Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2011 - Anul XVI, nr. 149 (4747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Schwabentag

Suceveni pe malurile Dunării, în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie de aproape 30 de dansatori şi meşteri populari au reprezentat Suceava la Ziua Regiunii Schwaben, în Germania, la invitaţia preşedintelui regiunii, Jurgen Reichert.

Desfăşurată în perioada 23-26 iunie, în oraşul Gundelfingen, situat pe malul Dunării, Ziua Regiunii Schwaben (Schwabentag) s-a axat în acest an pe dezbateri care au pus accent pe importanţa autonomiei regionale şi găsirea de soluţii pentru problemele de pierdere a terenurilor şi afectare a naturii, prin dezvoltarea construcţiilor pentru turism.

Administraţia şi cetăţenii din Schwaben sunt extrem de interesaţi de turism, ca activitate economică, dar în acelaşi timp doresc să aibă un mediu curat şi sănătos şi nu sunt de acord cu extinderea suprafeţelor construite, ci susţin folosirea la maximum a celor existente şi reamenajarea ariilor industriale dezafectate sau a proprietăţilor părăsite.

 

Oferta de turism rural şi religios şi spectacole folclorice

La sărbătoarea şvabilor, sucevenii au avut un stand consistent, unde au prezentat oferta turismului rural şi religios, ouă încondeiate, icoane pictate, ceramica de Marginea şi alte obiecte şi meşteşuguri populare. Dansatori de muzică populară au susţinut spectacole în toate cele trei zile ale manifestării.

La prezentarea oficială a standurilor regiunilor care alcătuiesc Schwaben şi a oaspeţilor din Suceava şi Olanda, făcută, sâmbătă, de preşedintele Jurgen Reichert, a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Flutur a vorbit despre Suceava ca de „o Europa în miniatură” şi a invitat participanţii să meargă în Bucovina să descopere singuri comorile acesteia.

Pentru vizitatorii germani, cel mai atractiv punct la standul Sucevei au fost frumoasele tinere în costume populare. Chiar la prezentarea oficială, mulţi localnici le-au cerut tinerelor permisiunea să se fotografieze împreună cu ele.

Precizăm că, în urmă cu două săptămâni, oficialii din Gundelfingen au aruncat în Dunăre o sticlă care conţinea o invitaţie la Schwabentag: „Cine găseşte această sticlă este aşteptat la Schwabentag 2011, în Gundelfingen a.d. Donau”.

Până sâmbătă seara nu s-a prezentat nici un găsitor. După calculele organizatorilor, dacă nu este „culeasă” de pe traseu, sticla ar trebui să ajungă în august în Marea Neagră. Drumul pe care îl are de parcurs este de 2.470 km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni pe malurile Dunării, în Germania.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Suceveni pe malurile Dunării, în Germania4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei