Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2011 - Anul XVI, nr. 139 (4737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deranj

Sucevenii, condamnaţi să stea încă o lună şi jumătate cu trotuarele distruse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare a iluminatului public de-a lungul principalei artere de circulaţie a Sucevei, care decurgeau foarte bine, s-au împotmolit brusc, din cauza lipsei noilor stâlpi de iluminat, care trebuie montaţi. Drept urmare, sucevenii sunt condamnaţi să mai suporte cam o lună şi jumătate şanţurile săpate pe trotuare, chiar şi în zone intens circulate.

În vreme ce una dintre firmele care a câştigat licitaţia de modernizare a iluminatului, Loial, aproape că a finalizat săpăturile pentru toţi cei 178 de stâlpi care vor fi înlocuiţi, lucrările sunt ţinute pe loc cel puţin o lună din cauza lipsei noilor stâlpi de iluminat, care trebuiau furnizaţi de Energobit Cluj-Napoca.

Vestea că lucrările la proiectul de iluminat vor fi întârziate din cauza stâlpilor, care vor fi livraţi abia după 15 iulie, l-a nemulţumit pe primarul Ion Lungu.

Astfel, în vreme ce reprezentantul firmei Energobit a motivat întârzierea sosirii stâlpilor, care a tot fost amânată de mai bine de o lună, spunând că produsele comandate nu sunt standard nici ca înălţime, nici la culoare, motiv pentru care trebuie prelucrate special în fabrica din Italia, unde au fost comandate, Ion Lungu nu a fost deloc mulţumit de explicaţiile date.

“Nu m-aţi convins absolut deloc. Un stâlp electric nu e rachetă cosmică”, a spus Lungu, care nu şi-a ascuns iritarea faţă de scuzele care i-au fost prezentate.

“Nu mă duceţi cu preşul, că nu merge. Vreau operativitate, stâlpii să vină cât mai repede. Săpăturile le avem făcute, ne trebuie stâlpii să-i punem, să astupăm şi să trecem la următorii, să refacem trotuarele din urmă.

Nu pot să ţin într-un deranj total oraşul Suceava că nu sunt gata stâlpii”, le-a spus Lungu constructorilor.

Cei de la Loial s-au angajat ca în două săptămâni de la aducerea stâlpilor de iluminat să îi şi aibă montaţi în oraş, încât singurul impediment rămâne aducerea stâlpilor din Italia, unde sunt fabricaţi.

Modernizarea iluminatului public, proiect derulat prin Programul Operaţional Regional, presupune înfiinţarea unei linii electrice subterane de 25 km lungime, înlocuirea a 178 de stâlpi şi montarea a 642 de corpuri de iluminat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, condamnaţi să stea încă o lună şi jumătate cu trotuarele distruse.
 Vizualizări articol: 1962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Sucevenii, condamnaţi să stea încă o lună şi jumătate cu trotuarele distruse3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dureri...in spate... trimis de
(15 iun 2011, 11:11:44
Cam asta simte patronul de la Loial impreuna cu "primarele" nostru in legatura cu disconfortul creat prostilor care platesc impozite in ...era sa-i zic orasul ....cocina asta care inca se mai numeste Suceava.
Este doar un titlu de ziar menit sa ne arate cat de "implicat" este "alesul" nostru in cheltuirea dupa bunul plac a banilor publici.
Daca primarul era intr-adevar interesat de confortul cetatenilor nu permitea snapanilor de la Loial sa inceapa sapaturile decat atunci cand existau si stalpii respectivi.
Personal, m-am saturat de un primar taran....Vreau si eu un Cavaler des Loges!
2.   Fabulos trimis de
(15 iun 2011, 11:34:02
Ieri nu puteu sa faca soseaua de centura ca nu aveau pamantul de sub ea, azi nu pot face iluminatul public din lipsa de stalpi; cred ca "marele gospodar" si toti mascaricii lui din primarie ar trebui sa faca un control de evaluare a sanatatii mintale,pentru ca ultimele furtuni par sa le fi afectat serios "mansarda" .Astia se iau la intrecere cu bleamba ala de la Campulung ,care a cheltuit banii pe partie dar nu are pe ce sa o faca.Singurele lor momente de luciditate sunt cand incaseaza banii contribuabililor , dupa devenind autisti .
3.   Trotuarele trimis de
(15 iun 2011, 13:27:27
au ce doare pierde SIMETRICA stam nu faceam bani LUNGU pierdeam
4.   MOE pdl! trimis de
(15 iun 2011, 16:59:46
Inca un buf dat de prelipcan! O duce din ce in ce mai bine!
5.   Stalpi trimis de
(15 iun 2011, 17:18:30
"...nu sunt standard nici ca înălţime, nici la culoare..." , oare or avea inaltimea lui boc si culoarea portocalie?
6.   ... trimis de
(15 iun 2011, 21:01:57
Observ ca din nou o firma din Cluj ne tot trage in piept.
Au mai fost cateva firme tot din Cluj care au luat bani foarte multi pentru o treaba facuta prost.
Oare or avea legatura firmele respective cu un anumit premier ?
7.   Lungu - C.r.e.t.i.n sef trimis de
(16 iun 2011, 09:36:30
Lungule din nou ti-ai dat in petec! Ai reusit sa mai contorizezi inca, cateva mii de voturi in minus pentru alegerile de anul viitor. Esti prea dobitoc ca sa gandesti in perspectiva si sa fii un adevarat vizionar. Ori consilierii tai o bat in cap prin primarie, in loc sa-ti zica ce e bun si ce e rau, ori esti cretin din nastere. Oare cu ce ti-au gresit sucevenii sa te aiba ca primar?! E la mintea cocosului ca odata ce incepi o lucrare te asiguri daca ai toate materialele necesare si tot ce e necesar sa termini acea lucrare. Nu te trezesti in mijlocul lucrarii ca iti lipsesc partile esentiale. E ca si cum ai fi intr-un avion si la mijlocul traseului te trezesti ca nu mai ai combustibil. Asa primar, asa oras. Cei care l-au votat isi merita soarta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei