Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2011 - Anul XVI, nr. 41 (4639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizii

Despăgubiri de două milioane de lei pentru sucevenii care au avut proprietăţi în Basarabia şi Bucovina de Nord

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

13 suceveni care au depus dosare la Legea nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate ale acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa ar putea primi aproape 500.000 de euro drept despăgubiri. Aceasta după ce comisia judeţeană pentru aplicarea Legii 290/2003 a aprobat în cazul a 13 dosare rapoartele de evaluare întocmite de către experţi, valoarea totală stabilită drept despăgubiri pentru bunurile deţinute în Basarabia şi Bucovina de Nord fiind de două milioane de lei. Decizia comisiei judeţene urmează să fie transmisă Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

„Rezultatul analizei urmează să se materializeze printr-o hotărâre care va fi comunicată beneficiarilor legii speciale. De asemenea, în urma analizării documentelor depuse în susţinerea cererilor, precum şi a referatelor întocmite de către secretariatul tehnic, un dosar a fost aprobat, urmând a fi înaintat comisiei de evaluatori”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Monica Tataru.

Ea a mai adăugat că tot în ultima şedinţă a comisiei judeţene pentru aplicarea Legii 290/2003, la propunerea evaluatorilor, s-a luat decizia respingerii unui număr de 13 dosare pentru care se solicitau despăgubiri.

De precizat că în judeţul Suceava au fost depuse 2.044 de dosare prin care se solicită despăgubiri în baza Legii nr. 290/2003.

Monica Tataru a spus că în şedinţa comisiei judeţene s-au luat în discuţie documentele din două dosare depuse la Legea nr. 9/1998 privind compensaţiile cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a arătat că în urma analizării documentelor depuse la cele două dosare, precum şi a deciziilor de invalidare ale Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, s-a hotărât respingerea unui dosar şi reanalizarea evaluării în celălalt caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri de două milioane de lei pentru sucevenii care au avut proprietăţi în Basarabia şi Bucovina de Nord.
 Vizualizări articol: 2754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 8 voturi
Despăgubiri de două milioane de lei pentru sucevenii care au avut proprietăţi în Basarabia şi Bucovina de Nord1.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(21 feb 2011, 09:58:00
si pentru cei care au proprietati in bulgaria cand se dau?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei