Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Probleme financiare

Dobânzile la „Utilităţi şi mediu” împovărează cu zeci de miliarde de lei vechi bugetele locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai multe primării din judeţul Suceava sunt nevoite să plătească anul acesta câteva zeci de miliarde de lei vechi pentru ratele la creditul contractat pentru proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că începând de anul acesta se plătesc ratele pentru creditul contractat în vederea realizării proiectului „Utilităţi şi mediu”, primăriile de oraşe fiind cele care au probleme financiare cu asigurarea fondurilor.

Şeful administraţiei judeţene a făcut referire la oraşele în care au fost construite centrale termice pe cogenerare, sumele care urmează să fie plătite anul acesta fiind de 20 – 30 de miliarde de lei vechi pentru fiecare primărie.

„Primăriile încep să plătească ratele la credit şi nu au bani. Pentru a avea bani ar trebui să înceapă să producă agent termic, să-l vândă şi să-şi asigure astfel fonduri. Şi ei trebuie să-şi creeze acea entitate la primărie care să vândă căldura, să încaseze bani şi să plătească ratele”, a spus Flutur.

El a menţionat că cele mai mari rate le au Primăriile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei. Preşedintele CJ Suceava a precizat că până în prezent doar Primăria Suceava a reuşit să-şi plătească ratele aferente acestui credit. Legat de celelalte administraţii locale, Flutur a spus că în Rădăuţi şi Gura Humorului se furnizează agent termic produs de noile centrale pe cogenerare.

„La Câmpulung Moldovenesc nu se vinde încă agent termic produs de noua centrală. Iar cei de acolo ar trebui să se ocupe de această problemă şi să înceapă să vândă pentru a putea rambursa creditul”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că aceleaşi sume trebuie plătite şi de primăria din Vatra Dornei.

Şeful administraţiei judeţene a spus că anul acesta vor demara investiţiile în construcţia conductei de gaz de la Câmpulung Moldovenesc, astfel încât centrala din Vatra Dornei să funcţioneze pe gaz metan.

Pentru proiectul „Suceava – utilităţi şi mediul la standarde europene”, administraţia judeţeană a contractat un credit de 86,3 milioane de lei, garantat de Ministerul de Finanţe. Proiectul a presupus, printre altele, reabilitarea  sistemelor de termoficare din şase oraşe ale judeţului şi extinderea reţelei de distribuţie a gazului metan în 60 de localităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dobânzile la „Utilităţi şi mediu” împovărează cu zeci de miliarde de lei vechi bugetele locale.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobânzile la „Utilităţi şi mediu” împovărează cu zeci de miliarde de lei vechi bugetele locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Credit cu buletinul trimis de
(21 mar 2011, 14:14:56
Cand iei un credit te gandesti un pic la afacere. Tragi conducta de gaz, construiesti centrala termica si mai ai nevoie de un mic amanunt - clientii ... adica fraierii care sa accepte sa-ti plateasca pierderi pe retea de 50% (aproximativ cum e la Suceava). Dar cand oamenii au fost invatati 15 ani sa se descurce cum pot, ei nu mai vor caldura produsa de tine. Similar s-a intamplat cand am ingropat conducte de apa si canal in pamant si ... surpriza ... nu avea nimeni nevoie de apa si canalizare (exista film in arhiva ziarului cu dovada cand autoritatile faceau apel la cetateni sa se braseze la conductele de utilitati). Si la tara, in unele sate unde se plangea lumea ca nu este electrificare, s-a intamplat la fel. S-a pus curent electric si media consumului pe locuintele din acea zona este de cativa kW ora pe luna. De ce ? Simplu, fiindca oamenii nu au bani sa plateasca curentul. Sa vedem parcarile subterane cati clienti or sa aiba. Desigur, daca nu cumva turistii straini veniti sa pasca in Bucovina vor sta la coada la intrarea in parcare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei