Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Reţea de incluziune socială pe piaţa muncii”, lansat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Diecezan Caritas Iaşi, în parteneriat cu organizaţiile Caritas Alba Iulia - Îngrijire la Domiciliu şi Caritas Diecezan Münster (Germania), a lansat pe 15 martie, la Suceava, proiectul european „Reţea de incluziune socială pe piaţa muncii”.

După cum ne-a spus dr. Gema Băcăoanu, manager proiect „Centrul Diacezan Caritas Iaşi”, la Suceava vor beneficia de serviciile acestui proiect circa 200 de persoane, din care 60 vorfi calificate în meseriile de îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitoare de copii, tâmplar şi tehnician maseur şi peste 30 de familii nevoiaşe vor fi îngrijite, lunar, la domiciliu.

 

Beneficiari din şase comunităţi rurale şi urbane

Activităţile proiectului sunt implementate în şapte localităţi din Regiunile Centru şi Nord – Est, în intervalul ianuarie 2011 – decembrie 2013, de către Centrul Diecezan Caritas Iaşi, în parteneriat cu organizaţiile Caritas Alba Iulia - Îngrijire la Domiciliu şi Caritas Diecezan Münster (Germania).

Directorul executiv al Centrului Diecezan Caritas Iaşi, pr. Marius Adam, a prezentat în linii mari scopul proiectului, în valoare de 12.280.206 lei, cofinanţat din Fondul European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 – „Investeşte în oameni”. El şi-a exprimat speranţa într-o colaborare bună cu toţi factorii implicaţi în proiect, inclusiv voluntari, pentru atingerea obiectivelor finale.

Dr. Gema Băcăoanu,managerul proiectului, a prezentat scopul, obiectivele, principalele activităţi şi rezultatele vizate, punând şi ea accent pe rolul important al partenerilor implicaţi în acest proiect, care va fi implementat în Iaşi, Huşi, Oneşti, Săbăoani, Suceava, Cârţa şi Filiaşi, şase comunităţi rurale şi urbane situate în regiunile Nord – Est şi Centru ale României.

 

Servicii de îngrijire medicală la domiciliu, consiliere şi orientare profesională

Numărul beneficiarilor direcţi ai proiectului depăşeşte 2.000, dintre care, peste 1.200 vor primi servicii de îngrijire medicală la domiciliu şi consiliere/orientare profesională, iar 560 vor fi calificaţi în meseriile îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitoare de copii, tâmplar şi tehnician maseur.

Pr. Iosif Păuleţ, decan Parohia Romano-Catolică Suceava, şi-a exprimat satisfacţia că acest proiect, iniţiat de Centrul Diecezan Caritas Iaşi „investeşte în oameni, în timp ce în toată lumea, dar să ne referim mai ales la ţara noastră, se investeşte în multe altele, mai puţin în oameni. Vom sprijini cu tot ce putem acest proiect, care se adresează tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor, fără nici o discriminare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Reţea de incluziune socială pe piaţa muncii”, lansat la Suceava.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Proiectul „Reţea de incluziune socială pe piaţa muncii”, lansat la Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei