Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2011 - Anul XVI, nr. 139 (4737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Elevi de la Colegiul Economic, premiaţi la festivaluri naţionale de creativitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” a fost premiat la două competiţii naţionale, Festivalul Naţional Şcolar „Antreprenor pentru viitor”, desfăşurat la Roman, şi Festivalul Naţional Şcolar de Creativitate şi Inventică, ce a avut loc la Buzău.

Echipa suceveană a fost reprezentată de cinci elevi de la „Economic”, dar produsele expuse în cele două competiţii naţionale au fost realizate de toţi cei 31 de elevi ai clasei a X-a C (profil tehnician - activităţi economice), coordonaţi de profesor îndrumător Rozalia Samsonescu.

Firma „Exerciţiu (FE) Re-Plast SRL”, al cărei manager este elevul Bogdan Culipei, care îşi desfăşoară activitatea alături de colegii săi de clasă Ionuţ Albu, Viorica Mărginean, Simina Ichim şi Vlad Stoian, a făcut o impresie bună la cele două competiţii naţionale.

La Festivalul Naţional Şcolar „Antreprenor pentru viitor”, desfăşurat la Roman, la care au participat în jur de 30 de echipe competitoare din Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Suceava, elevii de la „Economic” au obţinut premiul I, la secţiunea Homo Faber. La cel de-al doilea festival – concurs de creativitate şi inventică, desfăşurat la Buzău, concurenţa a fost şi mai mare, sucevenii urcând pe poziţia a doua, pentru realizarea de „materiale promoţionale pentru firma de exerciţiu”, din 50 de participanţi.

 

Confirmare

Elevii Bogdan Culipei şi Simina Ichim au participat şi la un concurs judeţean, desfăşurat la Suceava, „Iniţiativa în afaceri”, la care au obţinut locul I. De această dată, cei doi elevi, reprezentanţi ai firmei „Exerciţiu (FE) Re-Plast SRL”, au prezentat unei bănci un plan de afaceri, în vederea obţinerii unui credit.

Aceste rezultate ale elevilor suceveni reprezintă o confirmare a succesului  obţinut de ei în Lituania, în prima decadă a lunii aprilie, acolo unde au obţinut, la Târgul Internaţional al Firmelor Exerciţiu, locul I la secţiunea cei mai buni manageri. Elevii au prezentat, atât în Lituania, cât şi la festivalurile naţionale de creativitate, obiecte confecţionate din materiale reciclabile, obiecte decorative făcute din capace de peturi, din peturi (covoraşe, scaune, mese, jucării, mape, genţi, cercei, brăţări, clame de păr, brelocuri).

 

Invitaţii din străinătate

Bogdan Culipei ne-a spus că, împreună cu colegii săi, a primit invitaţii şi la alte târguri de profil din Australia, Statele Unite, Elveţia, unde costurile de deplasare ajung la 1.000 de euro sau peste această sumă de persoană, ceea ce depăşeşte mult posibilităţile lor materiale.

Ei speră să se găsească nişte sponsori, oameni care să creadă în proiectul lor, în potenţialul lor, al tinerilor întreprinzători, şi să îi ajute să facă deplasări şi în alte ţări, unde se desfăşoară târguri internaţionale de firme Exerciţiu. Următoarele festivaluri internaţionale, la care sunt invitaţi elevii suceveni, se vor desfăşura la începutul lunii octombrie. Cei care doresc să afle mai multe despre performanţa acestor elevi de liceu, despre proiectul lor destul de nou pentru Suceava, pot să ia legătura cu Bogdan Culipei, la telefon 0756 703 899 sau pe e-mail la bogdan.culipei@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul Economic, premiaţi la festivaluri naţionale de creativitate.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi de la Colegiul Economic, premiaţi la festivaluri naţionale de creativitate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei