Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2011 - Anul XVI, nr. 41 (4639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Fălticenenii ar putea rămâne fără apă potabilă din cauza datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Agenţia Fălticeni a SC ACET Suceava, care asigură servicii de alimentare cu apă potabilă, canalizare şi epurare şi SC Goscom, care asigură servicii de colectare şi transport deşeuri menajere, au de recuperat de la abonaţii din municipiul Fălticeni peste 13 miliarde de lei vechi. Cea mai mare parte din datorii este înregistrată la fălticenenii care locuiesc la bloc. Această situaţie îngrijorătoare a fost discutată la sfârşitul acestei săptămâni, la Primăria Fălticeni, de primarul Vasile Tofan cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari şi reprezentanţii celor doi furnizori de utilităţi.

„Se fac eforturi considerabile, în special financiare, pentru a susţine cele două servicii, iar populaţia trebuie să înţeleagă că se poate ajunge la blocarea funcţionării celor două servicii. Nu se preconizează majorări de tarife pentru apă şi gunoi, dar efortul de a menţine preţurile la nivelul actual trebuie susţinut prin plata la timp a serviciilor oferite. Noi, primăria, susţinem financiar şi în 2011 transportul gunoiului la Târgu Neamţ, undeva la opt miliarde de lei vechi. La aceasta se adaugă şi cota de participare la proiectul noii gropi ecologice de la Moara", a declarat în cadrul întâlnirii primarul Vasile Tofan.

 

ACET anunţă oprirea apei la scările de bloc cu datornici

SC ACET are de recuperat de la asociaţiile de proprietari din Fălticeni, fără factura pe luna ianuarie, peste 6,4 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă producţia pe două luni a operatorului. Directorul ACET Fălticeni, Vasile Cozma, a precizat că este cea mai gravă situaţie din anul 2006 până în prezent şi că, mai mult ca sigur, se va ajunge la situaţia de a sista furnizarea apei potabile pe scări de bloc şi chiar pe întreaga asociaţie de proprietari.

 

Fălticenenii produc de trei ori mai mult gunoi decât se facturează 

În ceea ce priveşte colectarea deşeurilor, directorul tehnic al SC Goscom, Arald Drăgan, a afirmat că populaţia şi agenţii economici sunt datori cu şase miliarde de lei, din care două miliarde reprezintă datoriile asociaţiilor de proprietari. Reprezentantul Goscom a precizat că “transportă o cantitate triplă de gunoi faţă de ceea ce se facturează, ceea ce înseamnă că populaţia nu declară numărul exact de persoane, în special în relaţia cu asociaţiile de proprietari”.

Puşi în situaţia de a explica amploarea pe care a luat-o în ultima vreme neplata datoriilor celor care locuiesc la bloc, preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari din Fălticeni spun că mulţi proprietari au ales în această iarnă să-şi achite facturile la încălzire, facturi destul de mari în condiţiile în care numărul celor care beneficiază de subvenţii la încălzire s-a înjumătăţit faţă de iarna precedentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticenenii ar putea rămâne fără apă potabilă din cauza datoriilor.
 Vizualizări articol: 2134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fălticenenii ar putea rămâne fără apă potabilă din cauza datoriilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezordine trimis de
(19 feb 2011, 14:19:33
Multi cetateni sunt indignati de faptul ca desi au contoare de apa in casa, se citeste doar contorul de la intrarea in bloc si li se incarca factura cu m.c. de apa in plus, cei de la asociatii nu-si misca fundul sa verifice contoarele chiar invitati fiind, daca duci indexul platesti in plus, ca i se pare comunistei de la asociatie ca al tau e prea mic,si tre sa acoperi alte goluri,ch. cu apa , gunoiul, s.a.sunt impartite pe proprietari "la pausala"...asa s-a exprimat cineva din asociatie, si de aici indignarea cetatenilor si refuzul de a plati luni in sir ceea ce li se pune in circa nejustificat. Se lucreaza primitiv, fiecare face ce vrea muschii lui, asa ca dezordinea este la ea acasa si consecintele sunt vizibile, ...raul trebuie taiat de la radacina.
2.   Tofan=mare nesimtit trimis de
(19 feb 2011, 14:27:15
Falticeniul a ajuns cosmarul soferilor. Cand ajung in acest oras, uitat parca in vremurile ceausiste, inca din superba zona a lacurilor, simti zdruncinatul creierilor. Pana efectiv la iesirea din targul Falticenilor, oras cu foarte multi oameni de bun simt, te rupi in doua si tu si masina, datorita minciunilor PDL-iste inghitite de o populatie crestina care a crezut i modernizarea orasului sau chiar in spitalul promis. Unde sunt domn' primar? CAnd o sa putem circula normal in Falticeni?
Acuma e problema si cu apa?
Pana cand locuitorii orasului o sa te mai suporte? Oare trebuie sa iasa in piata sa te dea afara ca la egipteni? Cred ca da!
2.1  RE: Tofan=mare nesimtit trimis de
(19 feb 2011, 19:53:07
probabil tu esti din suceavahappy , incearca atunci cand ajungi in falticeni sa virezi la stanga sau la dreapta pe orice alt drum, in afara de europeana care strabate orasul si ,,centura" ei, TOATE sau aproape toate drumurile au fost asfaltate anul acesta cu un strat nou (nu stiu cat de bun si canalele crapa deja) dar a fost cv.....
2.2  RE: Tofan=mare nesimtit trimis de
(20 feb 2011, 00:05:31
Se vede de la o posta Fritz ca esti postac PSD-ist...
3.   Apa potabila trimis de
(19 feb 2011, 18:37:45
Verificati Asociatia de proprietari Nr.1 "Speranta" sa vedeti cum la fiecare familie li s-a adaugat in plus cate 0,8 m.c. de apa la plata.(0,8m.c.cu 4,04lei inmultiti cu 20 apartamente cat are o scara de bloc rezulta 80,8lei)Chiar nimeni nu vede si nu ii verifica pe acesti "patroni" pe asociatii ? Care mai e rolul contorului de apartament daca tu duci indexul la apa si ti se adauga in plus la plata ?
4.   Comentariu trimis de
(21 feb 2011, 11:28:35
5.   Mare dreptate! trimis de
(21 feb 2011, 11:35:42
Mare dreptate are rustic,pe nimeni nu intereseaza de unde si cum vin banii,important e sa vina,de ex legea spune ca diferentele inregistrate intre apometrul general si cel de scara se impart pe nr de persoane ce locuiesc in scara respectiva,cum se face calculul,de fapt?se imparte pe nr de apartamente,ca e mai comod si ca asa s-a hotarit cindva,intr-o sedinta....INTERESANT,nu?si sint convinsa ca nu doar la asociatia respectiva se face asa,ci in tot orasul Falticeni,dupa parerea mea e vb de comoditate,atit din partea celor de la asociatie cit si din partea celor de la societ.de apa,daca le merge,ce conteaza?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei