Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pierderi

Profesorii nu vor recupera zilele de grevă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea profesorilor suceveni au declarat că nu vor recupera zilele de grevă, acestea nefiind plătite, conform Legii Conflictelor de muncă. Pe lângă pierderile materiale suportate de profesori, în pierdere sunt şi elevii, în special cei de clasa a VIII-a şi a XII-a care vor susţine peste două luni testarea naţională şi examenul de bacalaureat.

Deşi profesorii cunoşteau din start că pe timpul grevei salariul nu se plăteşte, aceştia vor continua greva şi astăzi până la obţinerea drepturilor salariale aferente lunii februarie.

„Rămâne la latitudinea fiecărei instituţii recuperarea zilelor de grevă, dar pentru că nu vor fi plătiţi pentru zilele de sâmbătă, puţini vor fi cei care vor recupera orele pierdute”, a menţionat Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret”.

Deşi elevii s-au declarat solidari cu profesorii lor, mai puţin avantajaţi sunt liceenii din clasele a XII-a.

„Pe seama acestei greve vom avea noi de suferit. Prin nerecuperarea acestor ore se pierd materiile. Se apropie bacalaureatul şi în această perioadă avem nevoie de pregătire intensă.  Educaţia a căzut pe planul doi, pe primul plan este situaţia financiară. Dar nu-i putem acuza pe profesorii noştri, nu ei sunt vinovaţi de situaţia creată, ei doar îşi cer banii pentru care au muncit”, ne-a spus Florin Moldovan, elev la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”.

 

„Materia va fi predată, elevii nu vor pierde nimic”

Elevii au fost asiguraţi că materia nu va fi pierdută, chiar dacă nu vor recupera zilele de grevă sâmbăta.

„Fiecare profesor va decide cum va recupera aceste ore, unii vor accelera ritmul de predare, alţii vor face ore suplimentare cu elevii lor. Nu e pentru prima dată când suntem în grevă şi tot timpul orele au fost recuperate. Adversarii noştri nu sunt elevii, ci autorităţile competente de salarizare care ne-au lăsat fără bani. Vom desfăşura ore suplimentare, aşa cum am făcut tot timpul, pentru care nu cerem să fim plătiţi”, ne-a mărturisit Costică Costan, liderul sindicatului Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”.

 

Elevii Colegiului Naţional “Petru Rareş” au revenit azi la şcoală

Profesorii Colegiului Naţional „Petru Rareş” s-au aflat vineri în grevă de solidaritate, iar de astăzi şi-au reluat activitatea.

„Suntem alături de colegii noştri, problema aceasta ne priveşte pe toţi, dar nu putem continua greva, profesorii trebuie să pregătească elevii pentru concursurile şcolare, iar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a trebuie să se pregătească pentru examene”, ne-a spus Mihail Erhan, lider de sindicat la CN „Petru Rareş”.

Şi profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” vor desfăşura azi orele. „Am făcut o şedinţă cu profesorii vineri, majoritatea dintre ei au fost împotriva declanşării grevei. Chiar dacă nu vom intra în grevă, susţinem cauza colegilor noştri”, ne-a spus Gheorghe Creangă, liderul sindicatului de la Colegiul „Al.I. Cuza”.

 

Profesorii de la Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu”, cei mai indecişi

Pentru că o parte din profesorii Colegiului Pedagogic „Mihai Eminescu” sunt afiliaţi Sindicatului „Bucovina” Rădăuţi, iar cealaltă parte Sindicatului „Spiru Haret”, încă nu a fost stabilită de comun acord ziua intrării în grevă.

„Profesorii care aparţin sindicatului nostru au semnat în majoritate pentru declanşarea grevei, dar nu putem lua o decizie la nivelul instituţiei fără răspunsul colegilor din celălalt sindicat. Azi vom decide dacă ne alăturăm şi noi demersului celorlalte licee, dacă intrăm în grevă sau nu”, ne-a spus Ana Maria Divisevici, liderul sindicaliştilor afiliaţi la Sindicatul Judeţean „Spiru Haret”.

 

Profesorii aşteaptă un răspuns de la Flutur

Sâmbătă, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, a promis dascălilor suceveni că va discuta duminică (n.r. ieri) cu premierul Emil Boc şi Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în legătură cu situaţia creată şi va încerca să găsească o soluţie cât mai urgentă.

„Gheorghe Flutur l-a asigurat pe Liviu Pop, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, din care facem parte şi noi, că va încerca să rezolve problema la începutul săptămânii. Sperăm să-şi ţină promisiunea, dar până atunci noi vom continua greva”, a mai adăugat Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului „Spiru Haret”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii nu vor recupera zilele de grevă.
 Vizualizări articol: 5194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Profesorii nu vor recupera zilele de grevă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa va fie rusine trimis de
(21 mar 2011, 11:36:29
Domnule costan, chiar nu va ganditi si la elevi? Va e gandul doar la bani... Dupa ce k stati doar 4 ore la scoala pe knd altii muncesc cate 10 ore pe zi mai aveti tupeul de a si cere bani mai multi... Bine va face Boc... Mai intai sa lucrati 8 ore pe zi si dupa aceea sa va cereti drpturile...
1.1  RE: Sa va fie rusine trimis de
(21 mar 2011, 13:52:36
Tu stii cine este dl. Costan ? L-am avut profesor si stiu ce spun, ce fel de om este. Jos palaria pentru dumnealui - ii raman recunoscator toata viata pentru modul in care ne-a invat pe mine si pe colegii mei. Mergi sa te invete Boc si ai lui carte !
1.2  RE: Sa va fie rusine trimis de
(21 mar 2011, 15:11:15
Bai dobitocule, stii tu cine-i Profesorul COSTAN ??? Sau citi OLIMPICI a scos el din elevii liceului ??? Stii macar unde se afla Colegiul National STEFAN CEL MARE in oras??? Sint absolvent al acestui colegiu si sint mindru ca l-am avut profesor pe dl Costan, si toata pleiada de profesori din anii 80: LUNGU, MARCHITAN, OTT, NESTERIUC, CRISTEA, TARANU,GHEORGHITA, CORNILA, RUSU si altii. Bai danone! tu nici macar sa le scuturi covoarele nu meriti, d-apai sa ai tupeul sa-i scrii numele dlui profesor cu litera mica, bai analfabetule!! Ma doare sufletul ca datorita politicii cretine a guvernului s-a ajuns intr-o situatie atit de jenanta pentru cadrele didactice de la Stefan, incit sa faca greva..si pentru ce?? Pentru salarii !! RUSINE GUVERNULUI !!! PS: scuze tuturor pentru limbajul folosit, dar m-am enervat cam tare. Sorry.
2.   Pt danone trimis de
(21 mar 2011, 11:51:41
da ma rog cine ti-a baut cerneala,ca sa nu te faci profesor??????????De unde stii tu cate ore de pregatire se fac.......ca nu venim nepregatiti in fata in fata progeniturilor tale....si apoi ce munca de doi lei faci,mai esti si pupincurist.
2.1  RE: Pt danone trimis de
(21 mar 2011, 12:39:22
@DANONE - Nu are rost sa-ti pui mintea cu profesorasii romani. Niste semidocti cu limbaj de mahala si care se cred primii intelectuali ai tarii. Adevarul este ca sunt prost pregatiti, lenesi si guralivi iar noi amaratii care lucram mai mult de 8 ore pe zi (cica pt ca am baut cerneala) trebuie ne plecam capul in fata mariilor lor. Nesimtiti !
2.2  RE: Pt danone trimis de
(21 mar 2011, 13:54:36
@HORHEI - nu ai inteles nimic mai mult decat se spune la televizor. Treci in sant si munceste cele 8 ore pe zi ! Asa amarat cum ai spus ca esti ...
2.3  RE: Pt danone trimis de
(21 mar 2011, 14:12:14
salutare maestre Horhei. parca ieri alaltaieri lucrai la o multinationala, muncind foarte bine si fiind platit foarte bine. acum esti amarat? ti a dat multinationala faliment? apropo, stii ca nu ai voie sa lucrezi mai mult de 8 ore pe zi? platesti impozit pentru orele suplimentare? sau esti din aia angajat cu minimul ca sa fenteze statul. ca vad ca gura ti e cam mare
2.4  RE: Pt danone trimis de
(21 mar 2011, 14:33:03
Salutare, Stiu ca nu am voie sa lucrez mai mult de 8 ore dar nu am ce face. Nu sunt platit pentru orele suplimentare. Una peste alta sunt foarte bine remunerat dar cand ma uit pe fluturas si vad cati bani dau care stat ma doare sufletul. Acei bani merg in buzunarele voastre pentru niste servicii de proasta calitate prestate de persoane cu o cultura indoielnica (vezi mai sus comentariul colegului vostru"IREAL"). Parerea mea este ca trebuie sa puneti mai mult osul la treaba si dupa ce se vad rezultatele mai discutam.
3.   Adevarul e undeva la mijloc trimis de
(21 mar 2011, 13:33:14
Spagari sinonim profesor ,politist ,doctor ,inspectori de orice categorie. apropo de nu ar exista cei ce presteaza,,munca de doi lei,, ai fi muritoare de foame anica.. de nu va convine situatia eliberati locul de munca , sunt destui tineri capabili ce asteapta o sansa . Si eu baui cerneala asa ca nu te obosi sa faci corecturi gramaticale
3.1  RE: Adevarul e undeva la mijloc trimis de
(21 mar 2011, 13:56:47
Si unde-s tinerii aia capabili care sa ia locul ? Aia care umbla prin baruri cu etnobotanice in cap ? Rau au facut ca nu v-au lasat repetenti, asa dupa cum meritati. Acum ati ajuns sa-i acuzati ? Nici nu stiti a scrie corect si vreti sa fiti profesori ?
3.2  RE: Adevarul e undeva la mijloc trimis de
(21 mar 2011, 14:36:28
Bine ca tu scrii corect!
4.   Iar va luati de profi! Pe cind doctorii !? trimis de
(21 mar 2011, 13:47:56
Ce aveti fratilor cu dascalii tarii! Daca sunteti mai buni si harnici de ce nu dati examenele si luati-le locul!?
"Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala". Octavian Goga - 1916

S-au impopotionat la conducere falsii patrioti, lichelele, care urasc visceral oamenii necajiti . Adevaratii semidocti, mai bine spus animale, care au in cap innavutirea si preamarirea cu orice chip!.
Oamenii mor cu zile, flaminzi si bolnavi....iar prin orase suna strident, zilnic, sirena salvarilor…
5.   Ptr horhei trimis de
(21 mar 2011, 14:39:28
pe tine cine te a invatat sa scri?daca comentezi de profesori inseamna ca i invidiezi?unde lucrezi?la firma lui taticu ca vad ca esti pe net la toate orele...ce patron tine asa o putoare care da din gura..doar un ratat ca taicatu... sa va fie rusine celor carora vorbiti de rau pe cei ce v au pus tocul in mana ..era bine sa ramaneti analfabeti...duceti va la prasit ca altceva nu cred ca stiti sa faceti
5.1  RE: Ptr horhei trimis de
(21 mar 2011, 14:53:41
Draga Anisoara, Nici nu stiu daca are rost sa-ti raspund la comentariu. Esti geniala ! As vrea sa vad mai multi sustinatori ca tine! Domnilor SORODOC si LAATU, puteti vedea aici rezultatului "muncii" voastre in persoana Anisoarelaughing. Si nu e singura ! Oricum sa stii ca nu e nici o rusine sa mergi la prasit atata vreme cat o faci bine!
6.   Erata trimis de
(21 mar 2011, 15:13:36
Scuze, de nervi am scris gresit numele Dlui Profesor HRISTEA. Este Hristea, nu Cristea. CINSTE CADRELOR DIDACTICE SI ABSOLVENTILOR ACESTUI LICEU DE PRESTIGIU !!
7.   Meditatiile trimis de
(21 mar 2011, 15:46:10
Hmmm... oare de ce nimeni nu spune nimic de meditatii? Profesorii sunt niste eroi martirizati, sacrificatii societatii. Dar... ce parere aveti de meditatiile pe care acesti profesori le dau? Ce spuneti ca unii isi obliga elevii sa faca meditatii la ei, altfel nu iau note bune la materia respectiva. Am auzit povesti minunate despre profesori care predau putin si prost la scoala tocmai sa isi inlesneasca "orele suplimentare" si sa isi creasca venitul... sa fim seriosi, cati si-l declara? Asa ca nu le mai plangeti atata de mila, sunt sigura ca se descurca mai bine decat credeti voi.
7.1  RE: Meditatiile trimis de
(21 mar 2011, 18:05:29
IGORICA, e drept ca sunt unii profesori care practica meditatiile cu forta, dar nu e vorba de o mare majoritate. Meditatii cu forta se dau la cateva materii si in capul listei este matematica. Cand e vorba de elevi olimpici mai rar se pune problema de meditatii platite. Dar ce se face un profesor de sport (si alte materii mai putin importante)? Pe de alta parte, un profesor macar investeste si timp si un minim efort in aceste ore de meditatii, spre deosebire de un agent rutier (un exemplu ipotetic) care dupa ce te opreste in trafic pentru o abatere, iti spune sa il cauti la ora x in locul y si te face sa intelegi ca trebuie sa ii dai ceva. Ala iti ia banul si tu esti foarte mutumit ca te-ai scos. Puneti in balanta un profesor cu un politist, padurar, vames, inspector al garzii financiare, inspectori de la alte institutii (sanepid, dsv, primarie s.a.) si orice alt angajat in structurile statului... Cat de actuale sunt spusele lui Goga (postul 4)...
8.   Pt Horhei trimis de
(21 mar 2011, 17:11:07
Ar fi mai indicat pt tine crearea unui blog personal , in care sa-ti poti etala frustarile personale si ideile tale preconcepute despre viata.
Nevoia de atentie pe care o cauti tot timpul este evidenta...dar trebuie sa intelegi un lucru> lumea s-a plictisit de comentariile tale tampite si ,,portocalii,,...ar trebui sa-ti vezi in continuare de viata ta mediocra si sa ne scutesti de frustarile tale....nimeni nu iti va simti lipsa.
Sunt mai multe firme care iti ofera crearea unui blog free. Iti dau aici cateva site-uri............... &
Adios
8.1  RE: Pt Horhei trimis de
(21 mar 2011, 18:03:35
Daca ideile lui sunt preconcepute, ale voastre sunt invechite. Voi aduceti laude unui invatamant de mult apus, unor catorva profesori de calitate, probabil ca in marea majoritate a liceelor ii poti numara pe degetele de la mana. Faceti elogiul unei pature de mult disparute, veniti cu citate din 1900 toamna... .Reveniti-va! Invatamantul din Romania este de proasta calitate! Marea majoritate a noii generatii de cadre didactice au ales profesia pentru ca le-a oferit un loc caldut cu vacante dese, nu pentru ca au vocatie.
8.2  RE: Pt Horhei trimis de
(21 mar 2011, 18:20:11
Ai dreptate spunand ca invatamantul este de proasta calitate. Este rezultatul multiplelor revolutionari (nu inteleg de ce-i tot spun reforma) stangace ale sistemului de invatamant. Vacantele dese nu inseamna si concediu, in schimb concediile de odihna se pot lua doar pe durata vacantelor.
9.   Bunul simt trimis de
(21 mar 2011, 17:45:53
in curand guvernanti nostri vor cere profesorilor si taxa de intrare in scoala ca salariu nu prea le mai da
10.   Vrem respectarea legii trimis de
(21 mar 2011, 20:15:45
Trebuie sa spun din nou ca nu vrem nici o marire de salariu ci numai drepturile noastre asa cum de altrfel ne-au fost acordate pentru luna ianuarie (cu zece zile intarziere)
11.   Comentariu trimis de
(21 mar 2011, 20:22:44
Sunt profesori. Putini dintre noi stim si ne dam seama ca unii dintre ei sunt SI Dascali. Dl Costan este un mare DASCAL. Nu cred ca este cineva, elev sau parinte, care, cu mana pe inima poate spune ca nu-si scoate palaria in fata Dansului.
Cum se descurca azi , studenti fiind, copiii dvs. care au avut norocul sa-l aiba profesor?
Daca veti raspunde cinstit si in cunostinta de cauza, nu cred ca raspunsul poate fi altul decat acela ca DA, un Dascal adevarat ia atitudine si asta inseamna ca macar pe ici pe colo, unora le mai pasa de copiii nostri, ca se mai face carte cu adevarat, (pe ici pe colo ) si ca da, POATE, nu ne vom transforma precum se doreste intr-o natie de dobitoci.
12.   Comentariu trimis de
(21 mar 2011, 20:28:09
Sunt profesori care isi fac treaba bine,dar foarte putini.Din pacate cei mai multi dau''meditatii''care constau doar in bani si atat.Foarte putine licee si scoli mai sunt unde se face ''scoala''.Respect pentru ei.Insa ceilalti(majoritatea)lasa de dorit.
13.   Cine e Costan? trimis de
(21 mar 2011, 20:35:15
Poate mai precis ar fi trebuit spus: Cine a fost Costan? Un super profesor. Intre timp a bolanzit. Avid de putere s-a facut inspector general adjunct = spaga cum zicea cineva mai sus. De ce ia trebuit? Avea rezultate ca prof. Turbat dupa functie in conjunctura taranistilor, a innebunit si a fost chiar internat la spitalul de nebuni. A stat si vreo 2-3 ani acasa ca bolnav cu capul. Acuma si-a aratat adevarata fata. Daca nu poate fi inspector general adjunct sau orice altceva, dar sef sa fie, a optat (doar un nebun de legat vrea sa se lupte cu coruptia din ISJ) sa fie sef de sindicat.
Asta e adevaratul Costan, fost profesor, actualmente fost bolnav cu capul si chir si cu acte. Apropo, cum naiba trece testele psihologice?
14.   Apropo trimis de
(21 mar 2011, 20:55:35
Apropo, cine-i Costan?
Un Dascal care inca mai noteaza lucrarile cu zecimale! Cu 2, 27 de exemplu. Dar rezultatul este ca elevii lui devin studenti de 10 (sau de 9,97, respectand algoritmul de notare).
Apropo, strigam in gura mare, ca nu suntem condusi sau reprezentati de oameni de valoare.
Apropo, unde se ascund acestia?
Pe o insula sau intr-o lume a nebunilor, din care, uneori, mai scapa cate unul, in lumea cea perfecta pe care ne-am construit-o, (sanatosi la cap desigur).
Apropo, de cati nebuni ar fi nevoie pentru a intra intr-o cat de cat normalitate?
15.   Despre prosti trimis de
(22 mar 2011, 02:16:48
1. cat multi cretini cu gandiri de ev mediu. cei care lcureaza peste 8 ore pe zi. ba boule. lucrezi peste 8 ore pe zi pentru ca esti un sclav si nu ar trebui sa primesti MAI multi bani pt ca lcurezi mai multe ore. ca daca munca ta e sa speli wc`uri nu ai cum sa compari asta cu meseria de profesor. oricine poate cara mortar in carca 8 ore pe zi pana face cocoasa da tre sa faci niste scoala sa fii profesor (asta nu inseamna ca toti profesorii sunt ok, ci doar ca unii pun problema in cel mai cretin mod

2. despre meditatii. sunt IN PLUS peste program tocmai din cauza ca oamenii nu au bani. ca daca ar avea sa traiasca decent in timpul ala liber ar iesi sa ia masa in oras nu sa-si bata capu cu tot felu de copii care nu pot sa citeasca chestii si sa le inteleaga singuri. aici nu ma refer la aia care-ti impuni meditatii ca sa treci. aia ar trebui dati afara instant

3. e clar ca sunt si profesori slab pregatiti si asa mai departe. dar asta se intampla doar pentru ca mesria de profesor e ultima alegere a oricui. de ce sa faci atata scoala pt 2 lei pe care nu se stie sigur daca-i primesti ? in curand o sa n`o sa mai existe nici un profesor pregatit si o sa puteti merge toti linistiti in sir indian sa stati la rand sa-l votati pe basescu.
15.1  RE: Despre prosti trimis de
(22 mar 2011, 09:22:20
Draga MUTAMBA, doar ca informare, nu spal wc-uri, cu toate ca nu vad care ar fi problema. Lucrez pe un post de conducere la una din cele mai mari firme din lume, post pe care tu nici nu poti visa sa-l ocupi vreodata. Ar trebui sa te simti mandru doar pentru faptul ca am rupt din timpul meu 5 minute pentru a raspunde comentariului tau infantil.
16.   Sa faca greva fiscala trimis de
(22 mar 2011, 07:58:51
Costan sa ne zica de unde a avut bani pentru viloiul ala al lui.
Evident ca din meditatii. A platit insa taxe? Evident NU. Cum naiba. El, sindicalistul a fraudat statul? Nashpa. Eu zic sa se traga singur de urechi si sa-si vada de batranetea lui pana nu trimite Flutur DNA-ul pe urmale lui ca i cazul Pinalti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei