Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni pe bandă rulantă

Peste 70 de şoferi, amendaţi zilnic în acţiuni cu maşinile radar ale poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele zece autospeciale Logan dotate cu camere video şi radare, intrate în dotarea Serviciului de Poliţie Rutieră în luna martie a anului trecut, surprind zilnic, în medie, peste 70 de şoferi care încalcă normele de circulaţie. Situaţia reiese din statisticile Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, conform acestora, în primele trei luni ale acestui an, poliţiştii care au acţionat cu maşinile radar aplicând 6.609 sancţiuni contravenţionale, de aici rezultând o medie de 73 de amenzi pe zi.

Important de precizat, din cele 6.609 amenzi, 4.601 au fost aplicate pentru viteză, în urma înregistrărilor cu aparatul radar, în timp ce restul reprezintă alte tipuri de abateri. Asta pentru că maşinile Poliţiei Rutiere au fost implicate şi în acţiuni de control care au vizat abateri de genul depăşiri pe linie continuă ori neacordări de prioritate. Folosindu-se de imaginile video înregistrate de camerele cu care sunt dotate aceste maşini, agenţii rutieri au sancţionat şoferii care au intrat în depăşiri neregulamentare, şoferi care nu au dat prioritate pietonilor ori conducători auto care au trecut pe culoarea roşie a semaforului. Şoferii traşi pe dreapta au fost amendaţi şi lăsaţi fără permise de conducere, în caz de contestaţii în instanţă imaginile video urmând a fi folosite ca mijloace de probă.

„Raportat la numărul de maşini cu care am acţionat, numărul de sancţiuni nu este chiar atât de mare, asta deoarece în primele trei luni ale anului timpul nefavorabil nu a permis utilizarea aparatelor radar la întreaga capacitate. Acum însă vremea ne permite să acţionăm într-un ritm mult mai intens şi, având un număr mare de maşini, putem acoperi periodic toate şoselele din judeţ. Şoferilor nu pot decât să le recomand că circule regulamentar şi cu viteză legală, astfel putând evita pericolele din trafic şi riscul de a fi traşi pe dreapta şi amendaţi”, a declarat comisarul-şef Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 70 de şoferi, amendaţi zilnic în acţiuni cu maşinile radar ale poliţiei.
 Vizualizări articol: 2630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Peste 70 de şoferi, amendaţi zilnic în acţiuni cu maşinile radar ale poliţiei3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pericolele din trafic trimis de
( 6 mai 2011, 15:06:42
marcaje necorespunzatoare,indicatoare lipsa sau ascunse,drumuri pline de gropi,impracticabile[unde-si desfasoara activitati diferite firme..gaz,apa etc]semafoare inchise si lipsa politistului rutier in intersectie pentru dirijarea fluxului rutier si multe altele.cine amendeaza responsabilii direct raspunzatori de aceste ilegalitati?in nici o tara europeana ,politia nu sta la panda ca hotul,amendand o parte din soferi...
1.1  RE: Pericolele din trafic trimis de
( 6 mai 2011, 19:46:33
Fii mai explicit legat de notiunea de "pinda"..... Vrei sa-mi spui ca tu cand vezi politi pe strada mergi cu viteza peste limita legala sau depasesti linia continua? Iti zic eu ca nu , ci doar cand nu e niemeni si ti se pare ca esti stapanul lumii...! Eu altceva as vrea sa reprosez politiei si autoritatilor statului , legat de lipsa unei legislatii bine pusa la punct, cu prevederi clare prin cu care politistii sa poata lucra fara a fi intimidati sau impedicati in executarea misiunilor....Insa la modul cum aud ca e finantat sistemul si la cum is legile la noi in tara nu ma mai mira nimik...!
1.2  RE: Pericolele din trafic trimis de
( 6 mai 2011, 19:50:42
apropo...PÂNDĂ= A STA LA PÂNDĂ PENTRU A PREVENI APARIȚIA INOPINATĂ A UNEI PERSOANE NEDORITE a sta de șase ( explicatia e din DEX)
1.3  RE: Pericolele din trafic trimis de
( 7 mai 2011, 11:40:47
PT. OPINIASV MILITIA TREBUIE SA FIE VAZUTA IN TRAFIC SI NU NUMAI CACI ROLUL EI E SA TE FACA SA RESPECTI LEGEA NU SA SE ASCUNDA SA TE LASE SA O INCALCI . PT CA DACA LUMEA NU OBSERVA PREZENTA LOR IN TRAFI PRODUC NU NUMAI DEPASIRI NEREGULAMENTARE , DAR PRODUC SI O MARE SERIE DE ACCIDENTE DEOSEBIT DE PERICULOASE . EU MA INTREB DACA ROLUL LOR ESTE DE A PREVENI UN ACCIDENT SAU DE STAT LA PANDA SA AMEDEZE INFRACTORII. CARE ESTE ADEVARATUL ROL AL MILITIEI?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei