Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pasul pe loc

Condiţiile în care un şofer beat a omorât o fetiţă, incerte după un an de anchetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident petrecut la mijlocul lunii aprilie a anului trecut, sfârşit tragic, cu decesul unei fetiţe în vârstă de 11 ani, autor fiind un şofer care era în stare avansată de ebrietate, devine un adevărat exemplu negativ în ceea ce priveşte „rapiditatea” cu care se desfăşoară ancheta, la 13 luni de la producerea sa dosarul fiind tot în fază incipientă.

 

Accidentul, despre care Monitorul de Suceava a relatat în mai multe rânduri, s-a produs în seara zilei de 17 aprilie, pe bulevardul Bucovinei din oraşul Gura Humorului, în zona unei treceri de pietoni.

Elena Baroniţa Suciu, o fetiţă în vârstă de 11 ani, a fost lovită violent de o maşină, fiind aruncată în aer câţiva metri şi apoi căzând pe maşină. Şoferul care a accidentat-o mortal, Adrian Nimiţan, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, era în stare avansată de ebrietate, 0,95 grame per litru alcool în sânge. Până aici lucrurile sunt cât se poate de clare. Şoferul are în mod clar o vină în producerea accidentului, iar familia victimei tot aşteaptă ca acesta să fie trimis în judecată şi să răspundă pentru fapta sa.

 

Drumul extrem de anevoios al acestui dosar

Mai întâi dosarul a fost blocat luni în şir din cauza că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în criză de buget, nu a găsit banii necesari pentru achitarea necropsiei cadavrului, 850 de lei. Situaţia a fost semnalată în Monitorul de Suceava şi până la urmă s-au găsit bani. Au urmat alte luni de aşteptare, din lipsă de bani pentru achitarea expertizei. Aceasta urma să stabilească dinamica producerii accidentului, ce reguli de circulaţie au fost încălcate de către conducătorul autoturismului şi de către victimă, care a fost viteza de deplasare a maşinii în momentul premergător impactului, cât şi în momentului acestuia, ce posibilităţi de evitare a accidentului existau şi în ce condiţii se putea face acest lucru. Până la urmă, cu mare întârziere, această expertiză a ajuns la dosar, însă, surpriză, nici de această dată cercetările nu au fost finalizate, pentru ca şoferul să fie trimis în judecată.  

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a solicitat o contraexpertiză, pentru că prima nu a stabilit cert toate aspectele legate de cum s-a produs accidentul.  

 

Se pare că şoferul va scăpa de „piatra de moară” numită trecere de pietoni

Ne-am interesat ieri despre acest caz şi am aflat că dosarul continuă să se afle în cercetare la Poliţia Gura Humorului, în aşteptarea contraexpertizei de specialitate, un nou prilej pentru familia fetiţei omorâte de a-şi întări convingerea că anchetatorii îi ţin partea şoferului cercetat pentru ucidere din culpă şi vor prelungi la nesfârşit ancheta. De cealaltă parte, surse judiciare susţin că condiţiile în care s-a produs accidentul sunt extrem de greu de elucidat, iar această contraexpertiză ar putea fi în avantajul familiei victimei. Am mai aflat că prima expertiză din dosar a stabilit că impactul nu a fost pe trecerea de pietoni, ci în afara acesteia, ceea ce, din punctul de vedere al familiei Suciu şi al unor martori, este total neconform cu realitatea.

Mai trebuie spus că în cazul altor accidente de acest gen şoferii au primit condamnări (e drept, foarte blânde) după cel mult nouă luni de la producerea accidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condiţiile în care un şofer beat a omorât o fetiţă, incerte după un an de anchetă.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Condiţiile în care un şofer beat a omorât o fetiţă, incerte după un an de anchetă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 6 mai 2011, 11:09:26
Poliţia te scuipă-n ochi şi-ţi zice că afară plouă
Boala din vârful seringii în spital o iei
Instituţiile Statului ni se plâng , mereu , nouă
C-ar face expertize, investigaţii .. da’ n-au lei

Moartea vine prea uşor şi nu poate fi compensată
Lumina unei concluzii poate aduce o semialinare
Societatea ( în ansamblul ei ) a devenit abrutizată
Completată ( din belşug ) cu’a alcoolului boare

În ,, limbul ’’ drojderului şofer datul din umeri
Ar trebui să completeze ... lipsa micuţei nevinovate ? !
Când îi întrebi se jură : şefu’ , am băut doar 2 beri !
Avem ( totuşi ) ceva în societate : LIPSĂ DE AUTORITATE
2.   Unde esti tu Hitler?? trimis de
( 6 mai 2011, 12:50:40
Anchetatorii si judecatorii care dau sentinte infime, gen 6 luni cu suspendare pt omor, cum a fost cazul din Vatra Dornei, ar trebui adunati si bagati in camera de gazare ca pe vremea lui Hitler. Stiu ca e pacat, insa astfel de oameni te fac sa iti doresti sa fie ei,judecatorii si anchetatori, in locul parintilor... oare ce pedeapsa ar primi atunci??
Am avut ocazia sa asist la anumite procese, iar judecatoarele si procuroarele lasa mult de dorit. Pe langa faptul ca lasa impresia ca sunt niste vaci tocilare, pictate in toate culorile in cap, femeiile alea nu au voce frate. Cu tot cu microfon...si nu poti sa intelegi ce zic.
Rusine anchetatorilor...si va doresc sincer sa treceti si voi prin ce trece familia victimei.
3.   Tov. ABCDAR trimis de
( 6 mai 2011, 17:05:53
esti de  ☭ !
4.   ... trimis de
(12 mai 2011, 03:33:06
si are dreptate BOIKA,,,,,,,......,,,,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei