Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2011 - Anul XVI, nr. 139 (4737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Acuzaţii de ucidere din culpă în formă agravantă, în cazul exploziei de la fabrica de reşapat cauciucuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După cumplita veste a morţii a doi dintre cei trei muncitori răniţi în explozia de la fabrica de reşapat cauciucuri din localitatea Slobozia, comuna Grăniceşti, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cei care anchetează accidentul colectiv de joia trecută, au schimbat încadrarea juridică a faptei.

Dacă iniţial dosarul a fost înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă, după decesul celor doi muncitori, anchetatorii au schimbat încadrarea în ucidere din culpă în formă agravantă.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului rădăuţean, în dosar nu a fost începută încă urmărirea penală împotriva unei persoane anume, aşteptându-se de la Inspecţia Muncii concluziile legate de împrejurările producerii nefericitului eveniment şi eventualii vinovaţi de toată această dramă prin care trec familiile celor trei muncitori.

Teodor Pribagu, în vârstă de 56 de ani, din Gura Solcii - Grăniceşti, şi Gheorghe Cristinel Prodan, de 23 de ani, din Ţibeni – Satu Mare, care au suferit arsuri profunde, pe suprafeţe extinse ale corpului, au decedat zilele trecute în Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, unde au fost duşi cu un elicopter, la câteva ore de la producerea tragediei.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi nu au ajuns, ieri, acasă, la Gura Solcii, respectiv Ţibeni, aşa cum sperau rudele. Sicriele urmează să fie aduse de la Bucureşti de-abia în această seară.

Între timp, familiile îndoliate se pregătesc de înmormântare. Teodor Pribagu va fi înmormântat mâine, au decis rudele.

Ieri după-amiază, familia lui Gheorghe Cristinel Prodan nu luase încă nici o decizie cu privire la ziua înmormântării, care ar putea fi mâine sau poimâine.

Teodor Pribagu a murit în Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, duminică seară, la ora 21.30.

Luni dimineaţă, la ora 8.55, medicii de la aceeaşi unitate sanitară au înregistrat şi decesul lui Gheorghe Cristinel Prodan. În urma deflagraţiei, cei doi muncitori suferiseră arsuri profunde, extinse pe suprafeţe mari ale corpului, precum şi arsuri ale căilor respiratorii superioare. Ei au fost operaţi în clinica din Capitală, unde au ajuns cu un elicopter, chiar în ziua în care au fost internaţi, însă medicii erau rezervaţi încă de la început în privinţa şanselor lor de supravieţuire.

Starea celui de-al treilea rănit în explozie, Daniel Andrei Şalgău, de 33 de ani, din Milişăuţi, care a suferit arsuri pe 12% din suprafaţa corpului este bună. Bărbatul a fost operat o dată, săptămâna trecută, iar în cursul zilei de ieri a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzaţii de ucidere din culpă în formă agravantă, în cazul exploziei de la fabrica de reşapat cauciucuri.
 Vizualizări articol: 3226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Acuzaţii de ucidere din culpă în formă agravantă, în cazul exploziei de la fabrica de reşapat cauciucuri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cred ca am avut dreptate! trimis de
(15 iun 2011, 11:28:11
Nu se poate.Cineva trebuie sa raspunda intr-un fel de aceste decese ale acelor nefericiti muncitori...Mai aveti putintica rabdare...
2.   @ ARIEL trimis de
(15 iun 2011, 12:38:21
Crezi ca se vor intoarce la viata cei doi care au murit in explozie,daca va fi condomnat cineva ?
Pune-te il locul acelor patroni,care i-au luat pe acei oameni sa castige si ei o paine...este clar c-a fost un bizar accident de munca.
2.1  RE: @ ARIEL trimis de
(15 iun 2011, 13:24:48
Curioasa aceasta optica a ta.Saracii patroni care isi platesc oamenii si cu niste salarii de mizerie,care ii considera de multe ori doar niste sclavi pe care poti sa-i scuipi,sa-i injuri,sa-i dai afara cand vrea muschii lor,ca pe niste zdrente,care pot lucra in orice conditii mai ceva ca animalele,frig,ploaie vant,canicula...aier imbaxit de noxe si particule de praf pana dincolo de saturatie,ca in cazul de fata...Saracii patroni,lasa-i ,dom'le sa omoare incontinuare oameni prin neimplicarea lor in a le asigura conditii decente de lucru si legale in acelas timp!Ce mai conteaza daca in urma ramane numai durere si disperare...Saracii patroni,lasai Dom'le in pace...
3.   Nu-i chiar asa... trimis de
(15 iun 2011, 13:06:31
In Romania cam tot timpul mortu-i vinovat insa nu-i chiar asa . Patronul avea prin lege obligatia de a asigura niste conditii de munca in care omul sa nu patesca nimic. Asta se numeste protectia muncii si este clar reglementata de lege. Acuma comisia numita va face ancheta si va descoperi cine si cum a gresit .Ce conteaza mai mult este ca acei oameni sunt morti ,au lasat vaduve si orfani in urma ...restul e fara importanta .
Pacat !
4.   Skzlaci trimis de
(15 iun 2011, 13:22:11
ma dobi .... de ce nu te pui tu în locul morţilor şi patronii în locul lor să munceasca în aceleaşi condiţii părerea mea este că nu ar strica cîteva condamnări începînd cu patron director inginer şi uite aşa intră toţi patronii în legalitate vrei să faci bani asigura condiţii sigure de munca echipament,scule,protecţia muncii adecvată fiecărui lucru de muncă aparte, nu vrei să faci pîrnaie plateşte tată toată viaţa famililor despăgubiri că doar muncitorii nu sau sinucis în fabrică la tine ci tu i+ai omorît prin neglijenţa ; director vinovat dacă pui în pericol viaţa muncitorilor prin neglijenţă ; presiunea şi indiferenţa
patronului de a face cum îl taie capul nu dă dreptul nimănui de a distruge vieţi omeneşti ,dăţi demisia CHIFANE şi oricare ai fi din ţara asta şi lasal pe HÎNŢAR să+şi faca treaba singur
5.   Ariel trimis de
(15 iun 2011, 15:40:40
Fa-ti tu o firma si angajeaza doi oameni... da-le salarii decente boule!
5.1  RE: Ariel trimis de
(15 iun 2011, 16:56:03
Bai,tarane!Bou esti tu cu neamu tau!Daca nu poti oferi decat un nenorocit de salariu minim pe economie,nu-ti mai fa firma!Apuca-te de vandut lozuri ca esti mai castgat. !Dispari,dracului d'aici!
6.   TRIST FRATILOR trimis de
(15 iun 2011, 20:17:27
Vad ca la condamnat va pricepeti majoritatea ditre voi,dar sa vezi ca trece luna si tu trebuie sa cotizezi cu acea contributie minima dar sigura,atata timp cat nu aveti o firma cat de mica,cu 2-3 angajati...nu aveti de unde sa stiti cum este.De ce vedeti paiul din ochiul celuilalt si nu vedeti barna din ochiul vostru ?
6.1  RE: TRIST FRATILOR trimis de
(15 iun 2011, 22:50:51
Draga Totto Schilaci(jucatorul care a salvat Italia la un C.M.de fotbal!,probabil ca de acolo te-ai inspirat pt. nick,nu-i asa?)),deja discutia a luat o cu totul alta turnura,deviind cu 180 de grade de la subiectul de iceput!In fine,n-am acuzat pe nimeni de nimic dar din experienta stiu n cazuri in care "patronii" isi fac de cap din mai toate punctele de vedere...Stiu ca este foarte dificil sa supravetuiesti cu o firma bicisnica cu 2-3 angajati,si sa mai lucrezi si "curat",adica ,fara sa o plesnesti cat poti cu evaziunea ,pentru a o scoate la capete...Si,majoritaea o cam plesnesc...stim noi...Dar nu acesta era subiectul discutiei,omule!In fine,oricare ar fi un subiect de discutie TREBUIE sa ducem un o discutie civilizata,sa demonstram ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu,nicidecum, ca ne tragem din ...maimuta,desi,dupa cum se exprima altii de pe aici,se situiaza cu mult sub "inteligenta" ei...Cat timp va exista un respect reciproc,totul va fi bine!Nu-i asa?
7.   Daca n-ar fi tragic ar fi amuzant trimis de
(16 iun 2011, 04:04:51
Mama ce mai sariti de dos în sus cu protectia muncii si salarii decente si sa condamnam patronii si alea alea!
E cazul sa va amitesc c-o mare parte din contractele de munca întocmite-n România sunt de genul "afara-i vopsit gardul, înauntru-i leopardul"?
Declari muncitorul cu brut 900RON pe luna, de unde sa-i oferi conditii de munca decente, protectia muncii si altele? Mai dai muncitorului în mâna alti bani, alta distractie (ssst, sa nu ne stie nimeni ca altfel platesti impozit!). În mod paradoxal, românul pune botul la faza asta... Protectia sociala e platita pentru 900 brut, nu pentru 1800! Initial toata lumea e multumita. Da' când e câte-un caz dintr-asta? Da' când ajuge omul la pensie si ia mai nimic dupa ani de munca?
Stiu ca foamea e mare si sindicatele sunt reprezentate de niste hoti dar poate-i bine sa fiti informati si sa va organizati. Unde locuiesc e-o greva pe saptamâna da' nu stie nimeni de "dansul pinguinului"!
Dumnezeu sa-i ierte pe cei decedati, condoleante familiilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei