Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2011 - Anul XVI, nr. 41 (4639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu se întâmplă nimic

Dosarul poliţistului acuzat că a confiscat o maşină, „uitat” pe masa unui procuror

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De zece luni de zile, microbuzul VW al unui bărbat din Suceava este deţinut fără voia acestuia de un agent de poliţie, iar nimeni nu face nimic pentru a îndrepta această situaţie. Aşa se poate caracteriza în câteva cuvinte incredibilul caz al agentului de poliţie care i-a luat maşina celui cu care a fost implicat într-o tamponare, nemulţumit că nu primeşte despăgubirile care, consideră el, i se cuvin.

 

Scandalul în care este implicat agentul Marian Clim, poliţist la Serviciul de Investigare a Fraudelor, despre care Monitorul de Suceava a relatat în mai multe rânduri, pare extrem de departe de o rezolvare, în ciuda lucrurilor cât se poate de clare.

Toată povestea din acest caz începe pe 10 mai 2010, când suceveanul Valeriu Ioan Nistor, aflat la volanul unei maşini VW Transporter pe bulevardul George Enescu din Suceava, în apropiere de casă, s-a izbit într-un autoturism Dacia Solenza, parcat la marginea drumului, proprietatea agentului Marian Clim.

În cauză a fost vorba de o tamponare, şoferul autoutilitarei fiind amendat şi primind şapte puncte de penalizare. Aşa cum se întâmplă în fiecare caz de acest gen, păgubitul, în speţă agentul de poliţie, trebuia să-şi repare maşina cu asigurarea celui vinovat. Acesta nu a fost însă mulţumit de suma stabilită de firma de asigurări pentru repararea maşinii sale, astfel că a apelat la o strategie care miroase a abuz de proporţii.

 

Au dat cu împrumut maşina pe un weekend şi nu au mai văzut-o

Agentul de poliţie şi soţia acestuia l-au rugat pe Valeriu Ioan Nistor şi pe fratele său, Ovidiu Nistor, proprietarul microbuzului, să le împrumute maşina pentru un sfârşit de săptămână, ca „reparaţie morală” pentru faptul că nu-şi mai pot folosi autoturismul avariat în tamponare. Se întâmpla pe 14 mai 2010, iar de atunci microbuzul a fost pur şi simplu confiscat de agentul de poliţie. Acesta i-a anunţat pe fraţii Nistor că le dă maşina înapoi numai după ce ei i-o repară pe a sa, la suma imensă stabilită de un dealer auto, fapt care contravine oricărei prevederi legale din România.

 

Plângerile împotriva poliţistului, înregistrate şi atât   

Fraţii Nistor au urmat calea legală în acest caz. Au depus o plângere la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, reclamându-l pe agent, plus o plângere penală, pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere, plângere înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în iunie 2010. De atunci şi până în prezent, deci de opt luni de zile, nu s-a întâmplat absolut nimic în acest caz.

„În vara anului trecut am primit o hârtie în care mi se confirma că s-a înregistrat un dosar penal, poliţistul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere. Atât şi nimic mai mult. Nu înţeleg cum se poate ca în opt luni de zile să nu fi fost chemat măcar o dată la Parchet, să dau o declaraţie ori să mi se ceară mie sau avocatului informaţii sau dovezi suplimentare. Este incredibil ce se întâmplă”, ne-a declarat Ovidiu Nistor.

 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel: „Dosarul este în lucru”

Despre microbuzul VW, Ovidiu Nistor nu mai ştie nimic. După ce şi-a dat seama că agentul nu are de gând să-i mai dea înapoi maşina, de luni de zile, bărbatul nu a mai avut nici un contact cu acesta sau soţia sa, cea care s-a implicat şi ea direct în acest scandal. Bănuieşte că maşina sa este ascunsă într-un garaj, asta în timp ce toate actele microbuzului sunt asupra sa.

„M-am consultat cu avocatul şi în curând vom mai merge pe o altă cale legală, în justiţie, pentru a ni se face măcar în al 12-lea ceas dreptate. Am răbdare, altă soluţie nu am”, a mai spus Nistor.

De la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, prin vocea procurorului Liliana Arbureanu, purtător de cuvânt, ni s-a confirmat doar că dosarul care îl vizează pe agentul Clim este în lucru, fără a se putea oferi detalii suplimentare până când nu se va da o soluţie procedurală.  

După ce în primă fază şi-a susţinut punctul de vedere în acest caz, considerând că modul în care a acţionat este normal, agentul de poliţie a refuzat ulterior orice dialog cu presa privind scandalul în care este implicat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul poliţistului acuzat că a confiscat o maşină, „uitat” pe masa unui procuror.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Dosarul poliţistului acuzat că a confiscat o maşină, „uitat” pe masa unui procuror3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 feb 2011, 11:10:10
Vorbirea merge mai departe decât gândirea
Din păcate
Anticorupţia + coruptul şi’a pecetluit unirea
Pe la spate

Avem clădiri tot mai mari şi suflete tot mai mici
Din păcate
Tot mai mulţi fac sluj tot mai puţinor licurici
Da ... e realitate

Vedem toţi acelaşi cer dar nu acelaşi orizont
Din păcate
Speranţa a devenit o iluzie optică , iar tu un vagabond
Fugi ... cât încă se mai poate ! ! !
2.   SOLUTIA trimis de
(19 feb 2011, 13:23:41
asculta-ma bine caci stiu ce se intampla acolo...pune mana repede si scrie - PLANGERE LA DNA BUCURESTI, LA Consiliul Superior al Magistraturii, si DGA Bucuresti. Cere inspectie judiciara asupra procurorilor care se ocupa de caz, respectiv a militienilor. Probabil ai observat deja ca dosarul tau zboara de la un procuror la altul din cauza "VOLUMULUI MARE DE DOSARE", si uite asa doarme pe acolo vreo 3-4 ani, daca nu cumva la intervale de timp il trimit pe la militie spre cercetare , se intoarce inapoi si tot asa
3.   Solutii trimis de
(19 feb 2011, 16:03:28
si de ce nu o declari furata????sau sa iei si sa-l impusti pe nenorocit, asa o sa vina si televiziunile si sa vezi cum iesi si inocen si cu microbuz?
4.   Asta cu vw este un idiot trimis de
(19 feb 2011, 18:44:19
cum sa-ti dai masina cu mana ta? prostia se plateste. foate bine face ala ca nu i-o da inapoi. Trebuia sa se descurce cu asigurarea sau daca nu era multimit ce-i dadeau cei de la asigurare, sa-l lase sa-l actioneze in instanta. CUM SA DAI MASINA ???? Nevasta si masina nu se imprumuta băi cretinule.
5.   Asigurare trimis de
(19 feb 2011, 19:12:49
"Nevasta si masina nu se imprumuta băi cretinule". ...vorbele astea se zic la un popor sarac care masina ,haina ,aurul ai reprezinta .Masina e o "unealta " cu care mergi la munca vii iti rezolvi problemele...etc .Afara il rogi pe un" prieten "sa ti imprumute masina ,camionul,autobuzul...etc sa ti rezolvi problemele si dupa aia o inapoiezi.Nu stiam ca inca la noi se mai compara masina cu "FEMEIA"
6.   Lol :) trimis de
(19 feb 2011, 19:56:05
m-a amuzat articolu asta..... mereu

dc i-ai dat cheile omului? nu inteleg, puteai sa zici ,,imi pare rau ai treaba hai ca merg eu in ziua aia cu masina mea cu tine"
nu ii dai lui ... is curios cum a vorbit cu tine atunci cand l-ai tamponat, vorbea frumos si facea pe victima neputincioasa sau a sarit sa comenteze sa ii repari masina ......
7.   Aseară vântul bătea/cum bate meliția trimis de
(19 feb 2011, 21:06:54
Alt puțoi ajuns la un asemenea nivel de autosuficiență încât să se creadă invulnerabil într-o țară a lui Papură Vodă.
De ce mama draqului trebuie sa plătesc impozite ca să fie salarizat un asemenea specimen n-o să pot înțelege niciodată!
8.   .... trimis de
(20 feb 2011, 08:54:48
un politist bun e...intre 4 scinduri
9.   ... trimis de
(20 feb 2011, 16:34:50
cu toate ca nu-i legal ce-a facut politistul,dar ce s-ar putea face intr-o astfel de situatie????.... nu cred ca-i convine la nimeni sa scoata bani din buzunar ca sa-si repare masina pe care un neatent sa izbit si ia stricato.......
10.   Scuza-ma roberta trimis de
(20 feb 2011, 18:37:27
Si atunci de ce statul roman a impus asigurarea obligatorie?E o problema strict asigurativa.Erare humanus est...Si mai ales un functionar nu-si poate permite asa ceva.
Si daca mi s-ar intimpla mie..ii sparg geamul si pun alt grup de chei E A MEA,si daca vine ne politistu' si ridica vocea,ii bag 2 gloante in freza...si rezolv problema ..e deajuns sa nu fie martori,si un avocat bun...daca el profita de functia care o are....rezolv problema
11.   ... trimis de
(20 feb 2011, 18:39:32
e orgoliu sau cum vrei sai spui dar eu o numesc ONOARE,...un cuvint care a inceput sa dispara din limba romana.......
11.1  RE: ... trimis de
(20 feb 2011, 20:28:18
.... o spun din experienta proprie.....cu bani de la asigurare nu mi-am reparat nici jumatate din ce era stricat.... in articol scrie asa "acesta i-a anuntat pe fratii Nistor ca le da masina inapoi numai dupa ce ei i-o repara pe a sa". (cu alte cuvinte reparami masina si ti-o dau si eu pe-a ta) Aici se potriveste fratele lui ONOARE adica RESPECTUL......... daca i-am stricat masina la om,trebuie sa am bunul simt si un pic de respect sa io fac,nu???? (e parerea mea)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei