Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2011 - Anul XVI, nr. 150 (4748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Rădăşeni

Aparatură electrică de decor, din cauza tensiunii scăzute în reţea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un sfert dintre abonaţii E.ON din comuna Rădăşeni se plâng de faptul că nu pot să folosească aparatura electrică, frigiderele, maşinile de spălat, calculatoarele, din cauza tensiunii scăzute în reţea. În casele oamenilor becurile luminează cam cât o lumânare. Problemele au apărut încă de vineri, când, pentru câteva ore, oamenii nu au avut curent electric, după o furtună puternică. La revenire, tensiunea din reţeaua electrică s-a dovedit a fi foarte mică. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că ei plătesc kw-ul la acelaşi preţ ca cei care au tensiunea de la reţea în limitele normale. Nereguli legate de calitatea curentului electric livrat la preţuri tot mai mari au fost sesizate în mai multe comune sucevene (Adâncata, Fântâna Mare, Rădăşeni).

 

Becul luminează ca un opaiţ

Safta Pintilie ne-a spus că de sâmbătă, de la orele amiezii, nu poate folosi frigiderul, televizorul, maşina de spălat. „Pentru că tensiunea este foarte mică, becul luminează ca un opaiţ, mi-a fost frică să mai ţin celelalte aparate electrice în priză, pentru a nu se strica când vine tensiunea mai mare, la un şoc. Am încercat să deschid frigiderul şi nu porneşte. Mi-e frică să nu se strice ce am prin el”, ne-a spus femeia, care s-a plâns şi de faptul că tocmai a plătit o factură de peste 100 de lei, „şi nu mi se pare omeneşte să dau bani pe curent aşa slab, că oricum este scump”. În aceeaşi situaţie se află şi Gheorghe Pintilie, un bătrân în vârstă de 86 de ani, care de frică să nu „ardă” aparatura electrică, nici nu îndrăzneşte să le încerce dacă funcţionează sau nu.

 

Li se strică mâncarea

Oamenii ne-au povestit că, în urmă cu o săptămână, transformatorul care alimentează peste 200 de abonaţi a luat foc. Speriaţi, ei au sunat la 112, pentru a semnala incidentul. După ce pompierii au stins focul, reprezentanţii E.ON au intervenit şi au remediat problema, într-un timp relativ scurt. Se pare că a fost vorba de un fulger care a atins transformatorul. „Vineri la amiază a venit o ploaie cu vânt. S-a oprit curentul. A revenit sâmbătă după-amiază, pentru circa jumătate de oră, şi duminică, între orele 9:30 şi 17:00. Când şi-a revenit, am observat că este foarte slab. Abia pâlpâie un bec, nicidecum să meargă frigiderul şi lada frigorifică. Ni se strică mâncarea. Duminică a fost cineva de la E.ON, s-a uitat la firele electrice care trec pe la noi prin curte şi a plecat”, ne-a explicat Paraschiva Panţiru. În cazul în care problema nu se rezolvă urgent, oamenii se întreabă cine îi va despăgubi pentru aceste neajunsuri?

 

Vinovaţii fără vină... transformatoarele şi vegetaţia

Viceprimarul comunei Rădăşeni, Ion Todirică, ne-a spus că în comună au mai fost probleme cu întreruperile de energie electrică, mai ales atunci când este vânt puternic. „Noi avem vegetaţie în toată comuna. Nu pot eu să intru şi să tai crengile din jurul firelor. În primul rând,  trebuie intrat în curtea omului şi apoi cei de la E.ON trebuie să întrerupă curentul electric. Ei trebuie să întreţină reţelele electrice. Avem două transformatoare care nu fac faţă numărului mare de consumatori. Scade tensiunea. Vedem la calculatoare. Sunt probleme de vreo două, trei luni”, a spus viceprimarul comunei Rădăşeni.

 

Vremea, bat-o vina!

Printr-un comunicat de presă, reprezentanţii E.ON România, Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice, ne-au anunţat că la baza incidentelor de la Rădăşeni a stat vremea nefavorabilă.

„Condiţiile meteo defavorabile din ultimele zile au provocat mai multe avarii la reţelele de electricitate din judeţul Suceava, fiind afectată alimentarea cu energie electrică în mai multe zone ale judeţului.Echipele de intervenţie ale companiei noastre au fost suplimentate şi au intervenit pentru remedierea avariilor. Cu toate că, urmare a condiţiilor meteo defavorabile, accesul echipelor şi al utilajelor în unele zone a fost dificil, la această oră alimentarea cu energie electrică a fost reluată în toate localităţile afectate.La acest moment se mai înregistrează doar deranjamente izolate. Echipele noastre acţionează în continuare pentru remedierea acestora, astfel ca reluarea alimentării să poată fi făcută cât mai repede posibil”, reiese din comunicatul E.ON.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparatură electrică de decor, din cauza tensiunii scăzute în reţea.
 Vizualizări articol: 2214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aparatură electrică de decor, din cauza tensiunii scăzute în reţea5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine ma despagubeste? trimis de
(28 iun 2011, 13:55:18
Din cauza intreruperilor dese si a fluctuatilor de tensiune, in G. Enescu, motorul frigiderului s-a ars! Cine plateste!?
2.   E ON, bagativa curentul in ***. trimis de
(28 iun 2011, 16:56:37
In itcani spre seara curentul este jalnic ~180V. Nu functioneaza masina de spalat, microundele, calculatorul se restarteaza intruna! Am facut reclamatie peste reclamatie si tot degeaba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei