Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere

Elevi de la Colegiul Agricol Fălticeni, la „Zilele Porţilor Deschise” de la „A.I.Cuza” Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul proiectului „Şanse egale pentru o carieră de succes” finanţat de Fundaţia Soroş România, prin programul Fondul de Urgenţă, implementat prin Centrul Educaţia 2000+ , un grup de 30 de elevi provenind din medii defavorizate social, dar cu performanţe şcolare deosebite de la Colegiul Agricol Fălticeni au avut ocazia să participe, miercuri, la excursiacu caracter informativ şi turistic cu tema „Iaşi - centrul universitar şi cultural al Moldovei”.

Elevii s-au deplasat la Iaşi, unde au avut posibilitatea să participe la „Zilele Porţilor Deschise”, eveniment organizat de Universitatea „A.I. Cuza” Iaşi, în sala „Paşilor Pierduţi”.

În cadrul acestui eveniment, participanţii au făcut un tur al universităţii, fiind îndrumaţi de studenţi care le-au oferit informaţii preţioase despre fiecare facultate în parte, despre statutul de student şi beneficiile acestuia în cadrul universităţii. De asemenea, tinerii din grupul ţintă s-au informat cu privire la oferta facultăţilor din cadrul universităţii, condiţiile de admitere, primind pliante şi broşuri de la studenţi şi au vizionat un film scurt despre „ce înseamnă să fi student la Universitatea „Al.I.Cuza” Iaşi.

Pe parcursului evenimentului, elevii fălticeneni au făcut cunoştinţă cu cele mai frumoase încăperi din cadrul universităţii: grandioasa Sală a Senatului, sală în care purtătorul de cuvânt de la Departamentul Media, Cristina Muntean, le-a ţinut elevilor un mic discurs despre universitate şi facilităţile pe care le oferă; librăria universităţii, amenajată foarte frumos şi cu mult gust şi cafeneaua universităţii, un loc intim în care studenţii se pot întâlni şi savura cu plăcere o ceaşcă de cafea. Elevii au rămas plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut în aceste încăperi şi de maniera caldă şi apropiată cu care au fost abordaţi de studenţi.

 

Seminarii, workshopuri, laboratoare interactive pentru a-i atrage pe elevi

În cadrul evenimentului organizat de universitate, fiecare facultate în parte a pregătit seminarii, workshopuri, laboratoare interactive pentru a-i atrage pe elevi să devină studenţi ai universităţii. În acest sens, elevii din grupul ţintă au ales să participe la un laborator demonstrativ din cadrul Facultăţii de Biologie, cu tema „Aplicaţii practice ale microscopiei fotonice în anatomia vegetală”, susţinut de conf. dr. Lăcrămioara Ivănescu.

Spre sfârşitul evenimentului, elevii au servit un prânz gustos la cantina studenţească a universităţii.

Elevii au mai vizitat Grădina Botanică, parcul Copou, Mitropolia, fiind însoţiţi de prof. Savin Oltea, prof. Ionela Apetroaie şi psiholog Florentina Focşineanu.

Aşa cum am aflat de la psiholog Florentina Focşineanu, coordonatoarea proiectului, “excursia organizată la Iaşi a fost un prilej deosebit pentru informarea şi consilierea elevilor în carieră, dar şi pentru trezirea interesului elevilor de a deveni studenţi la una dintre cele mai vechi şi prestigioase instituţii academice din România. Sperăm ca în viitor elevii din grupul ţintă să-şi aleagă în mod responsabil studiile în aşa fel încât să trăiască experienţa unei cariere de succes”, a spus Florentina Focşineanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul Agricol Fălticeni, la „Zilele Porţilor Deschise” de la „A.I.Cuza” Iaşi.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi de la Colegiul Agricol Fălticeni, la „Zilele Porţilor Deschise” de la „A.I.Cuza” Iaşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei