Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ofensivă

Ziua şi controlul în pieţele Sucevei, după mărfuri fără acte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controalele din pieţele Sucevei, în vederea diminuării comerţului ilicit de mărfuri fără acte de provenienţă, se succed de la zi la zi, săptămâna trecută desfăşurându-se aproape zilnic acţiuni de acest gen. După ce joia trecută poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au aplicat 24 de amenzi, în urma unor controale în Bazar şi în Piaţa Mare, toate unor comercianţi care nu aveau acte pe mărfuri, vineri a venit rândul unei acţiuni a inspectorilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Împreună cu poliţiştii, care le-au oferit sprijin pe linie de securitate, sanitar-veterinarii au efectuat controale în Piaţa Mare, Piaţa George Enescu şi Bazarul Suceava, scopul principal al acţiunii fiind respectarea legislaţiei sanitar veterinare în domeniul comercializării produselor alimentare.

Echipele de control au descoperit cinci comercianţi care vindeau produse alimentare din Ucraina şi Republica Moldova fără acte de provenienţă şi fără nici un certificat de garanţie sanitar-veterinar. De la aceştia s-au confiscat produse de genul conserve, marmeladă, biscuiţi, halva, în total puţin peste 20 de kilograme.

Anterior acestei acţiuni, poliţiştii amendaseră 24 de comercianţi pentru comerţ ilicit, valoarea sancţiunilor depăşind 27.000 de lei. De la aceştia s-au confiscat, printre altele, lustre, lenjerii de pat sau detergenţi.         

Din informaţiile pe care le avem, ultima perioadă nu a fost una foarte fastă pentru cei care desfăşoară activităţi comerciale ilegale în pieţele Sucevei. Controalele s-au înăsprit, se confiscă mult mai multă marfă, iar mulţi comercianţi au intrat în panică, golindu-şi în grabă chioşcurile, de fiecare dată când au informaţii despre controale.

Noi controale în pieţe sunt anunţate şi în săptămâna în curs, inclusiv din partea inspectorilor Gărzii Financiare, pe linia evaziunii fiscale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua şi controlul în pieţele Sucevei, după mărfuri fără acte.
 Vizualizări articol: 1777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ziua şi controlul în pieţele Sucevei, după mărfuri fără acte3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(21 mar 2011, 12:36:14
In fiecare piata la intrare te asteapta valutistii care fac schimb ilegal sub incidenta Legii 12 dar nimeni nu se ia de ei ci doar de marfuri . Hai la noi la Marginea , defapt in toate pietile
2.   Treziti-va trimis de
(21 mar 2011, 16:17:28
oriunde in europa se vinde ce si cum vrea ceea ce are omul de vanzare,in piete,in magazine,dar nimeni nu ii intreaba de acte de provenienta,amenzi...etc aceste metode ramase de la comunisti trebuie starpite odata cu cei care "controleaza"pe banii din munca si sudoarea celor ce-si vand orice pentru a putea trai,a-si plati impozitele s.a.treziti-va odata si nu lasati aceste otrepe sa-si faca "meseria".oare chiar nu au ce controla?nu exista indivizi ce incalca legea,chiar intre ei?cei mai bogati romani sunt bugetarii,oare mint eu??????????
3.   ... la panda!? trimis de
(21 mar 2011, 18:29:27
Ne-am obisnuit cu aceasta practica a organelor de control. Intr-o tara saraca, este bun si oul de sub closca adus la piata de matusa Profira si confiscat de agentul PUSCA. El ne mareste bugetul si asa o vom depasi pe Norvegia ca nivel de viata. Din cele citite, trag concluzia ca pietarul este cel mai mare evazionist. Ce s-ar intampla daca acest pietar ar veni cu plozii in fata primariei si ar cere ajutor social? Cred ca, conducerea judetului ar trebui sa puna piciorul in prag si sa traga de urechi pe aceste "organe de control" care , din frica, nu controleaza pe marii "rechini".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei