Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2011 - Anul XVI, nr. 41 (4639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fenomene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu-mi iese din cap chestia cu Marica (pe care dacă-l pronunţi cu accentul pe a doua silabă îţi iese un nume de doamnă sau de domnişoară, cum nu se poate mai potrivit cu graţiile, fiţele şi „talentele” pe care le etalează cu o nonşalanţă vecină cu patologicul şi cu o frecvenţă pe care dacă ar avea-o şi la goluri înscrise ar fi mai Messi decât Messi însuşi) şi nici lejeritatea cu care berbeci cu greutate în fotbalul nostru tratează atitudine perfect imbecilă a derbedeului care s-a pus, tocmai el, să facă ordine la ditamai clubul nu din Burkina Faso, ci din Germania! Aici, discuţia ar trebui mutată din planul strict fotbalistic înspre cel social, cu trimitere directă la educaţie în general şi la cea în spiritul sportului în special. Spun asta, fiindcă în mod evident Marica nu este un caz izolat printre fotbaliştii noştri, ei înţelegând din statutul de vedetă doar partea de „drepturi”, cea cu „obligaţii” fiindu-le complet străină, dacă nu de-a dreptul ostilă. Obligaţiile nu figurează pe partea lor de gazon, ci sunt ale ălorlalţi: ale publicului de a-i aplauda şi elogia chiar şi atunci când îşi dau cu stângu-n dreptu’, ale presei de a le face statui inclusiv când se remarcă doar prin mardeli (date sau luate) prin cârciumi de tot felul, ale patronilor de a-i plăti regeşte pentru lustruit banca de rezerve ani de-a rândul. Şi desigur, ale tuturor la un loc de a le aprecia gestul în alegerea tatuajelor (modelul Beckham e categoria estetică cea mai elevată), a ştoarfelor de cârciumă sau de televiziune, a maşinilor mitocăneşti. Iar când unul sau altul dintre cei cărora neisprăvitul le dă d-aia de ştie el că se dă la tot cartieru’ nu mai rabdă şi-l pune la punct, derbedeul se răscoală: e neînţeles, sabotat, victima unui complot. Peste toate, mai vine, ca acum, în cazul Marica, şi câte un pârnăiaş cu acte, gen Corleone ori Giovanni, şi zice: „Vedeţi-vă de treabă, Stuttgart are nevoie de el, nu-l lasă. Încearcă doar aşa, să-l atenţioneze, da’ nu-l dă afară, staţi liniştiţi. Iar Răzvan să-l cheme la Naţională, că-i bun!”, Marica are vreo 25 de ani şi e deja un fenomen. Tipic românesc. De pe partea ailaltă a planetei aflăm ceva tot uluitor, dar în alt registru, despre alt fenomen: numitul Roberto Carlos, la 38 de ani, tocmai ce a semnat un contract, la ruşi, pe doi ani jumate, pentru 5 milioane de euro pe an, în total 12,5 milioane. L-aţi auzit vreodată pe Carlos, campion mondial, spunând ca nu-i convine că antrenorul îi cere să alerge „din şaişpe-n-şaişpe”, deci e un idiot?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenomene.
 Vizualizări articol: 1307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Fenomene5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei