Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2011 - Anul XVI, nr. 139 (4737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cătălin Avramescu primeşte la limită avizul Comisiilor parlamentare pentru a fi ambasador

Miercuri, 15 Iunie 2011 (18:48:08)

Şeful Cancelariei preşedintelui României, Cătălin Avramescu, propus ambasador în Finlanda şi Estonia, a primit, miercuri, avizul pozitiv al parlamentarilor din Comisiile de politică externă, cu 16 voturi "pentru" şi 15 "împotrivă".

"Cu Finlanda avem deja un dialog foarte bun, care trebuie sa continue, mai ales în condiţiile în care România este angajată să îşi atingă ţelul de a adera la Spaţiul Schengen în 2011", a spus Avramescu, precizând că sunt programate şi vizite oficiale până la sfârşitul anului.

El a menţionat că obiectul privind intrarea înm Schengen în 2011 este menţinut.

"Noi menţinem obiectivul pe 2011, suntem siguri că în septembrie va fi o decizie pozitivă şi, sigur, mandatul, dacă este să înceapă la Helsinki probabil că va începe cam în acea perioadă, când deja deciziile vor fi luate, dar vorbind despre interesele publice, menţinem obiectivul pe 2011", a spus Avramescu.

El a mai spus că are în vedere şi consolidarea relaţiilor economice dintre cele două state. "Deşi volumul schimburilor nu este foarte mare, potenţial există", a spus Avramescu.

Consilierul de stat la Cancelaria prezidenţială a mai spus că îşi propune consolidarea legăturilor culturale şi din educaţie.

"Finlanda are un sistem de învăţământ extrem de performant, iar la nivel universitar legăturile nu sunt valorificate aşa cum ar putea fi", a mai spus el.

De asemenea, Avramescu a spus că se va dedica dezvoltării relaţiilor cu românii din această ţară, care în opinia sa constituie "o prezenţă destul de activă în viaţa publică". "Sunt mulţi români care lucrează în instituţii şi în societatea finlandeză şi va trebui să strângem rândurile în această comunitate", a spus el. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Avramescu primeşte la limită avizul Comisiilor parlamentare pentru a fi ambasador.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălin Avramescu primeşte la limită avizul Comisiilor parlamentare pentru a fi ambasador0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei