Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2011 - Anul XVI, nr. 78 (4676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţişti în acţiune

Minor spărgător în serie, prins în podul unui WC, după ce fugise din spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi care au comis spargere după spargere în zona Rădăuţi au ajuns acum două zile în arest, pe numele lor fiind probate nu mai puţin de 21 de infracţiuni, de furt şi de distrugere. Prinderea acestora nu a fost o misiune deloc uşoară. Unul dintre ei, de 17 ani, a fost reţinut acum trei săptămâni după o urmărire prin nămeţi, însă a scăpat după ce a fugit din spital. Acum trei zile avea să fie prins din nou, după o urmărire, în podul unei toalete.

 

Cei doi fraţi care le-au dat atât de multe bătăi de cap poliţiştilor se numesc Emanuel Ilie Miron, de 17 ani, şi Remus Nelu Miron, cu un an mai mare. Ambii figurează cu domiciliile în comuna Ciucurova, judeţul Tulcea, unde s-au născut, însă stau de mai multă vreme în comuna Burla, localitatea natală a mamei lor.

Ei au spart case şi firme din Rădăuţi, Burla, Voitinel şi Milişăuţi, furând tot ce au găsit, alimente, ţigări, cartele telefonice, telefoane sau cosmetice.

Unele dintre loviturile acestora nu au fost deloc de neglijat. De exemplu, dintr-un magazin din Rădăuţi aceştia au plecat cu 40 de telefoane mobile şi accesorii ale acestora.

În total, arată ancheta poliţiei, cei doi fraţi sunt suspecţi principali în 21 de infracţiuni, dintre care 15 furturi şi şase distrugeri, cu un prejudiciu total de 85.400 de lei, din care s-au recuperat bunuri în valoare de 26.000 de lei.

 

Urmărire de cinci kilometri prin nămeţi

Surse judiciare ne-au precizat că fraţii sunt suspecţi şi în comiterea altor fapte. Alături de cei doi enumeraţi mai sus, la câteva furturi a mai participat şi un al treilea frate Miron, în vârstă de doar 14 ani.

Cei trei au fost depistaţi mai întâi ca autori ai unor spargeri din oraşul Milişăuţi, însă doar unul a fost prins efectiv, fără a fi înaintat instanţei cu propunere de arestare, deoarece nu mai crease probleme.

Ulterior, Emanuel Ilie Miron, de 17 ani, considerat cel mai periculos dintre toţi cei trei fraţi, a fost prins, pe 10 martie a.c., în timp ce ieşea dintr-o casă din Volovăţ cu mai multe bunuri furate.

S-au format atunci echipe de căutare, inclusiv cu câinele de serviciu al Poliţiei Rădăuţi, găsindu-se urmele în zăpadă lăsate de fugar. Poliţiştii au mers după urme în jur de cinci kilometri, tânărul de 17 ani fiind depistat în apropiere de municipiul Rădăuţi, în lunca râului Suceava, într-o colibă de lângă poligonul „Vadul Vlădichii”.

Acesta se afla în şoc hipotermic, după ce renunţase la haine în timpul urmăririi, astfel că a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a rămas internat. Cum poliţiştii nu îi documentaseră încă întreaga activitate infracţională, el a fost cercetat şi atunci în stare de libertate. A profitat de acest regim lejer şi, înainte de a mai fi audiat, a fugit din spital.

 

Furt după furt, cu poliţia pe urme

Deşi se ştia cu poliţia pe urme, minorul de 17 ani, alături de fratele cu un an mai mare, a continuat seria furturilor.

După ce săptămâna trecută au fost instaurate patrule suplimentare, oameni legii de la Poliţia municipiului Rădăuţi organizând inclusiv pânde, în noaptea de joi spre vineri minorul de 17 ani a fost prins, după o urmărire, în timp ce se ascundea în podul WC-ului din Gara Rădăuţi. Ulterior, poliţiştii l-au depistat şi pe fratele său.

Având în vedere numărul mare de fapte comise şi faptul că aceştia nu au dat nici un semn că ar renunţa la furturi, Judecătoria Rădăuţi a decis, sâmbătă, emiterea de mandate de arestare pe numele ambilor.

Remus Nelu Miron a fost arestat pentru 29 de zile, în timp ce fratele său, fiind minor, a fost reţinut deocamdată pentru 19 zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor spărgător în serie, prins în podul unui WC, după ce fugise din spital.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Minor spărgător în serie, prins în podul unui WC, după ce fugise din spital5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei