Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 12 – 18 mai

Expoziţie “35 Desene / Drawings”, City Gallery

La City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, poate fi vizitată expoziţia de desene semnată Călin Baban. Cele 35 de lucrări expuse, realizate în tehnica grafit pe hârtie, sunt inspirate din natură şi reprezintă trăirile artistului din perioada actuală (vârsta de 35 de ani).

 

„Muntele de aşteaptă!”

Peste 3.500 de premii instantşi 16 sejururi all inclusive la Pensiunea Popasul Domnesc răsplătesc cumpărăturile făcute la Iulius Mall, între 7 şi 22 mai. În campania „Muntele te aşteaptă!”, la shopping de minimum 100 de lei din magazinele Iulius Mall,se câştigă pe loc, în fiecare zi, pe taloane răzuibile, geluri de duş Avon, căni termos, hamace sau răcoritoare Nestea de 1,5 litri. Cel mai râvnit premiu al fiecărei zile este un weekend la Popasul Domnesc din Voroneţ, alături de persoana iubită. Peisajele impresionante oferite de împrejurimi, tradiţiile vechi, ospitalitatea şi adevărata artă culinară bucovineană se numără printre atuurile pensiunii unde câştigătorii Iulius Mall vor fi răsfăţaţi.

 

Expoziţie de pictură, la Iulius Mall

George Şpaiucsemnează o suită de picturi, care impresionează prin cromatică şi compoziţie. Între 11 mai şi 12 iunie, aflate sub patronajul Alianţei Pro Bucovina, Societăţii Culturale „Toniţa Art Grup” Suceava şi Iulius Mall, lucrările vor fi expuse la etajul shopping mall-ului. Pictorul George Şpaiuc a semnat expoziţii personale naţionale şi locale şi a participat ca autor în numeroase expoziţii de grup. Lucrări cu semnătura sa se regăsesc în colecţii din ţară, SUA, Canada, Italia, Germania, Anglia, Grecia etc.

 

Târg de Obiecte Handmade

Podoabe, haine, accesorii şi obiecte de decor deosebit de frumoase, toate meşterite în mici ateliere şi aflate la mare modă, vor fi expuse spre vânzare la parterul Iulius Mall. Între 13 şi 15 mai, în programul de funcţionare al shopping-mall-ului, standurile vor fi împodobite cu produsele artiştilor plastici din nordul ţării, articole nu doar şic, ci menite să ne facă unici.

 

„Expresii bizantine”, la Iulius Mall

Adrian Bratiloveanuşi Constantin Ungureanu expun propriile lucrări plastice la parterul Iulius Mall, lângă Paraclisul Sfântul Ioan cel Nou. Până pe 21 mai, Adrian Bratiloveanu prezintă pânze cu picturi religioase, iar Constantin Ungureanu expune 20 de icoane clasice pe lemn.

 

Mini Playback Show
Astăzi, începând cu ora 18:00, şi duminică, 15 mai, începând cu ora 16:00, toţi copiii talentaţi sunt invitaţi la Galleria Suceava, să-şi exprime abilităţile artistice în cadrul programului Mini Playback Show. Bineînţeles, toţi vor fi premiaţi pentru curaj, iar cei mai buni în interpretare, dans, playback se vor califica pentru semifinalele din luna iunie.

 

Clovnul Bobo la Galleria

În fiecare zi a lunii mai, de luni până vineri, începând cu ora 18:30, Galleria Suceava invită copiii, bonele, părinţii şi bunicii la "Întâlnire cu clovnul Bobo". Micuţii invitaţi se pot bucura de programe interactive ca: face painting, diverse jocuri educative şi de amuzament, activităţi de desen şi modelat baloane, alături de prietenul lor, clovnul Bobo.
 


Joi, 12 mai

Expoziţie retrospectivă Virgiliu Parghel

La Muzeul Bucovinei se deschide, la ora 12:00, expoziţia retrospectivă de pictură a artistului plastic Virgiliu Parghel.

Virgiliu Parghel, unul dintre boemii urbei cu ani în urmă, care a „emigrat” la Bucureşti pentru a fi o vreme profesor la Universitatea de Arte, a revenit în zonă pentru a retrăi un sentiment de care pomenea cu regret.

În vara anului 2004, ca participant al unei tabere de pictură organizată la Vatra Dornei, Virgiliu Pargel spunea: „Tot timpul am tânjit după Suceava în care nu am reuşit să mă întorc de câte ori aş fi vrut, dar, se pare că dorinţele încep să se îndeplinească, coletele cu dorinţe, care rătăceau pe nu ştiu unde, şi-au găsit, în sfârşit, adresantul”.

Expoziţia retrospectivă a lui Virgiliu Parghel va fi prezentată de criticul de artă Valentin Ciucă.

 

Horă mare în Padrino

În Padrino se încinge o horă mare, pe ritmurile deja cunoscute ale formaţiei Cetina, la Seară Bucovineană, începând cu ora 22:30. Pentru că este seară studenţească, din partea casei reducere de 15%, după ora 24:00. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Petrecere la Hollywood

Mare petrecere la Hollywood, cu cea mai buna ofertă: la fiecare rezervare de minim şase persoane şi minim patru fete petrecăreţe la masă, gata de super distracţie, se oferă o sticlă de votcă din partea casei!

 

Vineri, 13 mai

„Dialog plastic”, la Gura Humorului

În Salonul “Corneliu Tincu”, de la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din oraşul Gura Humorului, se deschide, la ora 16:00, expoziţia de pictură şi tapiserie cu genericul “Dialog plastic”, realizată de artistele sucevene Georgeta Gheorghiu şi Eugenia Goraş.

Cele două creatoare, care expun în duet de o bună bucată de vreme, au o serie de afinităţi sesizabile, dar prezintă şi diferenţe, particularităţi stilistice distinctive, care le stimulează dialogul, diversifică discursul plastic şi le subliniază identitatea artistică.

 

Clubul de lectură şi Cenaclul Scriitorilor-Copii

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Iaşi, Librăriile Alexandria şi www.agonia.ro, cu participarea Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” şi a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”, organizează, la ora 18:00, la biblioteca publică suceveană, a XXVIII-a sesiune aClubului de lectură pentru copii “Prinţul Fermecat” şi a Cenaclului Scriitorilor-Copii sub genericul “Prinţese - Art-imagerii”.
Din program: 1 - Prinţesele şi apariţia lor în texte literare, muzică, arte plastice, fotografie şi arta digitală universale. De la Solomon la Fraţii Grimm, de la Bach la Anton Pann, de la Goya la Gorzo...; 2 - Atelier de scriere creativă: Prinţese, prinţi, infante, palate, haine princiare, obiecte de lux şi sânge albastru; motivul Prinţesei, Art-imageria şi textul revrăjit; 3 - Copilăria la Putere - Critică şi trăznăi.
Coodonator: Scriitoarea Angela Furtună.

 

Petrecere românească în Hollywood

Petrecere românească, în Club Hollywood, cu super atmosferă şi cele mai bune hituri româneşti!

 

Lady’s Night, la Padrino

Padrino face cinste cu câte un cocktail din partea casei pentru primele 50 de doamne/domnişoare, începând cu ora 22:30. Petreceţi pe hiturile mixate de DJ Verony. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Sâmbătă, 14 mai

Sport

Rugby, Divizia Naţională, ora 10.00, Stadionul Unirea

CSM Bucovina Suceava – CFR CSU Braşov

 

Distracţie la Office`s Club

Sărbătoriţi la Office`s Club, împreună, un deceniu de clubbing, alături de invitaţii Emil Lassaria & F. Charm şi VJ Zara. Mega party aniversar de zece ani. www.officesclub.ro Rezervări 0735 168 111.

 

Petrecere japoneză în Hollywood

Japanese party cu super oferte marca Hollywood şi shoturi de sake din partea casei. Atmosferă de distracţie nemaiîntâlnită in stil japonez alături de Dj Puff şi Dj Octavian!

 

Distracţie în stil Padrino
Distracţie în stil Padrino, pe cea mai bună muzică de pub şi cea mai cool atmosferă din oraş. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

„Voinicelul”, la Iulius Mall

Festivalul-concurs de interpretare artistică pentru preşcolari se desfăşoară în Iulius Mall în trei etape. De la ora 9:00, la etajul centrului comercial, are loc faza zonală. Organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în parteneriat cuIulius Mall, Festivalul “Voinicelul” se bucură de succes, juriul compus din specialişti deliberând cu greu între interpreţii înscrişi la categoriile dans, interpretare vocală, instrumentală, recitare, precum şi tradiţii şi obiceiuri.

 

Origami– Librăria Cărtureşti

Librăria Cărtureşti, din Iulius Mall, provoacă publicul sucevean să intre în lumea fascinantă origami. În aburii ceaiului parfumat de la Cărtureşti, îndrumaţi de Luana Popa, în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, curioşii pot deveni cu adevărat pasionaţi de arta modelării hârtiei. Locurile în librărie sunt limitate, iar participarea trebuie confirmată pe e-mail: sv_mall@carturesti.ro sau telefonic: 0732 003 049.

 

Atelier de creaţie pentru copii

Iulius Mallte aşteaptă cu idei, culori şi artă! De la ora 12:00, prichindeii vin la KidsLand să creeze, să se distreze şi să îşi facă noi prieteni.

 

Teatru pentru copii, la Galleria Suceava
De la ora 11:30, Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" va prezenta, în zona dedicată copiilor din Galleria Suceava (la etaj), piesa "Răţuşca cea urâtă". Accesul este gratuit! După program, copiii se vor distra pe cinste în spaţiul de joacă special amenajat, vor putea participa la un program interactiv doar pentru ei şi, bineînţeles, vor fi premiaţi cu cele mai simpatice jucării.
 

Duminică, 15 mai

Teatru de Păpuşi “Puppet”, la Iulius Mall

Teatru de Păpuşi “Puppet” invită prichindeii din Suceava şi din împrejurimi, de la ora 12:00, în lumea poveştilor populare şi a basmelor atât de dragi copiilor.

 

Luni, 16 mai

Conferinţă şi lansare de carte

La City Gallery, în incinta Shopping City Suceava, va avea loc, la ora 17:00, conferinţa „Unabomber - Libertatea şi condamnarea capitalismului total”, susţinută de Ovidiu Hurduzeu, prozator, eseist, doctor în literatură franceză şi studii umaniste, care predă cursuri la Stanford şi la California State University.

Conferinţa este conexată cu lansarea volumuluisemnat de Ovidiu Hurduzeu „Unabomber. Profetul ucigaş”. La evenimentul organizat la City Gallery, alături de autor vor participa, ca invitaţi speciali, Alexandru Ciolan şi Nicolae R. Dărămuş.

 

Marţi, 17 mai

Marţea veselă, la Padrino

Mişcare maximă la Marţea Veselă în Padrino. Pe la ora 20:00, începe distracţia. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei