Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Program european

Ion Lungu se va deplasa la Lisabona pentru a discuta despre transportul în comun electric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un nou pas către implementarea transportului în comun cu autovehicule electrice va fi făcut luna viitoare, prin participarea primarului Sucevei, Ion Lungu, la o dezbatere internaţională pe această temă, la Lisabona, în cadrul unui proiect european.

“Municipiul Suceava este partener în proiectul <Mijloace de transport electrice în zonele urbane din Europa>, iar în cadrul acestui proiect, pe 8 iunie voi avea o întâlnire cu primarul din Lisabona, Antonio Costa”, a anunţat ieri edilul-şef al Sucevei.

Parteneri în acest proiect, ai căror reprezentanţi vor fi prezenţi la dezbatere, mai sunt oraşele Madrid, din Spania, Katowice, din Polonia, Stockholm, din Suedia, Oslo, din Norvegia, Lisabona şi Beja, din Portugalia, Zoografu, din Grecia, în vreme ce liderul proiectului este capitala Marii Britanii, Londra.

“Ne pregătim ca noua generaţie de parc auto de transport în comun din Suceava să fie electrică, adică ecologică, nepoluantă. Actualele autobuze au o vechime de cinci ani, ele au o perioadă de uzură de maxim opt ani, în vreme ce ca număr de kilometri parcurşi au depăşit de mult limita maximă. Este o soluţie de viitor şi vom face tot posibilul să aducem mijloace de transport electrice la Suceava”, a adăugat Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că banii de deplasare sunt asiguraţi din proiectul european, iar ca să nu dea apă la moară adversarilor politici, îşi va lua câteva zile de concediu, din cele 60 rămase de anii trecuţi, pentru perioada cât va fi plecat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu se va deplasa la Lisabona pentru a discuta despre transportul în comun electric.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ion Lungu se va deplasa la Lisabona pentru a discuta despre transportul în comun electric2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotule trimis de
(12 mai 2011, 12:09:11
Prima oara ai scos autobuzele si ai distrus liniile pe care circulau umfland facturile la autobuzele de acum si dupa 5 ani vii si spui ca s-a depasit nr de km intr-un oras in care acuma intri , acuma iesi . Ce urmeaza? noi linii de curent , facturi umflate,noi autobuze bineinteles de unde iar furi si astea scoase la licitatie vandute la pret de nimic de unde bineinteles iar ai sa furi ? Asfalteaza ba umflatule orasul asta ca lui fiitu ai putut sa-i faci dugheana de 200 de mii de euro,sau a muncit el si si-a castigat cinstiti euroii si a asteptat ani de zile aprobare de la urbanism sa faca dugheana intr-o cladire in care practic nu ai dat voie sa faca nimeni nimic decat schimb valutar si cofetarie...nesimtitule...
1.1  RE: Hotule trimis de
(12 mai 2011, 15:31:22
wa ...sa-ti faca si tie tactu dugheana de 200 mii euro...bravo dm primar tineo tot asa...pune pumnul in gat la toti....noi suntem cu tine...
2.   Mda trimis de
(12 mai 2011, 18:58:57
Fara suparare linia electrica care a fost in orasul nostru a fost facuta praf de PSD nu de PDL.
3.   MOE pdl! trimis de
(12 mai 2011, 20:45:37
Totul e doar un pretext. Defapt, acest proiect va fi o noua sursa de bani pentru buzunarul prelipcanului!
4.   E timpul sa reapara troleibuzele trimis de
(15 mai 2011, 00:55:36
Luati exemplul TImisoarei care are troleibuze Irisbus Citelis 12 mult mai dotate ca cele ale Ratb-ului, cel mai important lucru motorul diesel-auxiliar cu rol de generator, si aerul conditionat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei