când la întrebările relevante s-a stabilit că Ştefănica Cîrjă minte. În final, femeia a recunoscut crima şi a spus că se săturase de bătăile pe care le primea de la soţul ei şi de comportamentul agresiv al acestuia faţă de copiii ei. Pentru a-şi duce la îndeplinire planul, a avut nevoie de un complice, iar acesta a fost băiatul ei cel mare, din prima căsătorie, Benone Andrei Popa, de 17 ani.

Duminică, 6 martie a.c., cu o zi înainte de a fi găsit fără suflare, Mihai Cîrjă a ajuns la spitalul din Fălticeni, cu mai multe tăieturi la mână, leziuni pe care şi le-ar fi provocat singur. A făcut scandal şi la spital, motiv pentru care a fost amendat de poliţişti pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Când s-a întors acasă, la Văleni, şi a intrat în locuinţă, a fost atacat de soţie şi de băiatul cel mare al acesteia. Cei doi l-au legat de mâini şi de picioare cu cablul de la un prelungitor şi au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele. Apoi, au luat un par şi au continuat să-l lovească peste corp. Când şi-au dat seama că bărbatul e în stare de inconştienţă, l-au scos afară şi l-au aruncat în zăpadă, în curtea casei. Mihai Cîrjă a decedat după câteva ore de agonie.

Abia a doua zi după-amiază, Ştefănica Cîrjă a sunat la 112 şi a anunţat moartea soţului ei. „Pe la 9:30 dimineaţa (n.r. - pe 7 martie a.c.), fata cea mică l-o văzut în curte, dar o crezut că doarme şi o plecat la şcoală. Abia spre după-amiază, o vecină m-o anunţat că nu o mişcat deloc şi am venit până aici, că eu am dormit prin vecini, şi l-am găsit mort”, povestea cu lacrimi în ochi, la o zi după ce a anunţat poliţia, soţia lui Mihai Cîrjă.

Apoi, Ştefănica Cîrjă şi-a plâns răposatul soţ şi a avut grijă să le arate rudelor, venite la priveghi şi la înmormântare, cât de îndurerată e de pierderea tatălui a doi dintre copiii ei, sperând că astfel va scăpa basma curată. În final, planurile ei au fost dejucate de anchetatori, iar acum femeia va avea timp de reflecţie ani buni la puşcărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamă şi fiu, condamnaţi pentru omor.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Mamă şi fiu, condamnaţi pentru omor2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei