Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2011 - Anul XVI, nr. 78 (4676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alertă în judeţ

Pompierii au stins 11 incendii în trei zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au intervenit, la finele săptămânii trecute, pentru stingerea a nu mai puţin de 11 incendii, multe dintre ele declanşate din cauza unei probleme omniprezente în această perioadă, incendierea vegetaţiei uscate şi lăsarea de izbelişte e focului.

Maratonul pompierilor a început vineri, în jurul orei 13.30, când la un incendiu izbucnit în gospodăria unui bărbat din comuna botoşăneană Cândeşti au intervenit pompierii de la Garda de Intervenţie Siret, aflaţi cel mai aproape.

La faţa locului echipa de intervenţie a găsit şura şi adăpostul de animale în flăcări, de asemenea lemnele depozitate lângă locuinţă fiind şi ele cuprinse de foc. Mai mult, proprietarul, un bărbat de 64 de ani, avea arsuri la nivelul feţei, suferite în timp ce încercase să stingă focul.

Pompierii au reuşit să oprească incendiul înainte de a se extinde la casă, însă anexele au fost afectate grav. În privinţa bărbatului de 64 de ani, acesta a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la spital, fiind diagnosticat cu arsuri de gradul I la nivelul feţei.  

Din ancheta pompierilor rezultă că proprietarul a dat foc unor deşeuri şi vegetaţiei uscate din curte, iar focul, nesupravegheat, s-a extins.

Vineri seara, la ora 20.30, alarma s-a dat la Detaşamentul de Pompieri Suceava. Un stâlp de susţinere a reţelei de joasă tensiune, proprietatea E.ON, aflat pe raza comunei Şcheia, era în flăcări. Din fericire, focul nu s-a extins foarte mult, pagubele limitându-se la conductorii electrici din zona stâlpului. Concluzia preliminară a pompierilor este că incendiul a izbucnit din cauza izolaţiei deteriorate a conductorilor electrici.

Aproape la aceeaşi oră, pompierii din Rădăuţi au demarat în trombă spre comuna Frătăuţii Noi, acolo unde un incendiu cuprinsese interiorul unei case. Focul, plecat de la un scurtcircuit electric, a transformat în scrum mobilă, aparate electrocasnice şi materiale textile, de asemenea degradându-se pereţii locuinţei.        

 

Incendiu de proporţii, la Câmpulung, ieri după-amiază

Un incendiu care a pus probleme deosebite avea să izbucnească vineri noapte, în jurul orei 23.15, la un magazin mixt – restaurant din comuna Cacica, pagubele rămase în urmă depăşind 150.000 de lei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la 2.30, pompierii au mai intervenit şi au stins o magazie în flăcări, în comuna Forăşti.

Alte două incendii, de mici proporţii, au izbucnit sâmbătă. Unul a fost la un apartament din cartierul Obcini al municipiului Suceava, iar celălalt pe un câmp din Fălticeni, de la arderea vegetaţiei uscate. 

Ziua de ieri a adus, până la ora 16.00, încă patru incendii. Unul a izbucnit la o anexă a unei gospodării din Horodnicu de Sus, în timp ce trei au fost incendii de vegetaţie uscată.

Probleme mai deosebite punea, ieri după-amiază, un foc izbucnit în Câmpulung Moldovenesc, în spatele Liceului Militar, pe o păşune proprietate a trei localnici, numeroase forţe intervenind pentru a stopa acest incendiu puternic extins, în care au ars aproximativ 30 de hectare de vegetaţie uscată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au stins 11 incendii în trei zile.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pompierii au stins 11 incendii în trei zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei