Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2011 - Anul XVI, nr. 41 (4639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţia Rutieră

Peste o sută de amenzi după controalele la treceri de pietoni, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ampla acţiune de control în trafic desfăşurată de Poliţia Rutieră în zona trecerilor de pietoni din municipiul Suceava, acţiune ce a avut drept scop sancţionarea şoferilor care nu dau prioritate, dar şi a pietonilor care traversează prin locuri nepermise şi fără a se asigura, s-a soldat cu aplicarea a 107 sancţiuni contravenţionale. Controlul în trafic s-a desfăşurat miercuri şi joi, valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de peste 7.700 de lei.  

Concret, pentru că au traversat strada fără să se asigure şi prin afara zebrelor au fost amendaţi 36 de pietoni, alte câteva zeci scăpând doar cu avertismente. În privinţa şoferilor, au fost depistaţi cinci conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, doi care au depăşit pe treceri şi opt care au trecut în intersecţii pe culoarea roşie a semaforului. În toate cazurile, cei depistaţi au fost amendaţi şi vor rămâne fără permis de conducere pe o perioadă de 30 de zile.

Restul sancţiunilor au fost aplicate pentru abateri mai puţin grave, lipsa centurii de siguranţă ori vorbitul la telefon în timpul şofatului.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au ridicat şi şase certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă RCA ori folii ilegale aplicate pe parbriz.

Acţiunea de control a fost desfăşurată de Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, în colaborare cu cadre ale Biroului de Poliţie Rutieră Suceava.

Conducerea Poliţiei a anunţat că va organiza din ce în ce mai des acţiuni de control de acest gen, pentru că accidentele în care sunt implicaţi pietoni (atât din vina lor, cât şi din cauza şoferilor care nu le dau prioritate) sunt în număr mare.

Anul trecut, în municipiul Suceava, pe trecerile de pietoni, din cauza neacordării de prioritate de către şoferi, s-au produs 40 de accidente rutiere, soldate cu un mort, şapte răniţi grav şi 55 de răniţi uşor.  De asemenea, după traversări neregulamentare ale pietonilor, s-au produs 31 de accidente, soldate cu opt răniţi grav şi 23 de răniţi uşor. Şi ianuarie 2011 a adus alte nouă accidente cu pietoni (cinci pe locurile marcate şi patru în afara lor), din păcate unul fiind mortal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de amenzi după controalele la treceri de pietoni, în Suceava.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste o sută de amenzi după controalele la treceri de pietoni, în Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Statistica trimis de
(21 feb 2011, 03:42:10
Statistic vorbind e mai sigur sa traversezi neregulamentar,nu?
2.   Statistic...da trimis de
(22 feb 2011, 13:52:26
Dupa cum ai observat asa e.Statistic. Pana sa am permis de conducere eram si eu un anumit tip de idiot de pieton. Cand am luat permisul am constientizat mai bine faptul ca in 99% din cazuri pietonii opresc mai greu cele doua picioruse ale lor decat opreste un sofer o masina de 1000 de kg si in consecinta se baga direct pe trecerea de pietoni fara sa se uite ce viteza are masina care se apropie . Iata de ce multi popi au laudat la groapa pietoni care credeau ca pe trecerea de pietoni sunt de neatins. Mai trist este ca baga la belele si soferul . Asadar mai pietoni dragi ,cand vreti sa traversati ,chiar si pe trecerea de pietoni ,faceti bine si va asigurati temeinic pentru a nu va intalni pe loc cu Sf. Petru care cinstit vorbind ....nu da amenzi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei