Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de act normativ

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă legislaţia din domeniul sănătăţii publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amenzile pe care inspectorii sanitari le vor aplica pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul sănătăţii publice vor creşte considerabil, în unele cazuri chiar şi de zece ori. Aşa prevede un proiect de act normativ, prin care se urmăreşte „modificarea corespunzătoare a cuantumului amenzilor prin corelarea acestora cu gravitatea riscului pentru sănătate al neconformităţilor constatate şi în corelaţie cu sancţiunile aplicate de către alte autorităţi”, astfel încât să se asigure, printre altele, „protejarea populaţiei prin îmbunătăţirea activităţilor, serviciilor şi produselor cu impact asupra stării de sănătate”.

„La ora actuală, amenzile sunt cuprinse între 300 şi 4.000 de lei. În baza noilor reglementări, sancţiunile vor varia între 1.500 şi 40.000 de lei”, a spus şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei.

 

Amenzi de până la 40.000 de lei

Potrivit proiectului de lege, cele mai mari amenzi vor fi aplicate pentru absenţa autorizaţiei sanitare de funcţionare, funcţionarea după emiterea deciziei de suspendare a activităţii sau de retragere a autorizaţiei sanitare de funcţionare, neremedierea deficienţelor constatate cu ocazia controalelor, nerespectarea obiectului de activitate, nerespectarea termenelor de remediere a deficienţelor, abateri care se sancţionează cu amendă de la 20.000 la 40.000 de lei.

„În general, aceste măsuri au rolul de a creşte nivelul de atenţie. Totuşi, inspectorii evită să dea sancţiuni mari, deşi legislaţia le permite acest lucru. Există alternative la amendă, cum ar fi termenele de conformare, pentru corectarea greşelilor. Însă, în cazul în care indicaţiile tale nu sunt respectate, deşi tu ai creat cadrul legal pentru a evita o sancţiune, înseamnă că eşti sfidat şi obligatoriu recurgi la amendă”, mai spune dr. Ludovic Abiţei.

Luna trecută, inspectorii DSP Suceava au aplicat şapte amenzi, în valoare totală de 11.400 de lei. Totodată, au fost emise două dispoziţii de încetare temporară a activităţii şi au fost date 45 de avertismente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă legislaţia din domeniul sănătăţii publice.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă legislaţia din domeniul sănătăţii publice3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei