Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

De primăvară

Municipiul Rădăuţi a fost invadat de lalele multicolore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul localităţii, dar şi principalele străzi din municipiul Rădăuţi au devenit de câteva zile adevărate zone „ocupate” de lalele multicolore. În parcul din vecinătatea primăriei, cât şi în cel din apropierea pieţei centrale, aleile sunt flancate de mii de lalele înflorite, lalele care au creat zone dominate de culorile roşu, galben şi violet. Dacă în anii din urmă parcurile rădăuţene nu reuşeau să atragă prea mulţi localnici, în ultima perioadă se poate spune că se stă la „rând” pentru un loc pe băncile din parcuri.

„Sunt fericit că rădăuţenii apreciază ceea ce a făcut administraţia locală, cu eforturi deosebite. Dacă unii au privit cu neîncredere lucrările din parcul central şi din mai multe zone din municipiu, acum s-au convins că s-au înşelat. În municipiul Rădăuţi au fost plantate câteva zeci de mii de lalele, care au înflorit şi care oferă un peisaj aparte. Ne vom strădui şi în continuare să întreţinem şi să păstrăm un oraş curat, aşa cum este municipiul Rădăuţi acum”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean. În afara zonei centrale, bulevardul Bogdan Vodă şi Calea Bucovinei sunt cele mai reprezentative străzi „jalonate” de mii de lalele, care stârnesc admiraţia localnicilor, dar şi a celor care tranzitează municipiul.

  

„Îmi pare bine că locuim într-un oraş curat, într-un oraş bine întreţinut”

Ieri, în jurul prânzului, câteva clase de elevi de la una dintre şcolile din municipiu au traversat parcul central. La insistenţele copiilor, profesoarele care însoţeau grupul de elevi au făcut un popas în parc. „Nu i-am putut refuza pe copii, pentru că într-adevăr ne-a fost dat mai rar să vedem o asemenea oază de verdeaţă în oraşul nostru. <Marea> de lalele de aici îmi aminteşte de peisajele din Olanda şi mă bucur că am posibilitatea să admir, e drept, pentru prima oară, şi în oraşul meu astfel de lucruri. Îmi pare bine că locuim într-un oraş curat, într-un oraş bine întreţinut, şi de pe poziţia contribuabilului la bugetul local vă rog să-mi permiteţi să-i felicit pe cei care administrează şi conduc destinele localităţii noastre”, a afirmat una dintre profesoarele care însoţeau grupul de copii. Trebuie amintită şi fântâna arteziană din parc, o fântână modernă, care a fost recent inaugurată în apropierea Catedralei din municipiul Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Rădăuţi a fost invadat de lalele multicolore.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Municipiul Rădăuţi a fost invadat de lalele multicolore4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
( 4 mai 2011, 11:11:44
Multumim Domnului pentru frumusetea peisajului radautean,parafrazandu-l pe Eminescumas spune ca nu credeam sa-nvat a vedea flori vreodata pe strazile noastre adin targul amintirilor solitare.Bravo,slava Domnului,frumos si curat,ma simt mandra ca sunt raduteaNCA ORIGINALA.In parcul central,inainte ma temeam sa trec,erau tufisuri si arbusti suspecti,ascunzatori perfecte pentru delicventi,e frumos si curat,nu va uitati inapoi si mergeti inainte,sa nu va lasati dusi de valurile vechi si blamate de idei comuniste.Bravo,Doamne ajuta-va.
1.1  RE: Bravo trimis de
( 4 mai 2011, 11:58:10
Arata superb orasul cu aceste lalele multicolore,iar parcul central arta excelent (asteptam si parcul de la statuie sa fie renova si cel de la Hurmuzachi) insa la parcul central ar fi o problema care deja incepe sa deranjeze legata de cuibuirile de ciori din copacii diun parca de care vad ca nu se ocupa nimeni, nbu poti sa te asezi pe o banca sau sa-ti plimbi copilul prin parca de mizeria facuta de ciori! Ar trebui ca administratia sa angajeze niste oameni care sa dsitruga aceste cuiburi...! Aaaa, era sa uit asteptam si marea asfaltare ca am vazut ca s-au aprobat banii, poate face cineva si str. Putnei caare niste cratere , si nu numai...! Sanatate tuturor!
2.   Felicitari trimis de
( 4 mai 2011, 13:24:06
felicitari domnului primar pt frumusetea ce ne-a oferit-o in Radauti....va multumim!
3.   Felicitari trimis de
( 4 mai 2011, 13:40:08
Felicitari si societatii care s-a ocupat de reabilitarea parcului si de plantarea florilor GREEN PEISAGE!
4.   PT PRIMARIE SI DOMNUL PRIMAR... trimis de
( 4 mai 2011, 19:17:01
VREM SI IN MUNICIPIUL SUCEAVA .. asa frumuseti ! SUNT SPATII VERZI FARA NICI O FLOARE...EX. rondul din INTERSECTIA -SALA SPORT - troneaza aici doar schele urate cu reclame ..., zona cartodrom -blocuri noi - nici o floare, nici o alee, nici un spatiu verde amenajat , nici o banca : in fata Orizont, Moldova , Calea Burdujeni (spre biserica sf Andrei ) -spatii verzi de langa trotuare fara nici o floare.., la intrare in zona A N L - Burdujeni , drumul spre METRO, INTERSECTIA CALEA UNIRII CU CERNAUTI (mai sus de grupul scolar spre oras ) ETC.Suntem un oras fara flori !...CE MAI VORBA !...NOROC cu cele cateva care se pun anual din cemtru si pana in Areni de o parte si de alta a drumului...SI CELE DIN FATA PRIMARIEI( PUSE ANUL ACESTA CU MARE INTARZIERE)... ACESTEA -NE MAI SPALA OBRAZUL, DAR NE RAD CURCILE CA SUNT PREA PUTINE...PT UN MUNICIPIU RESEDINTA DE JUDET !
5.   Vrei cam multe de la un dobitoc trimis de
( 5 mai 2011, 13:05:50
DOAMNA vreti cam multe de la un dobitoc cu nume de dimensiune. El e intr-o alta lume, cea a carutelor si ghivecelor inestetice din lemn atarnate de stalpi de iluminat care stau sa cada. Cu asa om, Suceava nu are nici o sansa sa redevina ce era odata. Felicitari lui Olarean chiar daca e un afacerist scrupulos dar macar iubitor de frumos si un pic interesat de oamenii care l-au votat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei