Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 ian 2011 - Anul XVI, nr. 14 (4612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Riscuri

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, accidentat în timp ce se deplasa pe bicicletă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, ecologist convins şi promotor al mersului pe bicicletă, a fost victima unui accident de circulaţie, fiind doborât de pe bicicletă de un şofer beat, care conducea cu viteză prea mare printre blocuri.

În urma impactului, directorul celei mai mari direcţii silvice din ţară a suferit o fractură la mâna stângă, o puternică contuzie la genunchi, dar a tras şi o spaimă de neuitat, în ciuda căreia nu renunţă la ideea că mersul pe bicicletă ar trebui susţinut mai mult, mai ales în oraşele mari.

Accidentul s-a petrecut la finele săptămânii trecute, pe strada Ion Neculce, din municipiul Suceava. Conform raportului Poliţiei, un autoturism care vira  la stânga a pătruns pe contrasens, unde l-a acroşat pe Mihai Miheţiu, care se deplasa regulamentar cu bicicleta, venind din sens opus.

Conform raportului de eveniment, conducătorul auto, un tânăr de 31 de ani, a cărui respiraţie mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de  0,75 mg/l alcool în aerul expirat. De asemeni, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, se pare că, în momentul producerii accidentului, şoferul, în loc să se grăbească să-i vină în ajutor celui pe care l-a accidentat, a devenit violent, vrând parcă să-l pedepsească pe cel pe care l-a nenorocit că a avut tupeul să circule pe stradă, regulamentar, cu bicicleta.

“Nu vreau decât să plătească conform legii pentru fapta comisă. Şoferul respectiv nu a avut deloc un comportament adecvat, a dat doar dovadă de teribilism, începând cu faptul că a urcat băut la volan, că circula cu viteză mare pe străzile oraşului, că a accelerat în curbă, şi până la reacţia sa după ce m-a lovit cu maşina” a spus Miheţiu, care, în ciuda experienţei trăite, nu are de gând să renunţe la bicicletă.

“A fost ghinionul meu că a dat peste mine”, spune şeful Direcţiei Silvice, care, pentru câteva săptămâni va lipsi de la conducerea instituţiei, timp în care stă acasă, în concediu medical, pentru a se reface după accident.

Miheţiu e convins că va urca din nou pe bicicletă – alta, pentru că cea pe care o avea i-a fost distrusă în accident – dar speră ca şi autorităţile locale să vină în sprijinul bicicliştilor, prin oferirea unei siguranţe mai mari în deplasările lor prin oraş.

“E păcat ca în într-un oraş mare să nu fie condiţii de circulat cu bicicleta. Mersul pe bicicletă e o soluţie modernă, ecologică, adoptată în marile capitale ale lumii”, a adăugat Mihai Miheţiu, care adeseori foloseşte bicicleta, în locul maşinii de serviciu, pentru deplasările pe care le are de făcut în municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Direcţiei Silvice Suceava, accidentat în timp ce se deplasa pe bicicletă.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
Şeful Direcţiei Silvice Suceava, accidentat în timp ce se deplasa pe bicicletă3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(19 ian 2011, 11:29:08
Chiar ma bucur ca acest director este ecologist convins. Este omul potrivit la locul potrivit. Spor la plantat copaci. E mai important in cazul d-voastra sa excelati la plantarea copacilor decat sa economisiti carburant.
2.   Comentariu trimis de
(19 ian 2011, 14:22:08
Poate d-l Mihetiu ii obliga si pe sefii de ocoale sa faca naveta cu bicicleta ,ca prea folosesc masinile in interes personal si nu in slujba ocolului silvic iar citiva soferi nici nu le mai parcheaza la ocol ci acasa ca sa nu le scada burtile.Mai puneti-i pe cintar la inceputul anului sa vedeti ce randament au in anul in curs.
3.   Ce avem noi nu se cheama pista pentru ciclisti! trimis de
(19 ian 2011, 19:24:50
Pista de bicicleta facuta in graba de primar, este o batjocura pentru noi sucevenii. Mergeti si sa vedeti ce si-au facut ungurii!
De ce ei pot face o treaba gospodareasca si noi nu!? O placere sa mergi pe acolo!....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei