Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Se dau nevinovaţi

Săltaţi pentru un transport de ţigări, în pădure, susţin că se aflau la cules bureţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din comuna Straja, cercetaţi penal pentru contrabandă cu ţigări în formă agravantă după ce ar fi fost interceptaţi de poliţie în timp ce transportau baxuri prin pădure, în apropiere de graniţă, susţin că sunt victimele unui abuz, fiind săltaţi doar din cauză că se aflau în zona în care a fost abandonată marfa, la cules de bureţi.

Vasile Pătrăuţean, în vârstă de 28 de ani, şi Ioan Pătrăuţean, de 21 de ani, ambii din Straja, i-au reclamat pe poliţişti şi pe procurorul de caz imediat ce au ieşit din arest, petrecând după gratii 24 de ore, cât a fost valabilă ordonanţa de reţinere emisă pe numele lor.

Toată povestea din acest caz începe săptămâna trecută, joi după-amiază, în jurul orei 16.00, când un echipaj al Poliţiei de Frontieră a interceptat, într-o zonă de pădure, două persoane care transportau colete voluminoase. Suspecţii au fost somaţi verbal, însă au ignorat avertismentul, abandonând marfa şi luând-o la fugă. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisarul Ilie Poroch Seriţan, aceştia au fost urmăriţi spre zona pârâului Straja, fiind reţinuţi după o urmărire în care poliţiştii au tras patru focuri de armă în plan vertical.     

Suspecţii identificaţi de poliţie sunt cei doi tineri cu acelaşi nume, vecini, dar fără grad de rudenie între ei. Ţigările abandonate au fost recuperate, poliţiştii identificând şase baxuri în care se aflau 3.000 de pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă Republica Moldova.

 

Reţinuţi 24 de ore, apoi eliberaţi cu interdicţia de a părăsi localitatea

A doua zi, vineri, cei doi suspecţi au ajuns în arestul poliţiei, pe baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Sâmbătă însă, la expirarea ordonanţei, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a decis că nu se impune înaintarea acestora în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă, împotriva lor dispunându-se doar interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.  

„Eu şi vecinul meu eram în pădure, căutam bureţi. Baxurile de ţigări erau cam la un kilometru de noi... s-au auzit focuri de armă, poliţişti i-au urmărit pe contrabandişti şi când ne-au văzut au crezut că noi suntem. Ne-au ridicat şi dus la audieri, apoi în arest. Am tot explicat că nu avem nici o legătură cu ţigările, cred că după un timp şi-au dat şi ei seama... adevăraţii contrabandişti au fugit”, ne-a declarat Vasile Pătrăuţean.

Mai trebuie spus că în momentul în care au fost găsiţi de poliţie, cei doi nu aveau asupra lor bureţi, ci doar o sacoşă şi un cuţit, dovadă, din punctul lor de vedere, că se aflau în căutare de ciuperci şi nu la cărat de ţigări de contrabandă. 

Din punctul de vedere al reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră nu sunt prea multe de comentat. Pe numele celor doi s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă în formă agravantă, considerându-se că sunt elemente suficiente şi clare care să demonstreze vinovăţia acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săltaţi pentru un transport de ţigări, în pădure, susţin că se aflau la cules bureţi.
 Vizualizări articol: 2079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Săltaţi pentru un transport de ţigări, în pădure, susţin că se aflau la cules bureţi3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marmota trimis de
( 9 mai 2011, 12:02:16
si marmota invelea ciocalata! cu foita de tutun!
ba, da astia si-au gasit fraieri! Nu v-ati saturat de atita contrabanda, arestari, puscaturi
Apucati-va oameni buni de altceva!
Data viitoare nu mai fug politistii, va fac curu" terci
2.   La ciuperci trimis de
( 9 mai 2011, 13:25:05
neneee... astia-s nebuni?! ce bureti la ora asta?!
2.1  RE: La ciuperci trimis de
( 9 mai 2011, 21:51:32
ciuperci nebune, evident!
3.   Minciuni si iar minciuni trimis de
( 9 mai 2011, 17:29:24
pai trebuiau prinsi o data si o data PATRAUCENI dar si prietenasul lor,adica gloaba aia inalta BABU caci e prea mare nebuneala in zona la noi parca am fi in Texas
4.   O noua bomba trimis de
( 9 mai 2011, 17:51:22
stiati sa unul dinte Patrauceni e prieten foarte bun cu gj-ul inpuscat ?pai pentru un fleac l-au ciuruit eee aaa uitasem si altul e si pocait saracul de el cior spune fratii ca l-au prins la ciuperci?..... ce ghinion..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei