Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2011 - Anul XVI, nr. 139 (4737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Sancţiuni pentru firmele sucevene care nu vor depune declaraţiile online

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele sucevene care după data de 1 iulie a.c. nu vor depune online declaraţia 112 riscă amenzi care pot fi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Petrică Ropotă, a amintit că angajatorii mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a obţine semnătura electronică necesară pentru depunerea online a declaraţiei unice pentru contribuţiile sociale. Începând cu data de 1 iulie a.c., declaraţia 112 privind plata contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa angajaţilor asiguraţi se va depune numai online, pentru aceasta fiind necesară obţinerea certificatului digital calificat pentru semnătura electronică. După data de 1 iulie a.c., angajatorii riscă să fie amendaţi în situaţia în care nu îşi înregistrează online această declaraţie. Ultima declaraţie care se mai poate depune la ghişee este cea aferentă lunii mai, cu termen de depunere de 25 iunie 2011.

Firmele sucevene pot să obţină certificatul electronic de la unul din cei trei furnizori de servicii de certificare acreditaţi, respectiv Cert Sign SRL - www.certsign.ro, Digi Sign SA - www.digisign.ro şi Trans Sped SRL - www.transsped.ro.

Formularul 112, „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, cuprinde datele care făceau obiectul completării a patru declaraţii distincte şi depunerea lor de către angajatori la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Petrică Ropotă a mai spus că angajatorii care nu au încă acest certificat electronic trebuie să urgenteze procedurile pentru obţinerea lui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni pentru firmele sucevene care nu vor depune declaraţiile online.
 Vizualizări articol: 1194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni pentru firmele sucevene care nu vor depune declaraţiile online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei