Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Topul celor mai periculoase tratamente de înfrumuseţare

Saloanele de înfrumuseţare te pot urâţi, mai ales dacă anumite tratamente sunt realizate în mod necorespunzător sau dacă le repeţi în mod abuziv, avertizează site-ul aolhealth.com, potrivit Gândul.

Medicul Debra Jaliman, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Dermatologie şi unul dintre autorii cărţii "Women's Health for Life", a realizat un top al celor mai periculoase tratamente de înfrumuseţare.

Cremele pentru decolorarea pielii sunt folosite mai ales de persoanele care s-au expus prea mult la soare şi vor să îşi mai estompeze culoarea. "Acestea trebuie folosite pe o perioadă scurtă de timp şi numai la recomandarea unui specialist. Un astfel de tratament trebuie urmat între două şi cel mult opt săptămâni, nu ani la rând", spune dr. Jaliman. Potrivit expertului, astfel de creme conţin un agent depigmentat denumit hidrochinonă, care poate predispune la apariţia cancerului pentru că inhibă producţia de melanină. "Cremele pe bază de hidrochinonă trebuie folosite în cantităţi reduse şi numai pe anumite zone ale corpului", menţionează specialistul în dermatologie.

Soluţiile pentru creşterea volumului genelor pot duce la apariţia reacţiilor alergice, înroşirea ochilor, înnegrirea temporară a pleoapei, apariţia petelor maro în zona colorată a ochiului şi creşterea părului pe zonele unde sunt aplicate din greşeală. Deşi producătorii recomandă aplicarea acestor substanţe seara, dr. Jaliman consideră că este mai bine ca soluţiile să fie aplicate ziua, deoarece în timpul somnului ne putem freca la ochi şi astfel riscul apariţiei efectelor adverse este destul de crescut.

Unghiile false pot duce la apariţia infecţiilor, care pot compromite unghia naturală. "Se poate crea un spaţiu între unghia naturală şi cea falsă. Acolo va fi un mediu umed sau cald, propice dezvoltării bacteriilor. Substanţele aplicate pe unghie o împiedică să respire, fapt care poate duce la dezvoltarea unor ciuperci", susţine dermatologul.

Extensiile de păr slăbesc rezistenţa foliculului de păr, fapt ce poate duce la căderea podoabei capilare. Specialistul recomandă ca acest procedeu de înfrumuseţare să fie folosit cât mai rar cu putinţă. "Persoanele care apelează la un astfel de tratament au un păr rar. Extensiile nu vor face decât să înrăutăţească situaţia. Odată distruşi foliculii de păr, efectul este ireversibil", precizează medicul.

Genele false pot stopa creşterea celor naturale. "Genele artificiale se lipesc la rădăcina celor naturale, provocând presiune la nivelul firului de păr. Un alt pericol este faptul că substanţele folosite la lipit pot duce la apariţia iritaţiilor", indică dr. Jaliman.

Tratamentul laser pentru îndepărtarea pilozităţilor poate provoca arsuri la nivelul pielii sau poate să distrugă epiderma. "Astfel de probleme pot apărea din cauza personalului, care ar trebui să mânuiască adecvat aparatul. Persoanele cu piele închisă trebuie să caute dispozitive speciale pentru tipul lor de piele, deoarece majoritatea distrug pigmentul şi se pot trezi cu pete albe", conchide Debra Jaliman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul celor mai periculoase tratamente de înfrumuseţare.
 Vizualizări articol: 10040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Topul celor mai periculoase tratamente de înfrumuseţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei