Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2011 - Anul XVI, nr. 78 (4676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentarii PDL i-au cerut premierului capul lui Funeriu: "Cineva trebuie sacrificat" - "Gândul"

Luni, 4 Aprilie 2011 (18:51:52)

Parlamentarii PDL i-au cerut premierului Emil Boc, luni, la întâlnirea de la Parlament, să ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de proasta gestionare a situaţiei care a dus la încă o asumare şi slaba comunicare a ministrului, relatează "Gândul".

Haosul salarizării din învăţământ şi trecerea a încă unei legi privind Educaţia prin asumare a guvernului i-a revoltat pe parlamentarii democrat-liberali, care i-au cerut premierului Boc să ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia Ministerului Educaţiei. Prezent luni în Parlament pentru a-i convinge pe deputaţii şi senatorii PDL de necesitatea asumării legii prin care se vor plafona salariile cadrelor didactice care au câştigat în instanţă venituri majorate, Emil Boc a fost întâmpinat cu plângerile pedeliştilor, scrie "Gându".

"Daniel Funeriu nici măcar nu este astăzi prezent aici ca să ne explice şi să-şi asume în faţa noastră acest proiect", i-a spus, prim-ministrului, deputatul Marius Gondor, susţinut de către colegul său, Marius Spânu: "I-am spus mai demult că se va ajunge la situaţia în care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat".

Principala nemulţumire a parlamentarilor PDL a fost tocmai proasta comunicare a ministrului, problemă ridicată de mai mulţi deputaţi din Comisia de învăţământ: "Nu discută cu noi. Ne spune de fiecare dată să vă întrebăm pe dumneavoastră". "Păi ce, noi avem ministru al Educaţiei?!", a fost răspunsul ironic al deputatului Cătălin Croitoru, cel care i-a adresat lui Boc o solicitare directă: "Cineva trebuie sacrificat!". Confruntat cu tirul "reclamaţiilor", prim-ministrul i-a îndemnat pe deputaţi să aibă răbdare şi înţelegere faţă de situaţia creată, pledând pentru unitatea partidului în faţa unei eventuale moţiuni de cenzură.

Întâlnirile lui Emil Boc cu parlamentarii puterii vor continua şi marţi, când sunt programate discuţii cu grupurile UDMR şi UNPR. Decizia prezentării proiectului de lege a fost luată în Biroul Permanent al PDL, întâlnire la care a participat şi ministrul Funeriu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii PDL i-au cerut premierului capul lui Funeriu: "Cineva trebuie sacrificat" - "Gândul".
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii PDL i-au cerut premierului capul lui Funeriu: "Cineva trebuie sacrificat" - "Gândul"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei